ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-08-2020
Ciro Immobile wint als derde Italiaan ESM Gouden Schoen

Ciro Immobile is de winnaar van de ESM Gouden Schoen seizoen 2019/20. De spits van Lazio Roma is pas de derde Italiaan die zich kroont tot Europees Topscorer van het Seizoen.


Lees verder
Interview Sai van Wermeskerken: "Japan is mijn land, maar ik hou ook van Nederland"

De weg naar de Eredivisie was voor PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken (26) niet altijd even makkelijk. De verdediger kan desondanks met trots terugkijken op zijn eerste seizoen in Zwolle. Een monoloog in het Engels van een in Nederland geboren Japanner die speciaal voor het voetbal terugkwam naar zijn geboorteland.

Lees verder
Interview Marcel Peeper, tragisch Oranje-debuut: "Op het vliegveld gaat het rode lampje branden"

Het jaar 1990 vormt een zwart hoofdstuk in het leven van Marcel Peeper. Gitzwart. Zijn vriendin kwam om bij een auto-ongeluk, voetbalmaatje Tom Krommendijk overkwam hetzelfde tragische lot en het Oranje-debuut van Peeper eindigde na achttien minuten met een dubbele beenbreuk. Het betekent het kortste basisdebuut ooit van een Oranje-speler.

Lees verder
Deze Eredivisiespelers gingen Joël Veltman voor bij Brighton

Na de promotie in 2017 heeft Brighton & Hove Albion zich in de afgelopen seizoenen knap weten te handhaven in de Premier League. Om degradatie te voorkomen heeft de club in de afgelopen seizoenen met miljoenen gesmeten. Ook in de Eredivisie werden de nodige spelers opgehaald. Hoe verging het de voorgangers van Joël Veltman?

Lees verder
Top 10: Deze spelers zagen hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste stijgen

Welke spelers zagen volgens transfermarkt.nl hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste toenemen? ELF Voetbal zet de top 10 voor je op een rij.

Lees verder
Interview Vinnie Vermeer: 'Las Vegas was echt wel een gevalletje apart'

Vinnie Vermeer speelde in Nederland onder meer bij PSV, FC Eindhoven en NAC Breda. Buiten onze landsgrenzen maakte de 25-jarige middenvelder echter ook al een en ander mee. ELF Voetbal besloot de Brabander te bellen. Over bijzondere avonturen bij Nashville SC en Las Vegas Lights, wonen op steenworp afstand van The Strip, een periode in Ecuador bij Deportivo Azogues, zijn tijd bij NAC Breda en een mogelijke rentree in het Jan Louwers Stadion.

Lees verder
Interview Jan Seelen, snelste hattrick ooit: "Nu juichen ze veel te lang"

Hij is eigenaar van een record voor de eeuwigheid. Nagenoeg onbreekbaar. De maker van de snelste hattrick ooit draagt een naam waarvoor zelfs de voetballiefhebber met het meest encyclopedisch geheugen diep moet graven. Zijn naam: Jan Seelen.

Lees verder