Nyhedsbrev fra Løgismose, december 2016 Læs nyhedsbrevet i en browser
LØGISMOSE.DK    WEBSHOP   
FINE WINES    LØGISMOSE I NETTO   
CHAMPAGNE CHAMPAGNE CHAMPAGNE
I butikken på Nordre Toldbod, hos Løgismose i Magasin på Kgs. Nytorv og i vores webshop finder du et stort udvalg af champagne i forskellige størrelser og priskategorier. Ud over vores seks faste champagnehuse tilbyder vi også et bredt udvalg af velkendte producenter som Dom Perignon, Cristal, Ruinart, Taittinger, Jacques Selosse og Krug.

I vores vinafdelinger finder du altid veluddannet personale, der står klar til at assistere med valget af den helt rigtige flaske.

LÆS MERE OM CHAMPAGNE TIL NYTÅRSAFTEN HER
FIND CHAMPAGNEN TIL NYTÅRSAFTEN I WEBSHOPPEN HER
DE BEDSTE VINE OG CHAMPAGNEBAR MED CHEFSOMMELIER THILDE MAARBJERG
Torsdag 29. og fredag 30. december kl. 15.00-18.00 kan du møde Løgismoses chefsommelier Thilde Maarbjerg i vores butik på Nordre Toldbod. Thilde har gennem 10 år vejledt gæster på Kong Hans i mad og vinsammensætning og har siden 2007 undervist aspirerende sommeliers på Vinakademiet i København og Silkeborg i selvsamme kunst.

Torsdag står Thilde i vinafdelingen hvor hun tilbyder råd og vejledning, når vinen skal vælges til nytårsmenuen, uanset om den står på klassisk nytårstorsk, sushi, hummer, krogmodnet højreb, dyreryg eller noget helt sjette.

Fredag åbner Thilde sin champagnebar inde i butikken hvor hun skænker udvalgte champagner og giver sine bud på de bedste af slagsen til blandt andet østers, caviar og nytårstorsk.

MØD THILDE MAARBJERG I VIN, MAD & DELIKATESSER PÅ NORDRE TOLDBOD 16
FRANSK ÆBLECIDRE PÅ NYTÅRSBORDET

Skal der andre bobler på bordet end champagnen, kan du med fordel skåle nytåret ind med Løgismose fransk æblecidre.

Vores æblecidre fremstilles i Normandiet af over 50 forskellige æblesorter; bitre æbler som giver cidren taniner, struktur og krop, søde æbler som bidrager med frugtrig karakter og æbler med højt syreindhold, som giver cidren sin fine friske smag. Cidren indeholder 2% alkohol.

Find Løgismose fransk æblecidre, 75 cl, i Netto lige nu til 49,00 kr.
24 dage med gastronomiske gaver fra alle hjørner af vores univers
Det har været en fornøjelse af kunne glæde vores venner overalt i landet med saftige gaver, gastronomiske oplevelser, michelin-besøg, overnatninger, nytårsmenu, juleaftenmenu, Teddy køkkenmaskine, vinsmagninger, brød til hele året og mange, mange flere.

Vi vil gerne takke jer alle for, at I havde lyst til at lege med i vores julekalender og give jer i kast med dagens spørgsmål, som måske til tider krævede mere end en tanke eller to. Du kan se alle vinderne og hvad de har vundet her.

Løgismose Meyers ønsker jer alle en rigtig glædelig og velsmagende bagjul.
THOMAS RODE GIVER SMAGSPRØVER PÅ VERDENS BEDSTE GRISEKØD
Spansk sortfodsgris og champagne er en sublim kombination, og fredag 30. december kl. 15.00-18.00 kan du opleve Thomas Rodes serie af produkter side om side med Thildes Champagnebar i butikken på Nordre Toldbod. Pata Negra Iberico Bellota Nature er den fuldendte betegnelse for denne kvalitet, der selv i Spanien kan være svær at opstøve. ’Nature’ indikerer, at ingen konservering- eller tilsætningsstoffer er anvendt i produktionen. Renere bliver det ikke.

