Het gaat goed met het pasgeboren chimpanseejong Madu. De kleine mensaap drinkt goed en is gezond. De komst van het jong zorgt voor een verandering in de groepsdynamiek. Moeder Mahale krijgt een belangrijkere rol binnen de groep. De oudere apen zijn geïnteresseerd en nemen regelmatig een kijkje bij moeder en zoon. 


De chimpansee komt in de natuur voor in Midden- en West-Afrika. Helaas zijn houtkap en stroperij de grootste bedreigingen, waardoor de diersoort wordt bedreigd. Daarom werkt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund onder andere samen met het Jane Goodall Instituut die de chimpansee in Tanzania beschermt en de bevolking leert samenleven met de mensaap. Meer weten? Bezoek vanaf deze herfst de nieuwe Chimpanseevallei en ontdek hoe jij mee kan helpen om de chimpansee in de natuur te beschermen. 

Samenleven met de wolf?

Stel je voor: je wandelt door het bos en plotseling loopt die daar… de wilde wolf. Een beetje spannend misschien, of is deze angst nergens voor nodig? Na jaren weg te zijn geweest, is het roofdier terug in ons land. Hoe dit kan en hoe we samen kunnen leven met de wolf vertelt dierverzorger Marc. Luister nu de nieuwste aflevering van BRUL op Spotify! 

Plan je bezoek

Bestel nú je tickets voor DierenPark Amersfoort met tot € 5,- online korting. Of kom met een abonnement een jaar lang op ontdekking tussen de dieren, na twee bezoeken voordelig! Kom je ook op bezoek?

Wat is er te doen?

Benieuwd wat je de komende weken beleeft in DierenPark Amersfoort? Bekijk de parkagenda! Iedere vakantie hebben wij een speciaal programma.

Onze dieren

Bekijk allerlei dierenactiviteiten en informatie over onze dierbewoners. Ga thuis aan de slag met leuke spelletjes én kom ook wat te weten over de dieren. Veel plezier!