ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-01-2022
Christian Eriksen zet zijn zinnen op het WK

Wat een feestelijke openingswedstrijd had moeten worden voor Denemarken tijdens het EK veranderde voor rust in een ware nachtmerrie. Plotseling viel Christian Eriksen neer op het veld. Al snel werd duidelijk dat het ernstig was. Een hartstilstand. Dankzij teamgenoot Simon Kjaer en de medische staf kan de Deense nummer tien nu weer dromen van spelen op het aankomende WK, maar dan moet hij deze transferperiode wel een club zien te vinden.


lees verder
In beeld: De Ajax-jaren van David Neres

Hij kwam in januari en hij ging in januari. Niet Novak Djokovic, de Serviër mag voorlopig in Australië blijven. We hebben het over David Neres. De Braziliaan kwam in januari 2017 naar Ajax. In het dierbaar rood en wit vierde hij twee landstitels en veel Europese successen. Nu hebben de oliedollars hem naar Oekraïne gelokt op een mooi moment: de buitenspeler was allang niet meer onomstreden in het elftal van Erik ten Hag. Gelukkig hebben we de foto's nog!

lees verder
PANNA! 62 is uit: alles over de Champions League, de mooiste celebrations, schiettips van Luuk Brouwers en meer

Het nieuwe jaar is nauwelijks begonnen en de nieuwe PANNA! is alweer uit. In nummer 62 is alles te lezen over de achtste finales van de Champions League, over de komende Afrika Cup, de grootste meidentalenten en natuurlijk volop leuke interviews. We gingen op bezoek bij Rick Karsdorp in Rome, mountainbiken met Cas Odenthal van NEC, Europa's grootste talent Nikita Tromp van Ajax vertelt alles over haar uitverkiezing en Luuk Brouwers van Go Ahead Eagles geeft schiettips.

lees verder
Dit zijn de favorieten voor de winst van de Afrika Cup

De Afrika Cup is zondag van start gegaan en dat betekent dat 24 landen de strijd zijn aangegaan om het beste land van het continent te worden. Uiteraard is er een aantal landen dat op basis van kwaliteit meer kans maakt en dat is precies waar we in dit artikel naar gaan kijken. ELF Voetbal zocht namelijk voor je uit wat de topfavorieten zijn tijdens de Afrika Cup. 

lees verder
Het beste uit 2021: Jean-Marc Bosman, gefrustreerd en gebroken

In 2021 verschenen in de papieren editie van ELF Voetbal vele artikelen. De meest bijzondere geven we U rond de jaarwisseling gratis weg. Zoals het interview met Jean-Marc Bosman die de transferpiramide en de volledige voetbalwereld op zijn kop zette. In 1995 verhuisde de macht door het Bosman-arrest naar de spelers. Zij konden voortaan gemakkelijker van club wisselen en zagen hun salarissen en handgelden groeien en groeien. Een groot contrast met de huidige situatie van Jean-Marc Bosman, de aanstichter van het proces. "Terwijl veel voetballers in rijkdom leven, heb ik bijna niets. Dat doet pijn. Heel veel pijn."

lees verder
Deze Eredivisie-spelers komen in actie op de Afrika Cup

Het is nog winterstop in de Eredivisie. Dit betekend dat veel eredivisie-spelers naar het buitenland vertrekken. Dit is vaak voor een trainingskamp of vakantie. Sommige voetballers gaan toch voor een andere reden naar het buitenland. De Afrika Cup in Kameroen begint namelijk negen januari. Wij lichten vijf eredivisie-spelers op de Afrika Cup uit.

lees verder
Interview Joran Beeftink, Fifa Bawz: "Ik filmde al jeugdwedstrijden bij PEC Zwolle"

Eigenlijk heet hij Joran Beeftink. Maar hij is beter bekend als Fifa Bawz. Of als Game Bawz. De 27-jarige gamende en entertainende YouTuber uit Hattem heeft ontzettend veel volgers en abonnees via zijn kanalen. Opgeteld 625 duizend op YouTube, bijna 92 duizend op Instagram en 258 duizend op TikTok, waar hij ook 3,9 miljoen likes heeft! "Ik heb altijd ideeën voor zeven of acht video’s in mijn hoofd zitten."

lees verder
Dit zijn de opties voor Marcos Senesi

Vanaf alle kanten wordt er aan Marcos Senesi getrokken. De Argentijnse verdediger staat in de belangstelling van vele clubs en lijkt niet lang meer bij Feyenoord te blijven. Wat zijn de mogelijkheden voor Senesi bij de clubs die de meeste interesse tonen?

lees verder
Het beste uit 2021: Apollonius Konijnenburg, de eerste machtige zaakwaarnemer

In 2021 verschenen in de papieren editie van ELF Voetbal vele artikelen. De meest bijzondere geven we U op de laatste dag van het jaar gratis weg. Zoals het interview met Apollonius Konijnenburg, de eerste machtige zaakwaarnemer. Hij bracht Michel van de Korput naar Torino, regelde de sponsorcontracten van Ruud Krol en bracht daarna een karrenvracht aan spelers onder in de Italiaanse Serie A met het trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als paradepaardjes. Daarna richtte hij zich meer en meer op zijn kunst- en muziekliefde. Nu is de extraverte Hagenaar 82 jaar en geniet hij in Itali:e van de laatste fase van zijn leven. "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen. 'Dat kost me weer een paar centen'."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Bayern München - RB Leipzig05-02-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen05-02-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Hertha BSC - VfL Bochum05-02-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
FC Köln - SC Freiburg05-02-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Olympique Marseille - Angers SCO06-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
 
Bekijk alle voetbalreizen