LÆS MERE OM PATA NEGRA IBERICO HER
KRANSEKAGE FRA LØGISMOSES KONDITORI

Forkæl dine gæster med kransekage fra konditoriet i vores butik på Nordre Toldbod.

Til og med lørdag 31. december kan du finde kransekagestænger med og uden nougat, dyppet i Valrhona-chokolade til 88,00 kr. for to stænger, ca. 230 gram, i butikken.


Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
STORT UDVALG AF ROSSINI CAVIAR PÅ NORDRE TOLDBOD
Lageret på Nordre Toldbod er fyldt til bristepunktet med ægte caviar fra forskellige typer stør, der er blandt de mest opsigtsvækkende delikatesser, man kan servere nytårsaften. Den delikate rogn saltes umiddelbart efter høsten og modner efterfølgende, så saltet og æggenes fine olier udvikler den enestående smag.

Er du mest til den faste og rige Baerii, den friske og letsaltede White Sturgeon, den frugtige og fyldige Oscietra eller den delikate og cremede Gold Selection? I butikken på Nordre Toldbod finder du dem alle i størrelser fra 30-125g. Ønskes dåser af 250g eller 500g kan dette skaffes på bestilling. I butikken finder du ligeledes klassiske blinis, som blot skal steges kort på panden i smør, samt smørmesteren Bordiers eminente, fuldfede cremefraiche af fløde fra Normandiet.

LÆS MERE OM ROSSINI CAVIAR PÅ NORDRE TOLDBOD HER
LØGISMOSE ØSTERS MED VINAIGRETTE I NETTO

Løgismoses franske østers kommer fra Biscayabugten som med en beliggenhed ud til Atlanterhavet har de bedste betingelser for østersdyrkning. Det er smukke, dybe østers med et skær af grønt i både østers og skal, og med fast og velsmagende kød. Østers er rige på proteiner, vitaminer og mineraler og indeholder ikke fedt, så nyd bare et glas kølig hvidvin til de lækre skaldyr. Vi kan anbefale sylvaner fra Alsace, muscadet fra Loire, tørre hvide vine fra Bourgogne, eller en ung, rød, kølig beaujolais. Med østers får du også en østerskniv og to slags vinaigretter.

FIND LØGISMOSE ØSTERS I NETTO LIGE NU TIL 89,00 KR.
DEN UDØDELIGE DRINK: GIN & TONIC
Den klassiske kombination ’Gin & Tonic’ er lige nu populær som aldrig før og udvalget af både gin og tonic vokser nærmest eksplosivt. Den er både glimrende under forberedelserne til aftenens middag, når desserten og kaffen er indtaget og ud på de sene nattetimer. Lifligheden og friskheden gør den svært vanedannende og særdeles alsidig.

Sipsmith London Dry Gin er indbegrebet af typen men med et dristigt tvist af citrus og orange. Smagen er intens men samtidig rund og balanceret. I kombination med Q-tonic giver det en forfriskende og læskende G&T med faretruende stor drikbarhed. Server den med appelsintvist og rigelig is.

· Sipsmith London Dry Gin, 70 cl – 349,00 kr.
· Q-Tonic, 75 cl – 60,00 kr.

Gin & Tonic-kit: 1 flaske Sipsmith Gin og 1 flasker Q-Tonic – 369,00 kr. SPAR 40,00 kr.


FIND KITTET I VORES BUTIK PÅ NORDRE TOLDBOD OG HOS LØGISMOSE I MAGASIN PÅ KGS. NYTORV
KANDY SPICES
– EKSTRAORDINÆRE SAMBOLS OG CHILISAUCER
I vores butik på Nordre Toldbod kan du finde ekstraordinære sambols og chilisaucer fra Kandy Spices som er udviklet og drives af David da Silva, udlært kok fra Henne Kirkeby Kro og Kong Hans Kælder og mangeårig ejer af Davids Bistro på Østerbro.

