Ontdek ons aanbod via VRT NU
  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌  
Bekijk de webversie
Canvas

Hallo ,

Zaterdag 23 januari had de slotdag van het Filmfestival Oostende moeten zijn. Dan worden traditioneel de Ensors uitgereikt, de belangrijkste Vlaamse filmprijzen. De feestelijke gala-avond wordt dit jaar vervangen door een coronaproof televisieshow die live te volgen is op Canvas. En er is meer.

Om de filmsector in de spotlights te zetten maakt Michaël Pas Cinema Canvas, een online talkshow waarin hij gasten uit de Vlaamse tv- en filmwereld ontvangt. Ze praten er over werken in de filmindustrie, recente films en series, projecten die in de steigers staan en verschillende thema’s die aan die producties gelinkt zijn. Van vandaag tot en met vrijdag verschijnt er elke dag om 18u een nieuwe aflevering op VRT NU!

 

Cinema Canvas met Michaël Pas

Elke dag ontvangt Michaël Pas drie gasten. In de eerste aflevering ontmoet hij Koen De Bouw die het heeft over Torpedo en zijn rol als master van het festival. De Gents-Amerikaanse Jessica Woodworth vertelt over The Barefoot Emperor, een pittige satire met Peter Van den Begin in de hoofdrol. De internationaal bekroonde acteur-scenarist Angelo Tijssens, bekend van Girl, werkt nu opnieuw aan boeiende projecten.  

Bekijk aflevering 1 via VRT NU >
 

Het gala van De Ensors

Een drankje en een hapje moet je zelf voorzien, voor de sterren zorgen wij. Op zaterdag 23 januari zendt Canvas het corona-veilige Gala van De Ensors uit. Wim Opbrouck en Martha Canga Antonio leiden de ceremonie in goede banen, terwijl Michaël Pas de perfecte gastheer is voor de genomineerden. Zo krijgt dit bewogen filmjaar toch nog een feestelijke afsluiter.

Zaterdag om 22u10 op Canvas en via VRT NU >
 

Vlaamse films op Canvas en via VRT NU

Canvas zet deze week ook enkele Vlaamse producties in de kijker. Op vrijdag 22 januari zenden we de film Façades van Kaat Beels en Nathalie Basteyns uit. Aansluitend op de Ensor-uitreiking programmeren we zaterdag de film Zagros, de film waarmee Sahim Omar Kalifa in 2018 de Ensors voor beste film en beste scenario won.

Ontdek ons aanbod aan Vlaamse films >
advertentie

Een greep uit het VRT NU-aanbod

 
 
 
 
 
 
De Canvaskijker

Michaël Pas tipt Zagros

Zagros is het ijzersterke filmdebuut van Sahim Omar Kalifa, een Belgisch-Koerdische regisseur die door zijn innemende bescheidenheid onterecht onder de Vlaamse radar blijft. 

Het is een drama over het echtpaar Zagros en Havin. Als kijker leef je mee en word je net als het hoofdpersonage heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Tussen liefde en paranoia. Een beklijvende kijkervaring, dankzij de straffe regie en aangrijpende acteerprestaties. Niet te missen. 

Regisseur Sahim Omar Kalifa was ooit mijn praatgast in Cinema Canvas en liet door zijn intelligentie en mildheid een diepe indruk na.” 

- Michaël Pas, presentator Cinema Canvas

Kijk op 23 januari naar Zagros op Canvas en via VRT NU >
 
Ga naar canvas.be >
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter