View this email in your browser
Nyhedsbrev 27. januar 2022
Kære læser 

Her kommer nyhedsbrev fra CISU. Det er et nyhedsbrev for alle 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.

Udover de mange, gode nyheder vil jeg lige gøre opmærksom på en undersøgelse fra Instituttet for Fremtidsforskning, der er ved at lave en manual for frivillige, der skal navigere i en foranderlig fremtid. De har lavet et spørgeskema, som man skal besvare senest på mandag.

De skriver selv:

1) Spørgeskema til frivillige
Vi har udarbejdet et spørgeskema frivillighedskultur under coronakrisen. Spørgeskemaet tager ca. 5-10 minutter at udfylde – og alle svar bliver behandlet anonymt. Vi søger især viden om seniorer i arbejdslivet (55+) samt unge i alderen 20-35 år, men alle erfaringer er velkomne.
 
Link til spørgeskema: https://da.surveymonkey.com/r/XXCVB9L 


God fornøjelse og god læselyst

Kim Jensen
Nyheder fra CISU 


Bliv klogere på arbejdet med safeguarding

10. februar kan man få inspiration til, hvordan man kan arbejde med safeguarding og udvikling af code of conducts i et CISU støttet projekt
 
Det kan være svært at vide, hvor man skal starte henne. Til kurset vil deltagerne se konkrete eksempler på, hvordan internationale partnere har styrket deres arbejde med safeguarding for eksempel med udviklingen af en code of conduct og træning for ansatte og frivillige i safeguarding. 
 
Kurset vil trække på erfaringer fra en medborgerindsats, hvor GAME har arbejdet med partnere i fem forskellige projektlande. Kurset vil bestå af oplæg fra de forskellige partnere, og efterfølgende vil der være en snak, hvor man kan blive klogere på muligheder og udfordringer i dine partnerskaber.  
  
Tilmelding på linket her
  
Om GAMEs projekt 
Den danske organisation GAME har en medborgerindsats med fem partnerorganisationer fra Libanon, Jordan, Tunesien, Somaliland og Ghana. Sammen forsøger de at forebygge sager omkring sexual misconduct ved f.eks. at udvikle code of conducts og klagesystemer. De arbejder også med at udvikle træningsmaterialer til ansatte og frivillige.

Engagementspuljen er lukket for ansøgninger


CISU modtog ikke flere ansøgninger til Engagementspuljen efter tirsdag d. 18. januar 2022 kl. 12.00. 
 
Det skyldes, at det ansøgte beløb på nuværende tidspunkt langt overstiger de resterende midler i puljen. 
 
- Det er ikke til fordel for nogen, at der er ildsjæle, der bruger tid, ressourcer og ligger hjerteblod i at skrive ansøgninger til projekter, som vi kan se på forhånd, der med al sandsynlighed ikke bliver midler til, forklarer Helene Kannegaard, rådgiver på Engagementspuljen. 
 
Fristen for puljen blev i november 2021 forlænget til den 1. marts 2022, eller indtil der ikke var flere midler tilbage i puljen.

Lad verden høre de gode historier


Der har af gode grunde været begrænsninger på oplysningsaktiviteter de forløbne år, men inteter så skidt, at det ikke er godt for noget. Det betyder nemlig, at der stadig er penge i CISUs oplysningspulje. 

Så hvis man har en aktuel idé til en oplysningsaktivitet, skulle man måske overveje at søge puljen nu. Hvis man søger den såkaldt løbende frist, er der 15.000 kroner at søge. Kan man derimod vente til 6. april, kan man søge op til 30.000 kroner.

Det kan man høre meget mere om CISUs næste oplysningseftermiddag, der foregår torsdag 10/2.

Brug din stemme ved den første redegørelse af Fælles om Verden

I aftaleteksten til Danmarks nye udviklingspolitiske strategi Fælles om Verden blev det besluttet, at der årligt vil blive afgivet en redegørelse til Folketinget om udviklingen i Danmarks udviklingssamarbejde, som vil blive efterfulgt af en debat i Folketingssalen.  
  
Datoerne for begge dele er nu fastlagt.  Der kommer en skriftlig redegørelse fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen den 30. marts, og den 28. april vil der være en drøftelse af redegørelsen i Folketingssalen.  
  
Inden da afholder Globalt Fokus en optaktsdebat til redegørelsen af strategien, hvor CISU også vil deltage. Debatten afholdes den 10. februar fra kl. 13-15.  
  
Man kan læse mere og tilmelde sig Globalt Fokus’ hybridevent ’Debat: Fælles om Verden – Fra strategi til handling’ her.  
  
I tiden mellem den skriftlige redegørelse i marts og debatten i Folketingssalen i slutningen af april vil vi i CISU sikre medlemsorganisationernes input til redegørelsen og invitere udviklingsordførerne og udviklingsministeren i dialog med vores medlemsorganisationer om implementeringen af strategien. Datoer for dette meldes ud snarest muligt. 
  
Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til kommunikations- og engagementsrådgiver Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.

Kom til weekendkursus om projektdesign - hjemmefra

I weekenden 5. og 6. februar kan man komme på kursus i projektdesign uden at skulle rejse til hverken København eller Aarhus.

CISU afholder nemlig henover to dage webinaret 'Hvordan designer man et godt civilsamfundsprojekt?'

På onlinekurset vil deltagerne primært gennemgå de forberedende faser i formuleringen af et civilsamfundsprojekt og have fokus på, hvilke redskaber man kan bringe i anvendelse. Kurset er bygget op om en variation af fælles oplæg og gruppesessioner, hvor vi arbejder med en case.

Et centralt element på dette kursus er en samtænkning af dele af Theory of Change (ToC) og Logical Framework Approach (LFA).

Læs mere her

Nyt kursus om humanitært arbejde

 
For første gang udbyder CISU et introducerende kursus til humanitært arbejde. Kurset er særligt målrettet personer og organisationer, som arbejder med langsigtet udvikling, men som er nysgerrige på humanitært arbejde. Der er oftest en flydende overgang mellem humanitært arbejde og langsigtet udvikling. Kurset er derfor også for personer og organisationer, som ikke har planer om at lave humanitære indsatser, men som for eksempel oplever, at konteksten for deres arbejde til tider kan være skrøbelig og der derfor bør tages særlige hensyn.
 
Kurset vil give et indblik i den globale humanitære sektor, kerneprincipper, definitioner og standarder samt give inspiration til hvilke typer aktiviteter som kan give mening at implementere i en krisesituation. Efter kurset vil deltagerne have fået større forståelse for grundlæggende forhold for at implementere humanitære indsatser samt inspiration til en eventuel ansøgning til CISUs Danish Emergency Relief Fund (DERF). Kurset afholdes på engelsk.
 
Læs mere om kurset her

Kapacitetsudviklingspuljen har ansøgningsfrist  3. marts

 
Globalt Fokus’ kapacitetsudviklingspulje understøtter kapacitetsudviklingsinitiativer hos danske civilsamfundsorganisationer. Puljens overordnede formål er at bidrage til at skabe innovation, læring og kapacitetsudvikling, der styrker danske civilsamfundsorganisationer i at levere fagligt stærke og effektive indsatser samt at udøve fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udvikling- og humanitære temaer i Syd.
Kapacitetsudviklingspuljen er en mulighed for at udforske nye områder i fællesskab med andre organisationer. Næste ansøgningsfrist er d. 3. marts og man kan anmode Globalt Fokus om rådgivning til ansøgningsprocessen.
Læs meget mere her

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU
CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.