Eerste prefab off-grid nederzetting op Markerwadden
Nieuwsbrief Bouwwereld.nl
09-07-2020
Lees in browser
*** Gratis Premium Artikel ***
Circulair bouwen betekent niet a priori bouwen met demontabele en in de toekomst herbruikbare nieuwe materialen. Je kunt veel verder gaan in de circulariteit van een gebouw: nieuwbouw neerzetten met voornamelijk gebruikte of afgedankte materialen.
Lees verder
Op de Marker Wadden is afgelopen maanden een off-grid nederzetting gebouwd. Elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. Een uitschuifbare windmolen springt bij als er stroomtekort dreigt. Water komt uit een lokale bron en wordt ter plekke afgevoerd en gezuiverd.
Lees verder
Het Detentiedak kan overtollig regenwater tijdens piekbuien tijdelijk op het dak vasthouden en vertraagd afvoeren. Het dak is bijzonder geschikt voor bestaande dakoppervlakken groter dan 200 m2, maar is ook in nieuwbouwsituaties toepasbaar.
Lees verder
Per 1 juli 2020 zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012. Nieman Raadgevende Ingenieurs zet de wijzigingen voor u op een rij.
Lees verder
Nieuwbouwwoningen die met balansventilatie worden geventileerd, kunnen technisch vrij eenvoudig worden voorzien van koeling met ventilatielucht. Wil je weten hoe? Bekijk dan on-demand het webinar Keep It Cool van vorige week.
Lees verder
De gevels van de brandweerkazerne Noord in Zwolle bestaan uit massief EPS. De 350 tot 400 mm dikke platen zijn in een staalconstructie geplaatst en leveren het uiterlijk op van een strakke villa. Architectuurstudio HH (Herman Hertzberger) koos voor strakke details en inspringende vormen.
Lees verder