bekijk de webversie
15 juni 2023 | nummer 12
Nieuws
 
Podcast over Operatie Cookie Monster
 
De Genesis Market, een online marktplaats waar cybercriminelen digitale persoongegevens konden kopen, werd onder de naam 'Operatie Coockie Monster' offline gehaald. Er zijn meerdere mensen aangehouden, ook in Nederland. Tanja Brouwer, adviseur bij Platform Veilig Ondernemen Nederland, heeft hierover een podcast gemaakt.
 Beluister de spannende podcast
 
CCV-adviseur reageert op groeiend aantal beveiligingscamera's in Nederland
 
Er komen steeds meer beveiligingscamera's in de openbare ruimte en bij voordeuren. Dit blijkt uit cijfers van VPN Gids. Amsterdam telt momenteel zelfs 170 per vierkante kilometer. "We zoeken de rek op, maar slaan absoluut niet door", zegt CCV-adviseur Rodney Haan bij het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio1.
 Beluister het programma
 
Sneak preview’ cybercongres 
 
Maar liefst 17 innovatieve cyberprojecten uit het hele land tonen hun resultaten tijdens het congres City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime op 22 juni in Utrecht. Laat je inspireren door al deze verschillende cyberprojecten, haal kennis op en pas het toe in je eigen gemeente of regio. Er zijn nog maar een paar plekken. 
 Bekijk de trailer en meld je snel aan!
 
Als de juiste keuze niet lijkt te bestaan, hoe neem je dan toch een besluit?   
 
Soms sta je bij de hulp aan mensen met multiproblematiek voor een onmogelijke keuze. Als de juiste keuze niet lijkt te bestaan, hoe neem je dan toch een besluit? Daarover vertelt Sanneke Verweij, senior onderzoeker bij Movisie, tijdens de webinar van Platform Multiproblematiek op 22 juni. In aanloop naar de webinar spraken we haar.
 Lees het interview
 
Inzichten uit de eerste webinar over jeugdcriminaliteit
Houd jongeren die crimineel gedrag ontwikkelen vooral op school. Dat was de gedeelde visie van de tafelsprekers tijdens het eerste webinar over de aanpak van jeugdcriminaliteit van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en het CCV.  Het tweede webinar ging over ‘Samenwerken aan preventie van jeugdcriminaliteit’. Hierin waren de sprekers het erover eens dat om jeugdcriminaliteit te voorkomen autonomie, verbondenheid en competentie nodig zijn. De laatste webinar is op 19 juni. Het onderwerp is ‘Hoe pak ik als professional de vroegsignalering op?’. 
 Kijk de eerste twee webinars terug
 
 
Werk je bij een gemeente en heb je te maken met woonoverlast?
 
Het CCV heeft een themawebsite over de aanpak van woonoverlast. Hier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen over de Wet aanpak woonoverlast. Op deze website vind je ook de escalatieladder. Hierin legt het CCV je uit op welke manier een burgemeester een gedragsaanwijzing kan opleggen.
 Ga naar escalatieladder
 
Think & Drink: Better safe than sorry Den Haag
 
1 op de 5 MKB’ers krijgt vroeg of laat te maken met cybercriminaliteit. Daarom komt op 4 juli het cyber event ‘Better safe than sorry’ naar Den Haag, gepresenteerd door tv-presentator Ewout Genemans. Wil jij als ondernemer weten hoe je jouw bedrijf kunt beschermen tegen deze vorm van criminaliteit?
 Meld je aan
 
Gesprek met CCV-directeur Patrick van den Brink over weerbaar bestuur
 
“Intimidatie en bedreiging zijn de bijl aan de wortel van ons democratisch rechtsstelsel.” Dit zegt CCV-directeur Patrick van den Brink in een interview met het Netwerk Weerbaar Bestuur. Vanwege het 5-jarig jubileum van dit netwerk werd dit gesprek gehouden. Vragen die centraal staan zijn: Welke mijlpalen hebben we samen bereikt, en wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?
 Lees het interview
 
Victor Kallen licht TNO-onderzoek naar intimidatie toezichthouders toe
 
Hoe kunnen we de invloed van intimidatie op toezichthouders beperken? TNO onderzocht de impact ervan en hoe individuele verschillen kunnen worden verklaard. Onderzoeker Victor Kallen licht het onderzoek toe op ToeZine.nl.
 Bekijk de eerste inzichten
 
België en het CCV werken samen om het verdienmodel van kunstdieven te belemmeren
België en het CCV werkten samen aan een barrièremodel dat kunstroof moet bemoeilijken. Musea kunnen zelf aan de slag met het barrièremodel. Kim Covent van de Lokale Politie Gent vertelt erover in Secondant. “Het is onze bedoeling om zo vaak mogelijk een stokje te steken voor de opeenvolgende criminele handelingen.”
 Lees meer
 
 
Onder regie PVO Noord-Holland convenant getekend
 
Onder regie van Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland is een nieuw convenant getekend om de veiligheid op bedrijventerreinen in de gemeente Zaanstad te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de hercertificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Burgemeester Jan Hamming: “Samenwerken om veiligheid te vergroten, is cruciaal. Daarom is een KVO ook zo belangrijk."
 Lees meer
 
Column: Kun je bij de aanpak van georganiseerde misdaad sturen op effect?
 
Bij de aanpak van georganiseerde misdaad moet meer op effect worden gestuurd en minder op input, vindt de regering. Bert Berghuis twijfelt in zijn nieuwe column in Secondant over de haalbaarheid daarvan: kán je bij de aanpak van georganiseerde misdaad wel op effect sturen? En als dat niet goed lukt, wat is dan het alternatief?
 Lees de column
 
 
Agenda
 
Webinar ‘Hoe pak ik als professional de vroegsignalering op?’
19 juni 2023
Online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ over diefstal en agressie
21 juni 2023
Cybercongres ‘City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime’
22 juni 2023
Webinar: Moreel-ethische besluitvorming bij multiproblematiek
22 juni 2023
Toezichtfestival

 
20 juni 2023
Online vragenuurtje aanpak ondermijning op vakantieparken
22 juni 2023
Online bijeenkomst over vastgoedcriminaliteit
 
22 juni 2023
Cybercongres Better Safe Than Sorry van PVO Oost-Nederland
29 juni 2023
 Complete agenda
 

 
Afmelden | Wijzig je gegevens | Contact