‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 11-03-2022

Christian og Malthe ser frem til at samle ind 3. april: ’Det giver så god mening’

Læs mere her eller meld dig som indsamler

Gør som 20-årige Christian, og tag din ven med ud for at samle ind til kræftsagen ved årets Landsindsamling søndag den 3. april. - De fleste er rigtig flinke til at give et smil og et bidrag til den gode sag, siger han og opfordrer andre til at melde sig som indsamlere.
Læs mere her

Tør du gøre andre opmærksom på mistænkelige modermærker?

Kun hver tredje tør påpege mistænkelige modermærker hos andre, selvom det kan redde liv. Det viser helt nye tal. - Din henvendelse vil i langt de fleste tilfælde blive positivt modtaget, siger projektchef i Kræftens Bekæmpelse, Peter Dalum, der opfordrer danskerne til at pakke forlegenheden væk.
Sådan spotter du et mistænkeligt modermærke

Syv tilbagefald har frarøvet Theis en almindelig ungdom

Modermærkekræft med spredning har i seks år begrænset Theis Nybo fra leve et almindeligt ungdomsliv fyldt med frihed, dating og planer for fremtiden. Når han ikke er på hospitalet, er han ofte ude at fortælle andre om livet som kræftsyg, og hvor han tidligere gruede for spørgsmål om død, svarer han i dag på alt.
Læs mere her

Alarmerende sundhedstal: Kræftens Bekæmpelse efterlyser handling

Nye tal for befolkningens livsstil og helbred er stærkt bekymrende og kalder på en ambitiøs plan for folkesundheden, mener Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Debat: Kom nu, politikere, grib chancen!

Over 360.000 danskere lever med en kræftdiagnose eller har haft kræft. Og tallet stiger, så endnu flere vil få senfølger som følgesvend i en årrække eller resten af livet. Et kommende sundhedsudspil fra regeringen bør styrke og ensrette senfølgebehandlingen, skriver Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.
Læs debatindlægget her

Det skriver andre medier om kræft
 

Danske hospitaler klar til at tage imod kræftsyge børn fra Ukraine

(dr.dk 09-03-2022)

Hospitalerne i både Ukraine og nabolande kan komme under så hårdt pres, at danske hospitaler skal tage imod patienter. Selv om Danmark endnu ikke modtaget sårede eller syge patienter fra Ukraine eller nabolandene, oplyser Sundhedsstyrelsen, at Ukraine i første omgang har anmodet om hjælp til at modtage kræftsyge børn.
Læs mere her

Da Hannes kræft var væk, kom tankemylderet: Ny klinik udreder kræftpatienters senfølger

(tv2fyn.dk 06-03-2022)

Overhalvdelen af dem, der overlever eller lever med en kræftsygdom får senfølger, som påvirker dem fysisk, psykisk eller socialt. Men mange får ikke den hjælp, de har brug for. Det skal en nyåbnet klinik på Odense Universitets Hospital gøre noget ved.
Læs mere her

70-årige Lis har hele livet villet give tilbage: 'Jeg er rigtig glad for, at jeg stadig har en opgave'

(bt.dk 06-03-2022)

70-årige Lis Paulsen har meldt sig som frivillig pårørende på Hvidovre Hospital, hvor hun agerer støtte for patienter, der modtager triste nyheder. Lis har selv været cancerpatient, så hun kender til den bekymring, der følger med.
Læs mere her

Tine Derya Akkayas kamp for livet har på få uger fået fem gange så mange som normalt til at melde sig som donor

(JP Århus 06-03-2022)

Tine Derya Akkaya har brug for en stamcelledonor for at overleve. Hendes netværk har gjort så stor en indsats, at antallet af stamcelledonorer med anden etnisk herkomst er steget markant i Danmark.
Læs mere her (bemærk: betalingsmur)

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Trods corona kom genbrugsbutikkerne ud af 2021 med overskud

Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug har god grund til at være stolte, for på trods af månedlange nedlukninger i starten af året, kom genbrugsbutikkerne ud med et samlet overskud på 3,7 mio. kr. i 2021. Et overskud, der i høj grad kan tilskrives de frivilliges fortjeneste.
Læs mere her