Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 27 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CBb laat berisping Accountantskamer voor foutieve boeking aanspraken uittredend aandeelhouders in stand
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het bezwaar van een RA tegen een berisping door de Accountantskamer afgewezen. Die oordeelde terecht dat de RA zonder goede onderbouwing een vordering opnam als eigen vermogen in de jaarrekening van een organisatie van deurwaarders.
Lees verder »
‘Accountants moeten partnermodel op de schop nemen’
De accountancysector vergrijst en de toch al schaarse jongeren hebben weinig met het partnermodel. Het is daarom hoog tijd om dat model in een modern jasje te steken, ander missen kantoren de slag op de arbeidsmarkt, stelt ING in een nieuwe studie naar de branche.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Geen NOW-steun voor medewerker die nul euro verdient
Voor werknemers die volgens de loonaangifte een inkomen van € 0 hebben, kan geen NOW-steun worden aangevraagd. Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep over de steunaanvraag van een dga van een advocatenkantoor voor zijn dochter.
Lees verder »
Steunregeling zelfstandigen niet verder versoepeld
Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) is niet van plan om de Bbz-regeling voor zelfstandigen in verband met de coronacrisis verder te versoepelen. In de regeling is tot 1 april in elk geval de vermogenstoets van de baan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met RSM

Of je nu in de startblokken staat van jouw carrière of meer ervaren bent, voor jou is er volop ruimte om je te ontwikkelen en je eigen pad te bewandelen. Word de professional die jij wilt zijn! Bij RSM hebben we vacatures op het gebied van Audit, Tax en Consulting binnen onze 9 vestigingen. Maak kennis met RSM en maak tevens kans op jouw eigen gepersonaliseerde sneakers.

Lees meer over de wereld van RSM »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Zorg voor tijdige opgave uitbetaalde bedragen aan derden
Heb je cliënten die in 2020 bedragen hebben uitbetaald aan derden? Denk er dan aan dat zij hiervan uiterlijk 31 januari 2021 opgave doen bij…
Lees verder »
CPB: EU levert Nederland stevig handelsvoordeel op
Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) is structureel 3,1% hoger dankzij de handelsvoordelen van de Europese Unie, heeft het Centraal Planbureau (CPB) becijferd. Binnen de 27 lidstaten zijn er acht landen die nog meer handelsvoordeel halen uit het EU-lidmaatschap.
Lees verder »
Celstraf geëist voor vervalsen accountantsverklaring
Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, tegen een vrouw die onder meer wordt verdacht van subsidiefraude en het vervalsen van een accountantsverklaring.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Chronisch ziek en werk: alle subsidies en regelingen op een rij

Accountant, heeft u klanten met een chronisch zieke medewerker in dienst? Of klanten die erover denken iemand met een chronische ziekte aan te nemen? Met deze subsidies en regelingen kan uw klant een chronisch zieke medewerker in dienst nemen of houden.

Lees verder »
Economische schade laatste lockdown geschat op 2 miljard
De schade van de harde lockdown voor ondernemers loopt in de miljarden, berekenden economen van Rabobank en ING. Ondernemers zelf wijten dat vooral aan te langzaam versoepelen door het kabinet. ‘Dat heeft geleid tot een stevige kostenpost.’
Lees verder »
Dit vinden ondernemers van de versoepelingen
Met ingang van woensdag zijn veel coronamaatregelen komen te vervallen. Horeca en cultuur mogen weer begrensd open. Wat vinden de ondernemersorganisaties ervan?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deadline aanvraag TVL Q4 naar 11 februari
Definitieve versie RGS 3.4 gepubliceerd
Hof: Baker Tilly en Klawer beide even verantwoordelijk
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Verslaggeving van kleine organisaties zonder winststreven en kleine fondsenwervende organisaties
Extendum
6 februari 2022
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2022
VACATURES
Ervaren assistent-accountant en afgestudeerde AA-er
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Staff Compilation
CROP
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN