View this email in your browser
Nyhedsbrev 8. marts 2024
Godmorgen kære læser

Her kommer forårets første nyhedsbrev fra CISU.

Temperaturerne virker måske ikke så forårsagtige, men det kan ikke ændre på, at der er forårshumør på sekretariatet i Aarhus.

Flittige gæster på CISUs hjemmeside vil måske bemærke, at cisu.dk har undergået noget af en forvandling. Om vi skal kalde en en voldsom forårsrengøring, en beskæring eller en opblomstring skal jeg ikke gøre mig til sprogrøgter over, men flot ser den ud.

En sikker forårsbebuder på sekretariatet er en opblomstring af post-it sedler på min opslagstavle. Hver seddel repræsenterer et forslag til et arrangement på Kutter Anton under Folkemødet. Og nu er det altså ved at være oppe over, hvis man vil være med, inden vi lægger programmet fast. Så udfyld skemaet på cisu.dk/fm eller skriv en mail til mig, hvis du også vil være med.

God forårsdag, god læselyst og ikke mindst god Kvindernes Internationale Kampdag

Kim Jensen
Nyheder fra CISU 

100 deltagere gav input til civilsamfundspuljen


Da CISU i sidste uge afholdt fire møder om udviklingen af civilsamfundspuljen, deltog omkring 100 repræsnetanter for både danske organisationer og deres partnere enten fysisk eller online.

- Det var fire gode møder med mange indspark, stor deltagelse og et kæmpe engagement. Så stort tak for det, siger rådgiver Theis Dencker, der var en af arrangørerne.

Med udgangspunkt i et kort oplæg af mulige centrale elementer af den nye pulje kom der mange vigtige pointer og perspektiver på både indhold, baggrund og proces, som sekretariatet nu vil tage med videre. Der er dog stadig mulighed for at komme med input.
 
Flere organisationer har udtrykt ønske om yderligere inddragelse og bedre tid til at læse og diskutere materialet. Frem til 17. marts bliver det derfor muligt at sende skriftlige inputs til oplægget på cisu@cisu.dk med "puljereform" i emnefeltet.

- Jeg vil opfordre til at inddrage partnere i diskussionerne, så vi kan få de bredest mulige inputs, siger Theis Dencker.
 
Næste skridt bliver at skrive et udkast til de nye retningslinjer. Det udkast kommer i høring, forventeligt til sommer.

Upload billeder til CISUs fotokonkurrence


Billedet herover er Monica Mahonas vinder-foto fra fotokonkurrencen 2023. I forbindelse med CISUs generalforsamling er der også i år en fotokonkurrence.
 
De bedste billeder vil blive udstillet på generalforsamlingen, og vinderbilledet modtager 10.000 kroner og vil ligesom Monicas blive brugt på CISUs årsplakat.
 
I 2024 er der fire kategorier i CISUs fotokonkurrence:
 
Partnerskab – i denne kategori kan man se, hvordan partnerskab kan udtrykke sig i arbejdet, og hvordan fællesskab og samskabelse kan se ud
Arbejdet hjemme – i denne kategori kan man både se billeder fra hverdagen og billeder af organisatorisk arbejde og oplysningsarbejde i Danmark
Fordybelse – hvordan ser det ud, når tanker tænker, planer lægges eller erkendelser opnås? I denne kategori går vi et spadestik dybere og viser eftertænksomheden
Symbolik – her er kategorien for den slags billeder, hvor det måske ikke historien bag, der er vigtig, men det som billedet kan symbolisere. Det er måske et vejskilt som symbol på en strategi, en plante som symbol på vækst eller noget helt tredje.

Man har hidtil deltaget i årets konkurrence ved at uploade sine billeder direkte i CISUs foto-arkiv, Skyfish, men med den nye hjemmeside er det muligt at uploade direkte. Det foregår på cisu.dk/foto24.

Sidste frist for at deltage er 5. april 2024.

CISUværk kommer til Jylland


Under titlen 'CISUværk Vest - ind i organisationernes maskinrum' kommer afholder netværket CISUværk 20. marts 15.30 møde i Jylland.

CISUVÆRK er et netværk til deling af viden, gode idéer og praktiske tips til at styrke ens forening, og på dette møde skal deltagerne blandt andet erfaringsudveksle inden for fire emner:

Bureaukrati i for eksempel samarbejde med bankerne, bankoverførsler, hvidvask-lovgivning, visumregler og krav fra myndigheder og donorer.

Politik og praksis inden for blandt andet GDPR, PSHEA (Prevention of Sexual Harassment, Exploitation and Abuse), Anti-børnearbejde, Anti-terror og Anti-korruption.

Medlemshåndtering og brug af software og databaser, priser for medlemskab, passive/aktive medlemmer, 300 medlemmers-målet (§8A fordele) frivillige som medlemmer og hvad man får ud af at være medlem.

Økonomistyring og bogføringssystemer, løbende monitorering af budgetter, organisationsbudget og regnskab, timeregistrering og revisor.
 
Du kan læse mere og finde tilmelding her:

CISUs opslagstavle

PÃ¥ cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
CISUs medlemsfordele
Man kan læse om fordelene ved at være medlem af CISU  her. Fordelene spænder bredt fra kapacitetsopbygning, til at være en del af Kooperationen og til gratis adgang til Altinget.

Man behøver ikke være medlem af CISU for at søge CISUs puljer - men det hjælper indimellem. Man kan nemlig også få rådgivning og sparring i forbindelse med ansøgninger.
Kommende arrangementer hos CISU
CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2024 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til nyhedsbrevsredaktør Kim Jensen pÃ¥ kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.