House-of-Animals-Karen-Soeters-met-geit

Lieve dierenvriend,

De naam zegt het eigenlijk al: House of Animals, een stem voor álle dieren. Oekraïense oorlogsdieren in nood, dierenleed bij veetransporten en de gruwelijkheden van Nederlandse paardenmarkten. Wij deinzen nergens voor terug. Onze nieuwe trailer is slechts een compilatie van ons werk, maar het geeft goed weer waar we voor staan. Natuurlijk kunnen we dit werk alleen doen dankzij jouw support. Daarom nogmaals bedankt voor je onvoorwaardelijke steun aan de dieren.

Celstraf voor gruwelfokker

Samen met mijn collega’s volgde ik maandenlang één van de meest beruchte broodfokkers: Kevin Trepels. Goed nieuws, want ons werk is niet voor niets geweest. De broodfokker, die eerst actief was in Deurne, Heerlen en daarna in België, krijgt drie maanden extra celstraf. Trepels zit momenteel al een gevangenisstraf uit van negen maanden vanwege ernstige dierenmishandeling. Op verzoek van de rechter is ook de volledige naam van Kevin openbaar gemaakt. Dit is zeer ongebruikelijk. De rechter hoopt hiermee mensen te waarschuwen voor zijn praktijken. 

Reportage over de gruwelpraktijken van de fokker in België.

Bert's Animal Verhuur

Begin deze maand was er opnieuw een hoorzitting over Bert’s Animal Verhuur. De hoorzitting gaat over de vele dwangsommen die Bert zijn opgelegd (en waar hij het uiteraard niet mee eens is). Volgens Bert is hem heel veel onrecht aangedaan. De rol van House of Animals is heel kwalijk want wij zouden actief mensen benaderen die een hond bij Bert willen kopen en zeggen dat ze dat niet moeten doen. Dat doen we natuurlijk niet, maar wel melden nog steeds enorm veel gedupeerden van Bert zich bij ons. Dit moet stoppen en ik hoop dat er eindelijk gerechtigheid komt en dat Bert een houdverbod opgelegd krijgt.

De dag eindigde hetzelfde als hoe deze begon: met een advocaat die de rechter wil overtuigen dat House of Animals niet gewenst is in de rechtszaal. Helaas voor hen zien zowel de rechter, commissie als de gemeente Westmaas en Waal dat anders.

Foto uit rapportage NVWA verkregen via Woo-verzoek door House of Animals

Foto uit rapportage NVWA verkregen via Woo-verzoek door House of Animals

Adopteer een oorlogsdier

Wist je dat je via House of Animals virtueel een Oekraïens oorlogsdier kan adopteren? Met een adoptie lever je een directe bijdrage aan de opvang en verzorging van je dier. Als dank ontvang je een leuk adoptiepakket en iedere drie maanden een update over jouw dier. De oorlog in Oekraïne woedt helaas nog steeds voort en Oekraïense oorlogsdieren hebben het ontzettend zwaar tussen het geloei van sirenes en de vele bombardementen. Help ons helpen en adopteer een dier.

Adopteer nu

Sluit jij de Oekraïense oorlogsdieren ook in je hart? Maak kennis met ze in deze video: Mouse, Phil, Kamila, Mukthar, Yasha, Masha, Peach, Basya, Busya, Waxa, Furia, Hans en Peter.

Bekijk meer 'in de media' ›

Karen Soeters

Lieve groeten, 

Karen Soeters

Directeur House of Animals

Volg ons op social media

Indien je onze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, klik dan op afmelden.