Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 12 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
CBS: Bijna 40% ZZP’ers betaalt geen inkomstenbelasting        
Bijna 40 procent van de ZZP’ers in Nederland heeft zoveel aftrekposten dat ze geen inkomstenbelasting hoeven te betalen. Dat meldt de Volkskrant op basis van een door het CBS uitgevoerde analyse van de belastingaangiften van ZZP’ers over 2014.
Lees meer
 
 
Accountantskamer buigt zich over zaak ex-bestuursvoorzitter Baker Tilly Berk
Afgelopen vrijdag diende bij de Accountantskamer de tuchtrechtzaak tegen twee accountants, waaronder de ex-bestuursvoorzitter, van Baker Tilly Berk. Volgens het OM hebben de accountants de jaarrekening van een onderneming in woondecoratie te oppervlakkig en te weinig kritisch gecontroleerd.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper =>

 
SRA frist controleaanpak op
SRA ondersteunt met handboeken en praktijkhandreikingen leden die controleopdrachten uitvoeren. Sinds een aantal jaren wordt de basis daarvoor gevormd door de SRA-‘Controlefilosofie’. Daarin zijn de uitgangspunten voor een op de MKB-praktijk toegespitste controleaanpak verwoord. De wet- en regelgeving, waaronder de NV COS, wordt in de handboeken en praktijkhandreikingen vertaald in deze aanpak.
Lees meer
 
 
AFM: Voortgang kwaliteitsverbeteringen accountantskantoren verloopt langzaam
De AFM vindt dat de voortgang van de kwaliteitsverbeteringen bij de grote accountantskantoren langzaam verloopt. Dit zei AFM-bestuurder Gerben Everts afgelopen donderdag op een congres van de Foundation for Auditing Research (FAR) op de Nyenrode Universiteit.
Lees meer
 
 
NBA stelt MKB bundel 2017 beschikbaar
De NBA heeft de derde editie van de MKB bundel gepubliceerd. In de bundel is de regelgeving voor de samenstellingspraktijk op een rij gezet.
Lees meer
 
 
Belastingdienst hernieuwt overzichtspagina Personeel en loon
De Belastingdienst heeft de pagina Personeel en Loon weer opnieuw in het leven geroepen. Op de pagina kunnen werkgevers en salarisadministrateurs alles vinden over de loonheffingen.
Lees meer
 
 
BDO: Conceptwetsvoorstel dividendbelastingpositie coöperaties openbaar
Op 16 mei jl. heeft de staatssecretaris van Financiën het conceptwetsvoorstel ‘Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling’ openbaar gemaakt via een internetconsultatie. In grote lijnen komt het conceptwetsvoorstel overeen met de brief die de staatssecretaris eind vorig jaar aan de Tweede Kamer heeft toegestuurd waarin hij de contouren schetste, aldus BDO.
Lees meer
 
 
Nieuwe editie Stuiveling Open Data Award
Tot en met 15 september kunnen kandidaten hun toepassing inzenden om mee te doen aan de nieuwe editie van de Stuiveling Open Data Award (SODA). Deze onderscheiding draagt de naam van de recent overleden oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling en is ingesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in 2015.
Lees meer
 
Full•Finance Opleidingen organiseert voorlichtingsmiddag AA-opleiding Contentpartner
Op vrijdag 7 juli organiseert Full•Finance Opleidingen een voorlichtingsmiddag over de postbachelor-AA Accountancy-mkb die in september weer van start gaat.
 
De degelijke fundering van je controle Opleiding
Hoe bepaal je risico’s op een afwijking van materieel belang en hoe bepaal je je verdere controlewerkzaamheden op basis van deze risico-inschatting? Voor wie? Deze training richt zich op accountants werkzaam in de controlepraktijk die hun kennis over de toepassing van risicoanalyse willen opfrissen. Resultaat Na deze training ken jealle begrippen die horen bij een […]
 
De wisselwerking tussen de salarisadministratie en de financiële administratie Opleiding
Door wijzigingen in wet- en regelgeving de afgelopen jaren zijn de raakvlakken tussen de salarisadministratie en de financiële administratie toegenomen. Het up-to-date houden van kennis en het anticiperen op veranderende wetgeving is noodzakelijk. Daarbij is het een must dat de medewerker over zijn vakgebied heen kan kijken om de verschillende processen goed te overzien. Het […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn