Canvas

Hallo,

Het einde van de werkweek vieren we op Canvas met Vice, een zwarte komedie over de dick die nog vóór Trump brokken maakte op het wereldtoneel. Geen zin in een bad guy biopic? Dan kijk je volgende vrijdag naar On the basis of sex waarin feministisch boegbeeld Ruth Bader Ginsburg vecht tegen discriminatie om uiteindelijk een zitje in het Amerikaanse Hooggerechtshof te veroveren. Beide films kan je, na uitzending, ook bekijken in ons filmaanbod op VRT MAX.

 

Vice

De Britse acteur Christian Bale kruipt in de huid van vicepresident Dick Cheney, de man die tussen 2001 en 2009 verantwoordelijk was voor het neoconservatieve beleid van de Amerikaanse regering. Zo tekende de Republikeinse politicus mee voor de inval in Irak. Speciaal voor de rol kwam de acteur 20 kilo bij en zat dagelijks uren in de schminkkamer. Verwacht van scenarist en regisseur Adam McKay, bekend van onder meer 'The big short' en 'Don’t look up', geen objectieve biografie: dit is een bijtende satire over een opportunist en boosdoener. (foto © Annapurna Pictures)

Tot 8 oktober op VRT MAX 
 

Rundskop

In deze Belgische misdaadfilm van Michaël R. Roskam speelt Matthias Schoenaerts een vetmester uit Belgisch Limburg die relaties heeft met de hormonenmaffia. Wie de film zag vergeet hem nooit meer. Genomineerd voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film.

Tot 27 september op VRT MAX 
 

And then we danced

Twee jonge dansers van het National Georgian Ensemble worden op elkaar verliefd. In het homofobe Georgië is het geen vanzelfsprekendheid. Op het filmfestival van Cannes kreeg de film van Levan Akin een vijftien minuten durende ovatie.

Tot 14 september op VRT MAX 

Reis rond de wereld in drie films

Onzichtbaar in Rio de Janeiro

 
Tot 22 september op VRT MAX 
 

Modernisme en chaos in Parijs

 
Tot 23 september op VRT MAX 
 

Eten en erotiek in Tokio

 
Tot 24 september op VRT MAX 

Nog maar enkele dagen op VRT MAX

 
 
 
Ga naar VRT MAX
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter