View this email in your browser
Nyhedsbrev 31. marts 2021
Kære læser 

Her kommer et påske-nyhedsbrev fra CISU.

Vi har afholdt os fra at lave tema-udgave med farvestrålende æg og skrive det med prikker, men derfor kan der nu være spændende sager alligevel.

Der er for eksempel to stillingsopslag, en vildt god nyhed om engagementspuljen og så er der mulighed for at få Nina Lauritzen mellem ørerne.

God læselyst

*** ******
(Kim Jensen)

PS:  Alle kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer modtager automatisk nyhedsbrevet, og man kan skrive sig op til det, hvis man vil høre nyt fra CISU og de næsten 300 medlemsorganisationer.
 
Nyheder fra CISU 

CISU søger bevillingskonsulent og administrativ medarbejder


CISU har for tiden to stillinger i opslag.

Det første er til en administrativ medarbejder, der 30 timer om ugen skal arbejde med opgaver inden for HR, økonomi og driften af sekretariatet.Der er ansøgningsfrist 18/4.

Læs hele opslaget her

Det andet opslag er til en stilling som bevillingskonsulent til Engagementspuljen. Det er en stilling, hvor man i umiddelbar forlængelse af ansøgningsfristerne 19/5 og 21/9 skal vurdere ansøgninger og komme med en indstilling. Ansøgningsfristen er 12/4.

Læs hele opslaget her
 

Kom med til klimatorsdag

 
Der er et stort behov for at adressere de klimaudfordringer, vi står overfor samt at indtænke klimahensyn indenfor en række sektorer. CISU vil gerne sammen med sine medlemmer blive endnu bedre til at sikre tilpasning og modstandsdygtighed hos de mest sårbare målgrupper. 
 
Derfor har vi startet konceptet klimatorsdage, hvor vi over en række torsdage vil tale om Climate Actions indenfor forskellige tematikker i udviklingssamarbejdet, og den første er 15/4. 
 
Den første klimatorsdag har fokus på klima og vand. Her har vi indbudt Dansk Folkehjælp og Ulandsforeningen for Bæredygtig Udvikling. Begge organisationer vil give eksempler på hvordan klimaudfordringer ift. verdensmål 6 kan adresseres fra deres konkrete arbejde med opbygning af klima modstandsdygtighed indenfor bl.a. adgang til rent vand.   
 
Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima ligger også vejen forbib vejen forbi det digitale rum, og giver os et indblik i deres nye skærpede fokus på klimatilpasning og det nye ’grønningsarbejde’ med eksempler omkring vand.  
 
Tobias Von Platen fra Udenrigsministeriets nye kontor for Grønt Diplomati og Klima ligger også vejen forbi det digitale rum. Tobias vil fortælle om det nye fokus på klimatilpasning og give eksempler på ‘grønningsarbejde’ særligt indenfor vand samt muligheder for samarbejde med civilsamfundet. 
 
Vi vil forinden invitere tilmeldte deltagere ind i et nyt lærings- og dialog site, Fabo, hvor vi vil samle ressourcer henover klimatorsdagene, ligesom vi kan bruge læringssitet som et sted for løbende diskussion – også når det ikke er klimatorsdag. 
 
Læse mere og tilmeld dig Klimatorsdag den 15. april her 
 
Du kan finde CISUs klimaintegration værktøjskasse her

Indsend dit kandidatur nu

Hvis man går med tanker om at stille op til CISUs bestyrelse, kan man med fordel bruge påsken på at formulere sine tanker om at stille op. Hvis man sender det til cisu@cisu.dk senest 13/4, kan man nemlig nå at få teksten med i den materialesamling, der sendes ud til deltagerne på generalforsamlingen.

Man kan vanen tro også vente med at stille op helt til selve generalforsamlingen, men så har de stemmeberettigede ikke lige så god mulighed for at vurdere kandidaturet.

Kom med input til kursuskalenderen


På CISUs sekretariat skal de kursusansvarlige allerede nu i gang med at tilrettelægge CISU kursustilbud for efteråret. Vanen tro vil de meget gerne have eventuelle forslag fra medlemsorganisationerne. Det kan man gøre på en formular på cisu.dk, hvor man kan foreslå emner. Det kan være en god idé at pverveje, hvilke andre organisationer der kan være interesserede.  

Deadline for at komme med i efterårets program er 22. April.  

Man kan dog også løbende foreslå ‘aktuelle arrangementer’ hvis der kommer emner op, der kræver hurtig handling.  

Se link her til hvordan man foreslår kurser og arrangementer.

Gå systematisk til værks med MEL

22/4 kan man få inspiration til, hvordan man systematisk kan gå til værks med sin monitorering, evaluering og læring (MEL).

Kurset afholdes online og henvender sig til personer individer og organisationer, som er i gang med et projekt og kan bruge inputs til deres planlægning af MEL, og som har ingen eller lidt erfaring med området. 
 
Efter kurset har deltagere fået bedre forudsætninger for at udarbejde en monitorering og evalueringsplan, samt har fået inspiration til hvordan man kan indsamle den mest essentielle data til at kunne vurdere projektets udvikling og resultater. 
 
Læs mere og find mulighed for tilmelding her
 

Udenrigsministeriet forlænger Engagementspulje i 2021


Der er godt nyt til de mange organisationer, institutioner og andre aktører, der vil engagere danskere i udviklingssamarbejdet. CISU er nemlig - under forbehold for finansiering - blevet informeret af Udenrigsministeriet om, at Engagementspuljen fortsætter i 2021.
Engagementspuljen støtter indsatser, som i bredest mulig forstand engagerer danskere i udviklingssamarbejde og skaber rammer og rum for at udvikle handlemuligheder og fælles løsninger for en bæredygtig verden. Initiativerne kan både være lokale, nationale eller internationale.

Formelt er det en støtteform under civilsamfundspuljen, som finansieres af Udenrigsministeriet, og forvaltes af CISU. Udenrigsministeriet fastlægger de overordnede rammer for støtten baseret på Folketingets vedtagelser om det danske udviklingssamarbejde.

Læs hele historien her

Lyt med på Ninas sidste arbejdsdag

CISU findes også som podcast, og selvom de fleste afsnit er fra medlemsorganisationerne, er der også enkelte egenproducerede.
Den seneste af den slagsen er et interview med rådgiver Nina Lauritzen, der netop er stoppet på sekretariatet efter over 20 år.

Alle CISUs podcasts ligger på cisu.dk/podcast. Hvis man har en idé til en podcast, kan man skrive til Kim Jensen på kj@cisu.dk.

Der er lige nu to åbne klima-calls

 
Lige nu er der to relevante åbninger for organisationer, der vil arbejde med klimatilpasning.
Global Fund for Ecosystem-based Adaptation lancerer sit første call for proposals. Deadline for ansøgninger til første runde er 30. April 2021. Der kan søges mellem 50.000 og 250.000 dollars
. Projektlængden er maksimalt tre år, og der er ikke et særligt lande fokus.
Fonden prioriterer ansøgninger med erfaringer fra det valgte område og som inkluderer lokalsamfund og kønsperspektiver. 
læs mere på Global EbA Fund – Funding Innovative and Catalytic Ecosystem-based Adaptation Projects


Det andet, Adoptation Innovation Fund er baseret på innovativ tilpasning. Der er andet call nu, og midlerne kommer fra The UN Environment Programme (UNEP) og The Climate Technology Centre & Network (CTCN). De stiller teknisk assistance til en værdi af 5 millioner dollars til rådighed. Hver ansøger kan søge op til 250.000 dollars, og der er deadline 30/4.
Læs mere på 

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU

CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.