Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 31 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
CBb zet berisping door Accountantskamer om in waarschuwing
Een RA heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gedeeltelijk succes geboekt met een beroep tegen een uitspraak van de Accountantskamer. Het CBb heeft de maatregel van berisping omgezet in een waarschuwing. De Accountantskamer krijgt met name op twee punten een veeg uit de pan van het college: delen van de eerdere […]
Lees meer
 
 
Van Arkel weg als NBA-directeur
Anne-Marike van Arkel vertrekt per 1 februari als algemeen directeur van de NBA. Ze is elf jaar directeur geweest en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, laat de beroepsorganisatie weten.
Lees meer
 
Coming soon – de ontwikkelingen voor komend jaar Advertorial

In dit seminar delen sprekers van formaat hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar.
• Economische vooruitzichten – Harald Benink
• Financiering van klimaatverandering – Bernice Notenboom
• De impact van nieuwe technologie – Richard van Hooijdonk

21 december 2017 | Putten | 9.00-17.15 uur | Pe uren 7 | Prijs € 580/640 (leden/niet-leden)

Meld u nu aan voor het seminar Coming soon =>

 
‘Accountancy groeit dit jaar met 4,5%’
Volgens economen van de Rabobank gaat de accountancybranche dit jaar 4,5% meer omzet boeken dan vorig jaar. “De branche profiteert van de economische groei.” Wel voorziet de bank voor volgend jaar een afname van de omzetstijging tot 3,5%.
Lees meer
 
De elektronische handtekening: meer dan alleen een SBR-vraagstuk! Contentpartner
Het is logisch dat de aandacht de laatste tijd vooral uitgaat naar de elektronische handtekening in het kader van Standard Business Reporting (SBR). Dat komt mede door het verplicht deponeren komend jaar van de jaarrekening in SBR voor middelgrote ondernemingen. Maar daarnaast speelt een minstens zo belangrijke vraag. Wat is er qua techniek en regelgeving […]
 
Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Advertorial

Kom dan naar de demonstratie van Visionplanner in Veenendaal.
Onze adviseurs laten zien hoe je in een handomdraai jaarrekeningen samenstelt en hoe je met een overzichtelijk dashboard inzicht geeft in tussentijdse cijfers en liquiditeit. Je hele samenstelstraat in 1 cloud applicatie. Een demonstratie op maat vol inspiratie!

Meld je hier aan =>

 
Handhaving voorziening niet onderbouwd: waarschuwing voor RA
De Accountantskamer heeft aan een RA een waarschuwing opgelegd. Hij heeft in de jaarrekening van een advocaten- en notarissenkantoor een bestaande voorziening gehandhaafd zonder daarvoor voldoende informatie te vergaren.
Lees meer
 
 
NBA: volgende week aanbevelingen over verduidelijking NVKS
De tijdelijke commissie NVKS komt volgende week met aanbevelingen over verduidelijking van de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS), laat de NBA weten.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
RJ denkt aan principegebaseerde verwerking van IFRS 15
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft een nieuwe uiting gepubliceerd over de nieuwe IFRS-standaard 15, die twee huidige IAS-standaarden vervangt voor boekjaren vanaf 2018. Inhoudelijk bestudeert de raad nog hoe de standaard in de richtlijnen moet worden opgenomen. De RJ denkt aan een nieuwe prinicipegebaseerde richtlijn.
Lees meer
 
 
Belastingdienst stopt met elektronische kopieaanslagen
Vanaf 1 januari volgend jaar stuurt de Belastingdienst geen geen elektronische kopieaanslagen (EKA’s) meer. Er worden dan alleen nog maar Serviceberichten Aanslag verstuurd.
Lees meer
 
 
ADW-vennoten in de clinch om aandelenwaardering
De drie aandeelhouders van ADW Accountants (Aandacht Doet Wonderen) ruziën over het vertrek van een van hen, meldt het FD. Een gang naar de Ondernemingskamer heeft vooralsnog geen oplossing gebracht.
Lees meer
 
 
Veenhof sluit aan bij Flynth
Accountants- en belastingadvieskantoor Veenhof uit Oud-Beijerland heeft zich per 1 oktober aangesloten bij Flynth adviseurs en accountants.
Lees meer
 
 
Reeleezee biedt integrale oplossing voor digitale deponering jaarrekening
Reeleezee, sinds eind juni onderdeel van de Exact Groep, heeft een integrale SBR Assurance-oplossing ontwikkeld voor de SBR-Publicatiejaarrekening voor middelgrote bedrijven. Basis daarvoor zijn Consistente Presentatie, de elektronische controleverklaring en een geïntegreerde ‘Linking&Signing’-service.
Lees meer
 
Is uw kantoor klaar voor SBR Assurance? Contentpartner
Nog even, en dan kunnen de papieren accountantsverklaring onder de jaarrekening en ‘natte handtekening’ van de accountant naar het museum. Een verplichte, in XBRL opgestelde verklaring, alsmede een elektronische handtekening vervangen de traditionele papieren publicatiestukken. CaseWare is klaar voor deze verplichting die geldt voor middelgrote ondernemingen vanaf het boekjaar 2017.
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Workshop: De fijne kneepjes van SBR Assurance Opleiding
Vanaf boekjaar 2017 is digitaal deponeren van publicatiestukken bij de Kamer van Koophandel voor middelgrote rechtspersonen verplicht. Voor micro en klein is de SBR verplichting al een jaar een feit, maar voor middelgroot komt naast de SBR publicatiestukken ook de digitale controleverklaring met digitale ondertekening erbij. Wat betekent dit voor uw praktijk? Wat moet u […]
 
Finance & Process Professional – Utrecht Vacature
Jouw uitdaging Als Finance & Process Professional ben jij dé specialist op het gebied van procesoptimalisatie. Je richt de financiële processen van onze klanten zo efficiënt en kwalitatief mogelijk in, waarbij automatisering het sleutelwoord is. Je bent dé sparringpartner voor jouw klanten. Uiteraard word je ondersteund door financiële professionals binnen je team en werk je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn