View this email in your browser
Nyhedsbrev 27. oktober 2021
Kære læser 

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU, der er et nyhedsbrev for alle 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.

Hvis du, kære læser, vil gøre mig som nyhedsbrevsredaktør en tjeneste, så besvarer du lige denne mail. Indholdet af dit svar er ikke så vigtigt, men det kunne for eksempel være, at du skriver, hvorfor din organisation ikke har søgt en af puljerne ved sidste frist. Et svar på nyhedsbrevet er nyttigt, fordi for eksempel Gmails algoritmer hele tiden regner på, hvad der er spam og hvad der ikke er spam.

Algoritmerne regner med, at man ikke besvarer spam, og derfor får vi som afsender en større troværdighed, hvis vi indimellem får et svar. Tippet er hermed også givet videre til øvrige nyhedsbrevsredaktører i medlemsorganisationer.

God læselyst.

Kim Jensen
 
Nyheder fra CISU 

Rådgivning kan handle om andet end ansøgninger

CISU tilbyder rådgivning i forbindelse med mange forskellige behov som medlemsorganisationerne kan have, men det er ikke altid let at se i henvendelserne.
- Vi ser oftest at vores medlemsorganisationer bruger rådgivning i forbindelse med udviklingen af en ansøgning. Ofte oplever vi, at medlemsorganisationerne ikke ved, at de også kan få sparring i forhold til implementeringen af bevillingen. Det er i høj grad en mulighed og vi taler meget gerne med dem om alt fra samarbejdet med partneren til monitorering, evaluering og læring, og mere administrative ting, siger rådgivningsansvarlig i CISU, Mette Kjærtinge.

Generelt kan CISU rådgive i forhold til mange af de udfordringer og organisatoriske processer, som medlemsorganisationerne står i. Det kan være i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige, organisatoriske strukturer, bestyrelsesarbejde, udvikling af nye strategier, partnerskaber og meget mere.

Man kan læse meget mere på CISUs hjemmeside
 
- Vi bliver altid så glade når medlemsorganisationerne henvender sig til os med henblik på at få sparring til at udvikle deres organisation eller implementering af deres projekter, fordi det styrker mere end den enkelte ansøgning. Min opfordring vil derfor være: spørg hellere en gang for meget end for lidt omkring hvad vi kan være behjælpelige med, siger Mette Kjærtinge.

Som medlemsorganisation kan man anmode om rådgivning gennem Vores CISU. Alle rådgivninger fordeles hver tirsdag kl. 11.00. Man er også meget velkommen til at ringe direkte til rådgiverne eller forvalterne. Deres direkte telefonnumre fremgår af hjemmesiden.

Mød ordførerne

I sommeren 2021 fik Danmark en ny udviklingsstrategi med navnet Fælles om Verden.  
 
CISU har inviteret de udviklingsordførere, som var med i forliget, til en samtale om, hvad den nye udviklingsstrategi betyder for civilsamfundet, og hvordan de arbejder for, at deres prioriteter afspejles på finansloven for 2022. 
 
Samtalen afholdes den 24. November fra kl. 14.30-16.30 på Vartov.  

Læs mere og meld dig til her.  
 
Udviklingsstrategien Fælles om Verden kan læses her. 
 
Spørgsmål til arrangementet kan stilles til engagements- og kommunikationsrådgiver Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.
 

Kom med forslag til kurser

Planlægningen af forårets kurser er i fuld gang, og i den forbindelse, er input fra medlemsorganisationer meget velkommen.

Har man forslag til kurser som man selv og andre medlemsorganisationer kan have glæde af, kan man byde ind via linket her
 

Åben døren til skolerne

På kurset 'Skolen et lukket land?' lærer deltagerne at bane vejen ind i grundskolen med oplysning, viden og billeder.  

Måske har du allerede erfaringer med at producere undervisningsmateriale til grundskolen? Måske har din organisation planer om at lave oplysende materiale til skolernes 0 – 10, klasse?  
 
MUNDU har over 30 års erfaring med at producere meningsfuldt undervisningsmateriale til grundskolen. På dette kursus får du nogle af de mange guldkorn, som organisationen har samlet gennem årene. 
Kursusprogram: 
  • Oplæg om læringsstile, verdensmålenes rolle, faglige mål, lærervejledning, do's and dont's ved Sonja Salminen og Kristoffer Larsen, MUNDU - center for global dannelse 
  • Fordybelse i grupper om egne cases 
  • Fælles opsamling, evaluering og afrunding. 
 
Medbring gerne en case, et oplysningsmateriale eller en løs ide om et produkt, som I gerne vil udvikle.
 

CISU er medstifter af europæisk netværk

CISU er blevet medstifter af et europæisk netværk for mindre civilsamfundsorganisationer, som arbejder med international udvikling. The European Network for Citizens Initiatives for Global Solidarity bestående af 10 forskellige europæiske organisationer blev lanceret d. 17. oktober 2021 på den internationale dag for fattigdomsbekæmpelse.
 
Fælles for organisationerne i netværket er, at de alle arbejder med at promovere solidaritet og partnerskaber mellem europæiske borgere og borgere andre steder i verden. Organisationerne er gået sammen om at udveksle erfaringer og indgå i konkrete samarbejder omkring research, kapacitetsopbygning, puljeforvaltning samt lobbyarbejde for at skabe gode rammer for civilsamfundsorganisationer og deres arbejde.
 
Vil man vide mere om CISUs deltagelse i netværket, kan man kontakte rådgiver Mette Kjærtinge mek@cisu.dk

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU

CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
 
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.