CBb verwijst waarschuwing voor RA naar prullenbak | De Vries neemt Baukema over

8 months ago


Text only:

Bekijk deze nieuwsbrief online


dinsdag 5 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES
  
 Geachte heer/mevrouw ,Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
  
 
CBb verwijst waarschuwing voor RA naar prullenbakHet College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een waarschuwing teruggedraaid die de Accountantskamer vorig jaar aan een RA had opgelegd wegens het schenden van de beginselen van vakbekwaamheid en zorgvuldigheid.
Lees meer
  
De Vries neemt Baukema overDe Vries & Partners Accountants en Adviseurs (Lemmer) neemt per 1 oktober Baukema Accountants in Leeuwarden over.
Lees meer
 


Welke eisen stelt u aan uw boekhoudpakket?
Advertorial

Houdt u zich bezig met de keuze van boekhoudsoftware? Of wilt u uw bestaande aanbod van software uitbreiden voor uzelf of uw klanten? Wat is voor u belangrijk? Service? Beveiliging? Hoe weet u dat dit goed geregeld is? Gebruiksgemak? Robotic Accounting? Of uw administraties nog beschikbaar zijn na afsluiting of afmelden? En dan de prijs nog… zijn er geen addertjes onder het gras? Zit u ergens minimaal een jaar aan vast? Lees hier 10 tips 
‘Hoge Raad gaat zich buigen over dwaling in renteswapzaak’Volgens het FD gaat de Hoge Raad zich buigen over het rentederivatendossier. De rechtbank Amsterdam vraagt het hoogste rechtscollege binnenkort om duidelijkheid te geven over dwaling met betrekking tot de aanschaf van renteswaps door MKB’ers.
Lees meer
  
Consultatie wetsvoorstel: elke gemeente een onafhankelijke rekenkamerMinister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft een wijziging in de Gemeentewet in consultatie gebracht. Kern daarvan is dat elke gemeente een onafhankelijke rekenkamer moet hebben en dat gemeenten geen mogelijkheid meer hebben om zelf andere regels op te stellen voor de uitoefening van de rekenkamerfunctie.
Lees meer
 


6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk
Advertorial

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Immers, mensen hebben een natuurlijke aversie tegen verandering. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Hoe krijgt u mensen mee?
In deze whitepaper geven we zes adviezen om veranderingen effectief te managen.
Wilt u meer weten?
Download dan de gratis whitepaper ‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’. 
Accon avm lid van GMN InternationalAccon avm is toegetreden tot GMN International, een internationaal netwerk van accountants- en belastingadvieskantoren met leden in meer dan 50 landen.
Lees meer
  
‘Fiscale discussie over open CV niet terecht’De bewering dat een open CV-structuur ruimte geeft voor het ontlopen van belasting, is onterecht en suggestief. Dat stelt Stan Stevens, hoogleraar vennootschapsbelasting aan de Tilburg University en partner bij HVK Stevens.
Lees meer
  
AVG-boete lastig verzekerbaarWie een civielrechtelijke boete krijgt voor schending van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), hoeft in Nederland niet automatisch te rekenen op een verzekeringspolis die dat risico afdekt. Alleen in Finland en Noorwegen kan zo’n boete met zekerheid worden verzekerd, blijkt uit onderzoek van risicoadviseur Aon en advocatenkantoor DLA Piper.
Lees meer
  
Bezwaar tegen box 3-heffing moet 15 juli binnen zijnWie het niet eens is met de box 3-heffing, moet vanaf dit jaar altijd individueel en tijdig bezwaar maken tegen de IB-aanslag. Voor 2017 geldt voor deze groep namelijk niet meer de procedure massaal bezwaar over de box 3-heffing.
Lees meer
  
Europese innovatieraad komt met blockchainwedstrijdDe European Innovation Council (EIC) heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwikkelen van de beste sociale en duurzame blockchain-innovatie.
Lees meer
  
Sultan CRM vernieuwt systemenSoftwarebedrijf Sultan CRM heeft nieuwe CRM-en DMS-systemen ontwikkeld voor accountancykantoren. Voor de financiering van de nieuwe systemen is geld opgehaald via crowdfundingplatform Collin Crowdfund.
Lees meer
  
NBA maakt Handboek SamenstellingspraktijkDe NBA heeft een nieuw handboek geschreven voor kleine kantoren die uitsluitend samenstellingsopdrachten uitvoeren. “Hiermee willen het NBA-bestuur en de Commissie MKB deze kantoren een goede basis geven voor kantoorkwaliteit en daarmee voor de toetsing.”
Lees meer
 


Het Wilde Westen
Contentpartner

Het voelt misschien alsof we al heel lang internet hebben, maar dat is relatief gezien natuurlijk niet zo. Als je kijkt naar het gehele bestaan van de mensheid, dan hebben we pas 0,00014% van ons bestaan het internet tot onze beschikking. Als er over honderden jaren wordt teruggekeken op deze periode, dan denk ik dat […]

 


Compliance kring 2017 – 2018
Opleiding

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen. Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wordt door een gastspreker een thema met betrekking tot compliance ‘oplossingsgericht’ besproken. Er is tevens gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond het thema. U kunt vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die […]

 


Unit4 Personeel & Salaris op Tournee: Komt u ook?
Opleiding

Uw klanten verwachten niet alleen een correcte salarisverwerking, maar ook een verdergaande online dienstverlening en selfservice mogelijkheden. Met betrouwbare no-nonsense software die doet wat het moet doen, kunt u aan deze verwachtingen voldoen. Met het nieuwe Unit4 Personeel & Salaris beschikt u over een flexibele en krachtige oplossing waarmee u elke klant optimaal kunt bedienen. […]

 


(Junior) Relatiebeheerder
Vacature

Als Relatiebeheerder kun jij voor onze ondernemers écht het verschil maken. Je neemt hen veel financiële zaken uit handen. Ben jij de betrokken en ambitieuze Relatiebeheerder die wij zoeken? (Junior) Relatiebeheerder 24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Ben jij onze nieuwe Relatiebeheerder? Dan ben je in de volle breedte […]

 


Assistent accountant
Vacature

Sinds februari 2009 werk ik voor en bij Alfa Accountants en Adviseurs. Ik weet nog dat ik direct in een prettige werksfeer terecht kwam”, aldus Erwin Beldman, senior assistent accountant bij Alfa. Vacature assistent accountant in Raamsdonksveer Wil jij als assistent accountant écht iets betekenen voor ondernemers in de MKB-sector en woon je in de […]

 
 Verspreid het nieuwsHeeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
   
  
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019