De to første produkter i serien, Tomato Chili og Ginger Chili smager ufattelig godt og er styrkemæssigt til den milde side. Aromaen fra chili er tydelig uden at være brændende og smagen er dyb og intens, hvilket understreger kvaliteten og det dygtige håndværk bag. Brug dem som krydderi i madlavningen, på brød, i en sandwich, som tilbehør til tapas eller dyppelse til grøntsagssnacks. Dryp dem hen over retter med æg eller rør dem ud i en suppe.

Du kan finde følgende varianter i butikken på Nordre Toldbod:

Tomato Chili, styrke 1
Tomato Chili, styrke 2
Ginger Chili, styrke 1
Ginger Chili styrke 2
Cinnamon Chili, styrke 2
Black Pepper Chili, styrke 3
Kandy Spices, 180 ml – 60,00 kr.

LÆS MERE OM KANDY SPICES OG UDVALGET HER
BYD GÆSTERNE VELKOMMEN MED HJEMMELAVEDE ANDECHIPS
Hvem siger, at chips skal laves af kartofler eller rodfrugter. Disse sprøde og puffede chips minder i konsistens om rejechips og er lavet ud fra samme princip. Du kan selvfølgelig også bruge andre råvarer såsom hummer eller kylling. Dyp chipsene i en mayonnaise-dip eller dryp en god chili-sauce over. Opskriften her er fra kogebogen Vinter.

150 g andekød
100 g tapiokamel
100 g andefond
1 tsk. salt
ca. 1 l vindruekerneolie
1 lille håndfuld tørrede karljohan-svampe

Blend alle ingredienser, på nær olie og svampe, til en glat fars. Varm ovnen op til 150 grader med et vandbad i bunden. Smør farsen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag den i ca. 10-15 minutter.

Tag den bagte fars ud af ovnen og stil den på køkkenbordet til den er tør, helst natten over. Knæk derefter i chips-stykker, og friter dem i en gryde i vindruekerneolie ved 180 grader, eller til olien begynder at syde omkring en tændstik. Krydr dem med groft salt, gerne blendet med lidt tørrede karljohan-svampe. Server med mayonnaise-dip eller chili-sauce til.
Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår fra Løgismose
Vi skal spise og drikke, så hvorfor ikke gøre det så godt og velsmagende som muligt? Vores ambition hos Løgismose er at gøre måltidet til noget særligt, et højdepunkt på dagen, som rækker ud over det fysiske behov for at spise. Måltidet skal være ren nydelse, noget vi samles om og deler glæden ved.

I 2016 har vi sagt velkommen til en række nye kolleger, jeg er selv en af dem, der har været i Løgismose gennem mange år, først på Kong Hans og siden i Løgimoses vinimport og det er en fornøjelse at opleve det engagement og den passion, alle de nye kolleger har vist fra første dag. Derfor går vi også et 2017 i møde med en frugtbar kombination af nyt, frisk blod og og solide kræfter med god erfaring og lang anciennitet i virksomheden. Kerneværdierne hos os er uforandrede og dynamikken er altid i højsædet, hvilket mange af vores kunder i butikkerne på Nordre Toldbod og i Magasin oplever. Noget af det vi glæder os til i 2017 er blandt andet lanceringen af vores nye hjemmeside, som vil gøre det endnu mere attraktivt at handle online blandt Løgismoses store udvalg af vin og delikatesser.

De bedste julehilsner,
Thilde Maarbjerg
HOLLANDSK UDSALG I JANUAR – HVOR LÆNGE TØR DU VENTE?

Glæd dig til 2. januar, hvor vi i vores butikker på Nordre Toldbod og i Magasin de efterfølgende fire uger har Hollandsk udsalg på udvalgte vine. Hver uge har vi fokus på et nyt land. Besparelsen øges hver dag fra mandag til lørdag med 10%, men chancen for, at varen meldes udsolgt, stiger ligeledes.

Hvor længe tør du vente?
Mandag – 10%
Tirsdag – 20%
Onsdag – 30%
Torsdag – 40%
Fredag – 50%
Lørdag-Søndag – 60%
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Løgismose – klik her