Steeds meer mensen overwegen hun hypotheek af te lossen. Met deze handige checklist weet je wanneer je dat eventueel zou moeten doen. En wanneer niet.

De Belastingdienst is begonnen met het versturen van maar liefst 2,6 miljoen brieven aan mensen die in aanmerking komen voor compensatie van te veel berekende belasting over het box 3-vermogen. De brieven worden tussen 15 oktober en begin november 2024 verstuurd.

Het geregistreerd partnerschap is eigenlijk een overbodige figuur in ons recht is geworden. Toch kiezen nog best veel mensen hiervoor in plaats van te trouwen of te gaan samenwonen (met of zonder samenlevingsovereenkomst). 

De mogelijkheid om te lenen van de eigen BV is met ingang van 2024 verder beperkt. Als een DGA méér dan €500.000 leent van de eigen BV, wordt het meerdere in 1 keer in box 2 belast. Het peilmoment is 31 december 2024.

Bill Gates heeft ooit gezegd dat mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen doen en onderschatten wat ze in 10 jaar kunnen bereiken. Die wijsheid gaat ook op voor het opbouwen van vermogen. Dat noemt Einstein het achtste wereldwonder. Lees en huiver.

  • De slimste tips in geldzaken
  • 10 x FA Magazine
  • 1 extra digitale zomerspecial
  • Toegang tot alle content op de website en de Adviesservice
  • Vanaf € 24,50 per jaar
Lid worden
Copyright © 2024 Alert Uitgeverij BV. 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.