NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Chinese export rijst de pan uit: naar EU groeit 26%, naar VS 45%
 
De Chinese export naar de Europese Unie is in dollars gemeten in november met bijna 26% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Naar de VS bedroeg de groei zelfs een ongekende 45,5%.
 
 
 
#
 
Reders blij, verladers wanhopig wegens containertekorten
 
Ongekende tijden in de containervaart. De tarieven zijn geëxplodeerd, rederijen maken recordwinsten, havens overal op de wereld zijn overbelast, er zijn wekenlange vertragingen en de containers zijn niet aan te slepen. Wat is er aan de hand?
 
 
 
(advertentie)
#  
Trots op logistiek en transport
 

Altijd en overal

Wij zijn TVM. Opgericht als coöperatie. Dat betekent door onze leden, voor onze leden.Schouder aan schouder voor een gezonde toekomst van onze sector. Wat betekent de Brexit voor jou?


We houden je hier op de hoogte.
 
 
 
#
 
Girteka dreigt VK te mijden bij no-deal brexit
 
De Litouwse wegtransportreus Girteka waarschuwt dat het bedrijf bij een no-deal brexit het Verenigd Koninkrijk mogelijk de rug toekeert. De kosten van de lange wachttijden aan de grens worden te groot voor het concern, dat met 7.500 trucks naar eigen zeggen de grootste vloot­eigenaar in Europa is.
 
 
 
#
 
‘Economische functie Rotterdam is geen automatisme’
 
Het jaarlijkse Havendebat Rotterdam was dit jaar door alle coronamaatregelen soberder dan voorheen. RTV Rijnmond sprak in zijn verslag zelfs van een sombere editie. Toch was het ook een debat waaruit veel perspectief te destilleren valt. Hoe blijft Rotterdam Europees koploper in een tijd van corona, brexit, stikstofperikelen en oplopende spanning rondom het congestievraagstuk?
 
 
 
#
 
‘Illegale capaciteitsdeals containervaart moeilijk aantoonbaar’
 
De vraag is of de reders door de gecoördineerde reductie van capaciteit hebben gezorgd voor een kunstmatige schaarste en hoge prijzen. Volgens de Nederlandse scheepvaartexpert Olaf Merk van het International Transport Forum (ITF) van de wereldhandelsorganisatie OECD kunnen er wel enkele kanttekeningen worden geplaatst bij de monsterresultaten, zo zegt hij in een interview met de...
 
 
 
(advertentie)
#  
Weg met die verschillende tolboxen!
 

Tol automatisch registreren met slechts één apparaat. Met de DKV BOX EUROPE rekent u tol af binnen de EU. Betalen doet u eenvoudig via uw DKV-factuur.


Meer weten? App ons 0252 360 394.
 
 
 
#
 
Vos: ‘Komend jaar zetten wij de eerste waterstoftruck op de weg’
 
Jules Menheere is directeur en eigenaar van Vos Transport uit Deventer. ‘Dat doe ik al twaalf jaar samen met Jerome Vos, die ook een helft van de aandelen bezit. Ik ben verantwoordelijk voor het algemene gedeelte en Jerome voor het operationele gedeelte.’
 
 
 
#
 
Douane: ‘Deel van bedrijfsleven is nog niet klaar voor de brexit’
 
Hans Klunder van Douane Nederland is sinds begin 2018 programmadirecteur brexit, met als opdracht de Douane zo goed mogelijk voor te bereiden op de gevolgen van de brexit.
 
 
 
#
 
Lees de NT Oliebollenspecial 2020
 
De NT Oliebollenspecial bevat ieder jaar tientallen eindejaarsinterviews met partijen uit de transportsector. In deze 2020-editie Douane Nederland, Vos Transport, Jan de Rijk Logistics, Vallenduuk Transport Advocaten, Port of Harlingen, TKI Dinalog, DKV, Sectorinstituut Transport en Mobiliteit, Portbase, Hello Mobility, Ermewa, TOS, DHG, MSTS Tolls, Trimble Transport & Logistics, Easytrip, Stream Software, BluJay, UTA en...
 
