CCV nieuwsbrief

7 years ago


Text only:

Indien deze email niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.

 CCV e-Nieuws | Juli 2011 | Nummer 67      nieuwsOnline Jaarverslag 2010CCV lanceert digitaal instrument Bestuurlijke Aanpak Georganiseerde CriminaliteitUpdate database wijkinterventiesEvenementen in Utrecht publicatiesInfosheet Alcohol en agressie   AGENDAAanpak woonoverlast: wat werkt wel en wat niet?Themabijeenkomst 'Goed evenementenbeleid loont'Veiligheidscongres over publiek-private samenwerking     nieuws Online Jaarverslag 2010 Het CCV-jaarverslag 2010 is sinds eind vorige maand ook digitaal beschikbaar. Het jaarverslag bevat een overzicht van de belangrijkste resultaten van het CCV, cijfers en feiten, films en netwerkanalyses.
  

Deze digitale versie biedt de mogelijkheid om het jaarverslag in zijn geheel op de website te lezen en als pdf – los van elkaar – te downloaden. Ook bevatten verschillende onderdelen linken naar relevante dossiers en instrumenten op CCV website.

   CCV lanceert digitaal instrument Bestuurlijke Aanpak Georganiseerde Criminaliteit 

Op de website van het CCV is deze maand het instrument Bestuurlijke Aanpak Georganiseerde Criminaliteit gelanceerd. Dit instrument bevat alles wat nodig is om de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit in een gemeente vorm te geven.
 

 

Alle gemeenten in Nederland hebben te maken met criminele praktijken. Denk aan hennepteelt in woningen, een massageshop als dekmantel voor illegale prostitutie of investeringen in vastgoed om zwart geld wit te wassen.

Het instrument Bestuurlijke Aanpak Georganiseerde Criminaliteit bevat een stappenplan waarmee gemeenten aan de slag kunnen. Daarnaast geeft het instrument een overzicht van de verschijningsvormen en een documentenoverzicht met praktijkvoorbeelden, onderzoeken en beleidstukken. Ook biedt het instrument informatie over het bestuurlijk instrumentarium dat ingezet kan worden, zoals de Wet BIBOB.

   Update database wijkinterventies Het CCV actualiseert momenteel de database Wijkinterventies. Komend najaar zijn de aanpakken in de database weer up-to-date en voorzien van een beschouwing van professionals. Ook wordt de database verrijkt met nieuwe aanpakken.
  Buurtvaders, straatcoaches en stadsmariniers... In totaal staan er zo’n 70 succesvolle wijkinterventies in de database van het CCV. Via een handig zoekmenu, komt de bezoeker met een paar muiskliks direct uit bij de relevante en interessante interventies.   Evenementen in Utrecht De CCV-nieuwsbrief Integraal Veiligheidsbeleid bevat ieder nummer een interview met een medewerker van een gemeente of politie. Met hem of haar neemt het CCV een actueel veiligheidsonderwerp of project binnen het integraal veiligheidsbeleid onder de loep.
  In de juni-editie van de nieuwsbrief laat het CCV Inge Burgers (senior adviseur Openbare Orde en Veiligheid) en Saskia Kluitmans (senior mederwerker Evenementenvergunningen) van de gemeente Utrecht aan het woord. Zij werden geïnterviewd over de organisatie van evenementen in de gemeente Utrecht.  PUBLICATIES Infosheet Alcohol en agressie De relatie tussen alcohol en uitgaansagressie staat centraal in deze infosheet van het Centrum Veilig en Gezond Uitgaan. 
  Wat is precies de invloed van alcohol op het ontstaan van agressie in het uitgaansleven? Dat is een vraag die beleidsmakers en andere betrokkenen steeds vaker bezighoudt. De nieuwe infosheet gaat hierop in en bevat tevens een overzicht van hulpmiddelen en voorbeelden voor de aanpak van uitgaansagressie.  AGENDA Aanpak woonoverlast: wat werkt wel en wat niet? Dinsdag 27 september 2011, Utrecht
 
  

Het CCV verzorgt op 27 september 2011 een Uitgelicht-bijeenkomst met het thema Aanpak woonoverlast: wat werkt wel en wat niet?

Diverse sprekers vertellen tijdens deze bijeenkomst over hun ervaringen in de aanpak van (extreme) woonoverlast. Uitgebreide aandacht is er voor de (vernieuwde) handreiking 'Aanpak woonoverlast en verloedering' van de VROM-Inspectie.

   Themabijeenkomst Goed evenementenbeleid loont Vrijdag 7 oktober 2011, Utrecht
  

Het Centrum Veilig en Gezond Uitgaan houdt op 7 oktober 2011 de bijeenkomstGoed evenementenbeleid loont. Het centrale thema van deze dag is: ‘Hoe kan de omgeving van een evenement zodanig worden beïnvloed, dat er zo min mogelijk veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn?’.

Om een goed evenementenbeleid te maken, heeft iedereen die betrokken is bij het organiseren van een evenement (gemeente, instelling voor verslavingszorg, GGD, politie, beveiligers, organisatoren) elkaar nodig. Belangrijk is dat niet alleen de veiligheid, maar ook de gezondheid van bezoekers gewaarborgd is; zowel tijdens als na afloop van het evenement.

   Veiligheidscongres over publiek-private samenwerking Woensdag 12 oktober 2011, Amersfoort 
  

Het CCV en de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) houden op woensdag 12 oktober 2011 een veiligheidscongres over publiek-private samenwerking (PPS): Wie maakt Nederland Veiliger?

Dit congres is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met (integraal) veiligheidsbeleid en PPS in het bijzonder. Het korte plenaire programma bevat een aantal inhoudelijke bijdragen vanuit de wetenschap en de praktijk. Daarna krijgt u de kans om tijdens drie workshoprondes uw praktijkervaring te toetsen en te leren hoe u PPS in de praktijk kunt brengen.

   CCV op Twitter 

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is ook actief op Twitter. 
 

 Kijk voor meer informatie op de Twitter-pagina van het CCV.      Service Stuur nieuwsbrief door Aanmelden Afmelden Reageer     Veiligheid door samenwerken Powered by E-mark  

E-mark.nl

Categories: Media advertising agency Internet Others | Miscellaneous
Age: 31 until 64 years 19 until 30 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018