Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 3 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Veel steun voor aanpak belastingontwijking
Zowel van coalitie- als oppositiepartijen krijgt staatssecretaris Snel van Financiën veel steun voor het voornemen belastingontwijking via Nederland aan te pakken. Ook voor de voorstellen die verdergaan dan internationale afspraken is een Kamermeerderheid te vinden, bleek donderdag tijdens een debat.
Lees meer
 
 
Celstraf om gesjoemel met wachtgeldregeling
Voormalig directeur van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Vlissingen Rob Z. (61) is wegens gesjoemel met zijn wachtgeldregeling door de rechtbank Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.  Z. kwam in 2009 een wachtgeldregeling voor een periode van vier jaar overeen. Het bedrag zou hij moeten verrekenen met eventuele toekomstige […]
Lees meer
 
Het Financials Dinner 2018 Advertorial

Het Financials Dinner op vrijdag 18 mei is een jaarlijks event van financieel opleider Markus Verbeek Praehep. Dé gelegenheid voor financials om in een ongedwongen sfeer te netwerken. Maar ook om actuele kennis op te doen via interessante (PE) workshops. Zorg dat je erbij bent!

Bekijk hier het programma

 
Kritiek op KPMG in Chinese fraudezaak
De rechtbank in Hong Kong heeft zich bijzonder kritisch uitgelaten over de rol van KPMG  in een strafproces tegen het oude management van China Medical Technologies. Dat bedrijf ging in 2012 failliet na fraudebeschuldigingen. Het voormalige management zou zeker 355 miljoen dollar hebben gestolen via valse transacties. KPMG was tussen 2005 en 2009 de controlerend […]
Lees meer
 
 
Flinke stijging precariobelasting
Hoewel de lokale precariobelasting op ondergrondse leidingen en kavels vorig jaar juli is afgeschaft kunnen de meeste inwoners dit jaar nog een flinke stijging van de heffing verwachten. Gemeenten die in februari 2016 al precariobelasting hieven, mogen dat tot 2022 blijven doen. Dat levert dit jaar nog een gemiddelde stijging op van 33 procent voor de […]
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!

 
‘Aanpak brievenbusfirma’s werkt niet’
Maatregelen die Nederland neemt om brievenbusfirma’s aan te pakken hebben geen effect. Dat stellen onderzoekers van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO), op basis van cijfers van DNB.
Lees meer
 
 
Bestuursbenoemingen tijdens ledenvergadering NBA
De NBA kondigt aan op 18 juni een ledenvergadering te houden waarbij verschillende bestuursbenoemingen zullen plaatsvinden. De locatie en de aanvangstijd van de vergadering worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
Lees meer
 
Inkomstenbelasting: fiscale mogelijkheden voor de MKB-praktijk Advertorial

Praktische handvatten en tips nodig voor het opmaken van de aangifte IB voor met name de MKB-praktijk? Heleen Elbert behandelt op 18 april o.a.:
• Fiscale eisen ondernemerschap
• Winst uit onderneming
• Raakvlakken omzetbelasting
• Aftrekposten en aftrekbeperkingen (o.a. zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek, auto van de zaak, werkruimte)
• Resultaat uit overige werkzaamheden en ter beschikkingstellingsregeling

 
Meer belastingaangiften voor 1 april binnen dan vorig jaar
De Belastingdienst heeft dit jaar meer belastingaangiften ontvangen voor 1 april dan vorig jaar. De teller staat inmiddels op 5,7 miljoen binnengekomen aangiften, laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
 
Slecht kwartaal voor bitcoin
De bitcoin heeft in procenten zijn slechtste kwartaal sinds 2011 achter de rug. Aanhoudende zorgen over het aan banden leggen van de cryptohandel blijven de koers parten spelen. Kenners menen dat de kansen op herstel voor de bitcoin klein zijn.
Lees meer
 
 
‘Hypotheekrente dit jaar licht omhoog’
De hypotheekrente voor een rentevaste periode van tien jaar of langer gaat in de loop van dit jaar waarschijnlijk weer licht omhoog. Dat voorspelt hypotheekadviesketen De Hypotheker.
Lees meer
 
In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Contentpartner
Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist biedt u inspiratie en nieuwe inzichten.
 
Rendement is een keuze Contentpartner
Accountancy is een vak met teveel regels, maar te weinig afspraken. Met het eerste zal iedereen het eens zijn. Maar te weinig afspraken?
 
Kwaliteitsbeheersing in de mkb-praktijk Opleiding
Hoe past u als mkb-accountant de regelgeving toe? Deze cursus is gebaseerd op praktijksituaties die toetsers en onderzoekers zijn tegengekomen in de praktijk. U krijgt inzicht in de valkuilen voor de mkb-accountant en u leert deze omzeilen. De kans wordt sterk vergroot dat u na deze cursus en implementatie van het geleerde in uw praktijk […]
 
MUIS Robotic Accounting on Tour | Akersloot Opleiding
Robotic Accounting. Een term die niet meer weg te denken is uit de accountancywereld. Al je klantadministraties automatiseren. Meer tijd hebben voor het adviseren van je klant. Via een interactief dashboard rapportages presenteren. In één oogopslag zien welke klanten direct jouw aandacht nodig hebben door middel van een signaleringsfunctie. Steeds meer werken via je smartphone. […]
 
Assistent accountant Vacature
Vacature assistent accountant in Naaldwijk Sta jij dicht bij jezelf en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je denkt. Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant betekent dit dat je komt te werken bij een organisatie […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn