Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CBb stuurt klacht over BDO’er terug naar Accountantskamer
De Accountantskamer moet zich opnieuw gaan buigen over een tuchtklacht van een ondernemer die de FIOD op zijn dak kreeg omdat er te weinig BTW was afgedragen. De man richtte daarna zijn pijlen op een AA van BDO, die volgens hem een kwalijke rol had gespeeld in de fiscale kwestie.
Lees verder »
Europees akkoord over flexibele regels voor btw-tarieven
De EU-ministers van Financiën zijn het na jaren onderhandelen eens geworden over uitbreiding van een richtlijn die een verlaagd btw-tarief tussen 0 en 5 procent toestaat voor zeven categorieën.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Connected Signing: PDF ondertekenen bij PinkWeb

Je kunt voortaan ook PDF-documenten ondertekenen in het PinkWeb klantenportaal voor accountancy. Extra functionaliteit, zonder extra kosten. Met Connected Signing deel én onderteken je nu AL je documenten in de vertrouwde en beveiligde online omgeving. Altijd, overal en als onderdeel van het volledige digitale proces. Meer weten? Ga naar onze website!

Lees verder »
HZG en Eshuis gaan per 1 januari 2022 samen verder
HZG Accountants & Adviseurs uit Groningen en Eshuis Accountants en Adviseurs – dit jaar nummer 40 in de AV-Top 50 – gaan per 1 januari 2022 samen. Daarmee ontstaat een accountants- en adviesorganisatie met ruim 200 medewerkers, waarvan bijna 100 in de audit actief zijn.
Lees verder »
NBA wil blijvend online kunnen stemmen tijdens ledenvergadering
De NBA heeft, samen met de beroepsorganisaties van notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders, bij minister Hoekstra van Financiën aangedrongen op een wetswijzing. Die moet het mogelijk maken om ook in de toekomst online te kunnen stemmen tijdens de ledenvergadering.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verwerk de administratie van je klanten sneller

Deze checklist van SnelStart geeft je klanten tips hoe ze hun administratie op de juiste manier en op tijd kunnen aanleveren bij jou. Hierdoor heb je minder last van kwartaalstress en is de administratie van je klanten altijd up-to-date. Download hem gratis en deel hem met je klanten.

Download de checklist »
‘Innovatiebox voldoet niet aan doelstelling’
De innovatiebox is niet geschikt om innovatie aan te jagen en bovendien komt het fiscale voordeel van de regeling voornamelijk bij ongeveer twintig  grote bedrijven terecht.
Lees verder »
Accountant dwarsboomt chocoladepretpark Zaanstad
De succesvolle Nederlandse chocolademaker Tony’s Chocolonely zet een streep door de plannen voor een ‘Willy Wonka-achtige’ chocoladefabriek met kantoor, bezoekerscentrum en achtbaan in Zaanstad. De accountant vindt dat de kosten voor het plan dit jaar moeten worden genomen
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Criteria voor thuiswerken: praktische adviezen

U heeft ongetwijfeld klanten die te maken hebben met thuiswerken. Hoe gaan zij hiermee om en hoe kunt u als accountant uw klant hierbij ondersteunen? Zo kan het zijn dat uw klanten hun medewerkers graag thuis laten werken, maar de medewerkers juist graag naar kantoor komen. Of andersom, wat doen uw klanten als hun medewerkers […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Visma | PinkWeb introduceert Connected Signing

Visma | PinkWeb voegt het ondertekenen van PDF-documenten toe aan het PinkWeb klantenportaal voor accountancy. Documenten goedkeuren is al mogelijk sinds de eerste versie van het portaal. Met de nieuwe functionaliteit, die Connected Signing heet, wordt de digitale handtekening onderdeel van het volledige digitale proces.

Lees verder »
Hoge Raad buigt zich over reikwijdte WHOA
Advocaat-generaal (AG) De Bock heeft een advies uitgebracht naar aanleiding van een prejudiciële vraag van de rechtbank Amsterdam aan de Hoge Raad over de reikwijdte van de nieuwe Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).
Lees verder »
Studiekosten vanaf 2022 niet meer aftrekbaar – STAP-budget per 1 maart
Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn vanaf 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar, in plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget. Wat moet je daarover weten?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ANWB: subsidie elektrische auto particulieren blijft hard nodig
Inflatie op hoogste niveau in bijna vier decennia
Manifesto stopt ermee
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
13 december 2021
Cao en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
14 december 2021
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 januari 2022
VACATURES
Product Marketing Specialist Accountancy
Visma
Amsterdam
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
ADVERTORIAL
Tijd om over te stappen van HR- en salarispakket?

Je bent de spin in het web van je klanten, je ontzorgt ze zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat doe je door het leveren van een foutloze salarisadministratie, maar ook steeds vaker door het leveren van adviezen. Ondersteunt jouw pakket je volledig in deze rol of is het tijd om over te stappen?

Ontdek 6 signalen »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN