ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-02-2023
Check hier op welke zender je naar Ajax - Union Berlin (Europa League) kijkt

Ajax neemt het komende donderdag op tegen Union Berlin, in de play-offronde van de Europa League. Dat is een speciale ronde voor nummers twee uit de groepsfase van de Europa League en nummers drie uit de groepsfase van de Champions League. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finale van het tweede Europese toernooi. Feyenoord is bijvoorbeeld al geplaatst voor die ronde. Check hier op welke zender je naar Ajax - Union Berlin in de Europa League kijkt.


lees verder
Op deze zender kijk je naar Sevilla - PSV in de Europa League

Het is weer tijd voor Europees voetbal! PSV eindigde als tweede in de groepsfase van de Europa League en neemt het in de tussenronde op tegen Sevilla, dat derde werd in de groepsfase van de Champions League. De winnaar van het tweeluik stoot door naar de achtste finale van de Europa League, waar Feyenoord bijvoorbeeld (als nummer één uit de groepsfase) al in zit. Check hier op welke zender je naar het heenduel tussen Sevilla en PSV kijkt in de Europa League.

lees verder
ELF Voetbal nr 2: Cody Gakpo, Bruno Martins Indi, Wout Brama, Michel van de Korput en de grootste transferkapingen

Ontwapende openhartigheid. De nieuwe ELF Voetbal staat er vol mee. Diverse spelers en oud-voetballers gaven ons een eerlijk en met name open kijkje in hun leven. Bruno Martins Indi, Wout Brama, Alexander Büttner, Wout Brama en Michel van de Korput houden niets achter voor de lezer. Daarnaast laten zijn voormalige jeugdtrainers in nummer 2 van 2023 hun licht schijnen over Cody Gakpo, toont Nick Olij zijn tatoeages met een verhaal en gingen we de hond uitlaten met Pawel Bochniewicz, aanvoerder van sc Heerenveen.

lees verder
ELF-talent Jafar Bynoe: "Ik was snel gewend in Bologna"

Je droom achterna gaan. Jafar Bynoe hoefde niet twee keer na te denken toen hij hoorde dat Bologna interesse had. In de winter van 2022 maakte de middenvelder de overstap van Sparta Rotterdam naar Italië. En dat terwijl hij al minuten maakte voor Jong Sparta en zelfs al een aantal keer tot de selectie van Sparta 1 behoorde. Maar voor Bynoe was maar een ding belangrijk. "Ik wilde altijd al in Italië voetballen. Ik ging dus mijn droom achterna."

lees verder
Voormalig Ajax-talent Milan Vissie heeft voetbalplezier teruggevonden bij Hollandia

Hij gold als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax, tekende een contract en speelde voor het Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie. Maar van een echte doorbraak kwam het nooit. Het resulteerde in een aantal ongelukkige jaren in het voetbal voor de middenvelder. Inmiddels is Milan terug op het oude nest en heeft hij het plezier teruggevonden. "Het voelde als thuiskomen."

lees verder
Waarom Thijs Dallinga tot dusver één van de beste spitsen van 2023 is

Dit weekeinde was het weer raak voor Thijs Dallinga. De spits die afgelopen zomer voor twee miljoen euro Excelsior inruilde voor de Franse promovendus Toulouse was trefzeker tijdens de 3-1 overwinning op Stade Rennes. Sinds de jaarwisseling is Dallinga niet af te stoppen, en hoort hij statistisch gezien tot de beste spitsen van 2023.

lees verder
Interview Nick Olij: "Mijn twee zoons probeer ik ook Spaanse woordjes bij te brengen"

Het is een cliché. Nick Olij geeft het direct toe, maar het klopt in het geval van de doelman van Sparta Rotterdam volledig. "Tatoeages zijn verslavend." Zijn rechterarm stond als eerst vol, gevolgd door zijn linkerarm. Nu is zijn rechterbeen aan de beurt. "Ik ben nog lang niet klaar, heb veel plannen. Alles mag vol, behalve mijn nek."

lees verder
Million Manhoef: krachtpatser, snelheidsduivel en reuzendoder

Onder het toezicht van een staande ovatie verliet Million Manhoef na afloop van Vitesse - FC Utrecht het veld. De jonge aanvaller van Vitesse was de grote uitblinker in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. De kleine linkspoot excelleerde nadat ploeggenoot Carlens Arcus rood kreeg en zorgde voor de verrassende 1-0 voor Vitesse. Centrumverdediger Mike van der Hoorn zal 's nachts nog wel eens even wakker schrikken. Van der Hoorn kon Manhoef totaal niet bijbenen.

lees verder
PANNA! 73, Oranje-boys aan de top: over bromance, bizarre transfers, gekke contracten, slechtste landen, Van Hooijdonk en Tannane

De nieuwe PANNA! is er weer! Op de cover van nummer 73 prijken Wout Weghorst, Cody Gakpo en Daley Blind. Drie spelers die tijdens de zojuist afgesloten winterse transferwindow naar een Europese topclub vertrokken. In het nieuwe magazine zetten we de meest bizarre transfers ooit voor je op een rij, de gekste contracten die spelers ooit afsloten en stellen we de tien slechtste landen van de wereld aan je voor!

lees verder