Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine (5/2022) is nu overal verkrijgbaar, met onder meer:

  • Portret van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar: Pianeta Terra, plus een verslag van de feestelijke prijsuitreiking
  • Op pad in de mooiste vallei van Toscane, de Valle d’Orcia
  • De (geheime) culinaire adresjes van Susan van Deth in Rome
  • De westoever van het Gardameer, van Limone tot Salò
  • Ellen Hidding, Nederlandse presentator op de Italiaanse tv
  • Interview met Donna Leon ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag en haar 30ste Brunetti in het Nederlands vertaald
  • Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs, de Salone del Mobile
  • De Belgische prinses Marie-José was de laatste koningin van Italië.
     

Willy Wonka in Perugia

Een chocoladeklimwand bedwingen, koken met chocola of de zoete lekkernij laten smelten in de mond. Dat en nog veel meer is mogelijk ­tijdens Eurochocolate. Het indoorevenement in Perugia is ­verdeeld over drie themagebieden. De ‘chocolate experience’ trakteert de bezoekers op demonstraties zoals een kookshow door bekende patissiers en ter plekke gecreëerde chocola-sculpturen. In de ‘chocolate show’ kun je van allerlei chocoladelekkernijen genieten. ‘Chocolate funny’ is met name voor kinderen een walhalla. Zij kunnen daar pasta maken van chocola,  cakejes versieren en in een laboratorium hun eigen bonbons vervaardigen. Als echte Sjakies in de chocoladefabriek.
Eurochocolate, Perugia, 14 t/m 23 oktober 2022, eurochocolate.com

2 vrijkaarten voor Second Home BeursStart gratis de zoektocht naar een vakantiewoning in Italië

De afgelopen jaren heeft het thuiswerken een enorme vlucht genomen. Dus waar wacht je nog op? Zoomen met uitzicht over glooiende heuvels of een idyllische lago? Een knus appartement in een bruisende stad of een heerlijke ruime woning waar je ook vrienden en familie ontvangt? Kom naar de Second Home beurs, dé start voor een tweede woning. Met het grootste aanbod tweede huizen uit meer dan 25 landen en een interessant seminar programma kun je er inspiratie opdoen en je vrijblijvend oriënteren. 
Second Home Beurs, 30 september t/m 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht of 15-16 oktober in Flanders Expo Gent.

Wil je twee gratis vrijkaarten voor deze beurs, geef je dan hier op. 

Aanbieding: illy Y3.3 Iperespresso

De vernieuwde illy Y3.3 Iperespresso koffiemachine is nu nóg eenvoudiger in gebruik. Het slanke design is door architect/ designer Piero Lissoni compleet herzien en dankzij de baanbrekende nieuwe technologie zet je voor een zachte prijs zowel een kwalitatieve espresso als een heerlijke lungo. Daarnaast kunnen de temperatuur en volume in het kopje volledig naar eigen wens worden ingesteld. Voor de Y3.3 Iperespresso bestel je de speciale koffiecups eenvoudig online.

Neem nu een tweejaarabonnement op Italië Magazine en ontvang de koffiemachine in de kleur van je keuze!

Ben je al abonnee? Bestel dan de illy Y3.3 Iperespresso voor € 89 in onze webshop en krijg de koffiemachine gratis thuisgestuurd! 

Nederlandse inzending voor Biënnale

Kunstenaar melanie bonajo vertegenwoordigt Nederland tijdens de 59ste editie van de Biënnale van Venetië in 2022. bonajo presenteert in het Nederlands paviljoen een nieuwe video-installatie getiteld: 'When the body says Yes'. Eerder was werk van bonajo onder meer te zien in Palais de Tokyo in Parijs (2019), Stedelijk Museum Amsterdam (2019/20) en Tate Modern in Londen (2017). De installatie is te zien in de Chiesetta della Misericordia in de Venetiaanse wijk Cannaregio tot en met 27 november 2022.
Klik hier voor meer informatie. 

‘Big Spoon’, film still from melanie bonajo ‘When the body says Yes’, 2022. Image courtesy of the artist.

Win: Palazzo Puro

Palazzo Puro vertelt niet alleen het verhaal van Mirella Rosa, die in 2021 een vervallen Italiaanse villa in de regio Le Marche kocht. Maar ook van visnetweefster Sofia, die net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verliefd werd op de charmante Danilo. Tijdens de verbouwing van de villa stuit Rosa op oude liefdesbrieven waaruit blijkt dat de villa lange tijd een geheim verborgen heeft gehouden. In het boek lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. De verhaallijn die in het verleden afspeelt, maakt duidelijk waarom het liefdesmysterie nooit is opgehelderd. De andere verhaallijn vertelt het verhaal van Rosa die zich onderdompelt in het Italiaanse leven en ondertussen van de vervallen villa haar thuis probeert te maken.
Mirella Rosa, 'Palazzo Puro', Sabbia Publishing House, € 15.

Wij mogen 2 exemplaren van dit boek weggeven. Wil je kans maken, vul dan hier je gegevens in.

Glass Week in Venetië


Liefhebbers van glas en glasverzamelaars kunnen hun hart ophalen in Venetië. The Venice Glass Week, die sinds 2017 wordt georganiseerd, heeft als doel de Italiaanse glaskunst te promoten. Bezoekers kunnen zowel in de stad als op het eiland Murano en in Mestre deelnemen aan workshops, genieten van demonstraties en aansluiten bij rondleidingen waarin met name artistiek glas centraal staat. 2022 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het internationale jaar van het glas. Om die reden zijn The Venice Glass Week en de Vision Milan Glass Week dit jaar samengevoegd tot The Italian Glass Weeks. In Milaan zal de nadruk vooral liggen op industrieel glas.
The Venice Glass Week, Venetië, 17 t/m 25 september 2022, theveniceglassweek.com

Ze zijn er weer! 


Geniet het hele jaar van Italië met de enige echte Italië Magazine Agenda 2023! Boordevol vermakelijke weetjes, seizoensrecepten en voor het eerst ook nog tien leuke tips en adressen in Italië. En voor de dagelijkse dosis dolce vita is er de scheurkalender 2023! Vanaf begin september te koop in de winkel, onze webshop en bij andere online winkels.

Neem nu een jaarabonnementop Italië Magazine en krijg ze allebei cadeau! Ben je al abonnee? Bestel ze dan met € 3,50 korting in onze webshop. En bestel je vóór 1 oktober, dan zijn de verzendkosten gratis! 
Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp