Chinese hogesnelheidstrein haalt 350 km/uur

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 30 augustus 2017

KLM onderbreekt lijndienst naar Kazachstan


Komend winterseizoen vliegt KLM tijdelijk niet meer naar Astana en Almaty. Reden hiervoor is de fors teruggelopen vraag als gevolg van de economische malaise in Kazachstan. Het gaat niet goed met de olie-industrie, de levensader van de Kazachstaanse economie, wat heeft geleid tot devaluatie van de nationale munteenheid en tot een hoge inflatie.
Momenteel biedt KLM nog vier wekelijkse verbindingen aan. Hierbij gaat het om een combinatievlucht, waarbij twee keer per week via Astana naar Almaty wordt gevlogen en twee keer via Almaty naar Astana. De voorlopig laatste vlucht uit Kazachstan landt op 28 oktober op Schiphol. Met ingang van 25 maart 2018 wordt de lijndienst hervat.
Wilt u dit jaar nog zonder overstappen naar Kazachstan? Neem dan contact met ons op. 

Chinese hogesnelheidstrein nog sneller


''s Werelds snelste trein rijdt vanaf 21 september tussen Beijing en Shanghai. De in China ontwikkelde en gebouwde Fuxing legt de afstand van meer dan 1.300 kilometer af in een recordtijd van vierenhalf uur.
De maximumsnelheid van de Fuxing bedraagt 350 kilometer per uur, zo’n vijftig kilometer sneller dan de trein die China Railway momenteel op dit traject inzet. Tussen Beijing en Shanghai zullen dagelijks zeven retourritten worden gemaakt.
Ook in Rusland rijdt een hogesnelheidstrein tussen de twee grootste steden. Deze trein, Sapsan genaamd, heeft een maximumsnelheid van ‘slechts’ 200 kilometer per uur. Toch is de Sapsan tussen Moskou en St. Petersburg een aantrekkelijk alternatief voor het vliegtuig, omdat begin- en eindpunt in het stadscentrum liggen. U bespaart dus veel transfertijd. De reis met de Sapsan duurt vier uur.
Tickets voor de HSL in China en Rusland regelt u uiteraard via BRIC Travel.
 

KLM Bus voortaan vaker


 
Binnenkort gaat de KLM Bus vanuit Arnhem en Nijmegen naar Schiphol vaker rijden. U kunt deze handige verbinding gratis bijboeken bij uw vliegreis. Aan boord zijn koffie, thee en water beschikbaar. Ook is er gratis Wi-Fi.
De KLM Bus maakt op dit moment dagelijks twee retourritten tussen Arnhem/Nijmegen en Schiphol. Deze zijn zo populair gebleken dat de frequentie nu wordt verhoogd en er meer opstappunten komen.
Er is ook een KLM Bus tussen Schiphol, Eindhoven en Maastricht. Deze blijft twee keer per dag rijden.
Raadpleeg ons voor prijzen en beschikbaarheid

Alternatieven voor PostNL


Helaas doen zich de laatste tijd veel vertragingen en problemen voor bij PostNL. Een veilig en voordelig alternatief dat wij kunnen bieden, is verzending via DHL. Als u zelf geen klantnummer bij DHL hebt, kunt u uw documenten, na overleg met ons, op het klantnummer van BRIC/Russia Travel naar ons verzenden. U profiteert dan ook nog eens van een gereduceerd tarief van € 30 (excl. btw).
Wilt u liever niet dat wij uw documenten via PostNL of DHL aan u retourneren? Dan kunnen wij deze ook klaarleggen op Schiphol of (alleen binnen Amsterdam) door een fietskoerier laten bezorgen. En natuurlijk kunt u ze altijd persoonlijk bij ons op kantoor afhalen – u bent van harte welkom!

‘Russische’ Air Force One


Wegens de hoge kosten heeft president Trump de deal met Boeing voor de vervanging van het regeringsvliegtuig, de Air Force One, geannuleerd. Nu wil het toeval dat er bij de Boeing-fabriek in Seattle nog twee geschikte vliegtuigen onverkocht aan de grond staan. Deze toestellen zijn oorspronkelijk gebouwd voor het Russische Transaero, maar dat ging nog vóór aflevering failliet. 
Aangezien Trump in de VS onder vuur ligt vanwege vermeende banden met Rusland, zien veel media de humor er wel van in dat er aan de nieuwe Air Force One hoogstwaarschijnlijk een Russisch tintje zal zitten...
 
cartoon: https://en.dopl3r.com
Russia Travel

BRIC Travel


Facebook
Russia Travel
BRIC Travel
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Russiatravel.nl

Categories: Abroad Holidays
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019