 
 
(advertentie)
#  
Plan yourself an intermodal smile
 

Uw intermodale ketens en terminaloperaties kunnen nog zoveel beter. Via de nieuwste IT-technologie wordt uw logistiek transparanter, efficiënter én leuker. Onze IT verbindt!


Ontdek zelf hoe!
 
 
 
#
 
‘Vervoer coronavaccin geen sprint, maar marathon’
 
Het luchttransport van de Covid-19-vaccins gaat 2021 een ‘stuk leuker maken’ voor de internationale luchtvrachtsector en ‘minder druk geven op de omzetten’.
 
 
 
#
 
‘Luchtvracht niet meer de kers op de taart, maar de taart zelf’
 
Vrachtbaas Steven Polmans zwaait na tien jaar af bij Brussels Airport (Zaventem). Een ‘rationeel besluit’, zegt hij. ‘Maar met mijn hart ben ik nog steeds verknocht aan deze luchthaven en de vrachtgemeenschap op Brucargo.’ Het vertrek doet dan ook een ‘beetje pijn’ bij Polmans, die ook het boegbeeld is van de internationale luchtvrachtorganisatie TIACA. ‘Maar...
 
 
 
#
 
Afrekenen met de dode hoek van de vrachtwagen
 
Radartechnologie, sensoren, camerasystemen: truckfabrikanten hebben de laatste tijd verschillende innovaties gepresenteerd om vrachtwagenchauffeurs een beter zicht te geven op hun medeweggebruikers en het risico op ‘dode hoek’-ongevallen te verkleinen. De Franse overheid haalt op 1 januari aanstaande een wat primitiever middel uit de kast om het dode hoek-probleem, dat de transportsector al sinds jaar en...
 
 
#
 
ACM geeft groen licht voor fusie Simon Loos en Peter Appel
 
Peter Appel en Simon Loos mogen fuseren. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, zo heeft de ACM besloten.
 
 
 
#
 
TI: ondanks tweede golf herstelt wegvervoer zich tot pre-covidniveau
 
Na een krimp van 6,2% in 2020 zal het Europese wegvervoer de komende jaren met gemiddeld 3,4% groeien. Vooral het internationale wegvervoer profiteert, terwijl voor het binnenlandse vervoer het risico op dalende vraag bestaat.
 
 
 
#
 
‘Hacker heeft recht op hulploon bij redding van gehackte lng-tanker’
 
Een bergingsploeg van Smit Salvage die een schip van de ondergang weet te redden, heeft recht op hulploon, zoals dat juridisch heet. Maar hoe zit het eigenlijk met iemand die dit kunstje digitaal achter zijn beeldscherm weet te flikken?
 
 
#
 
De logistieke impact van robotarmen
 
De robotisering in de logistieke wereld gaat onverminderd door. De noodzaak van deze stap is er zeker, als we luisteren naar Niels van Veen. Als Lead Business Analist bij bol.com houdt hij zich bezig met innovatietrajecten in het hele proces. ‘Dit gaat van het orderpicken van de producten tot het verzendklaar maken.’
 
 
 
#
 
TLN wil actie veiligheidsregio’s tegen blokkade supermarkt-dc’s
 
Boeren blokkeren maandag met trekkers het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Breda. Een demonstratie bij een distributiecentrum in Veghel zou zijn gestaakt na bemiddelend optreden van de politie. TLN vraagt om actie van de veiligheidsregio’s.
 
 
 
#
 
Lossen ‘ONE Apus’ duurt lang, geschatte schade loopt op
 
Het gaat meer dan een maand duren om alle overgebleven containers van boord te halen van de ‘ONE Apus’, het containerschip van de Japanse rederij ONE dat twee weken geleden 1816 containers verloor tijdens zwaar weer op de Stille Oceaan.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam