View this email in your browser
Nyhedsbrev 5. september 2024
Kære læser

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU.

Nu skal du kun, kære læser, sove én gang mere, inden du vågner op til Verdens Bedste Morgen.

Det udsagn må du gerne tage bogstaveligt, hvis du kan lide den slags motiverende tale.

Hvis du, som jeg, er lidt mere afdæmpet af natur, skal du vide, at Verdens Bedste Morgen er den morgen, hvor jeg og mange andre deler en avis fra Verdens Bedste Nyheder ud i morgentrafikken i det meste af landet.

Det er en herlig tradition, jeg varmt kan anbefale. Hvis ikke du er med i år, bør du overveje det næste år.

God læselyst og god weekend

Kim Jensen
 
Nyheder fra CISU 

CISU byder velkommen til “ny” minister og den nye Afrika-strategi

 
CISU byder velkommen til både Lars Løkke Rasmussen som “ny” minister for udviklingssamarbejde, og til den nye strategi for et styrket dansk engagement med de afrikanske lande.

- Sammenlægningen af udenrigs- og udviklingspolitik under en enkelt minister harmonerer fint med den samtænkning af globale problematikker, som vi også som civilsamfund er engageret i at finde løsninger på, siger sekretariatsleder i CISU Jeef Bech.

- CISU er først og fremmest glade for, at den nye Afrikastrategi lægger stor vægt på ligeværdige partnerskaber, fortsætter han.

CISU organiserer folkelige civilsamfundsorganisationer, som igennem årtier har praktiseret og efterstræbt ligeværdige partnerskaber i civilsamfundssamarbejdet. Det er derfor en styrkelse af Danmarks samlede engagement at få det som et centralt princip for Danmarks samarbejde med afrikanske lande gennem den private sektor og i regeringssamarbejde.

Læs hele artiklen her

Nyt DERF Call Åbnet for Projekter i Somalia


DERF (Danish Emergency Relief Fund) har annonceret åbningen af et nyt call målrettet konflikten i Somalia.

Med en bevilling på 3 millioner kroner, inviterer fonden nu organisationer, der arbejder i Somalia, til at indsende deres ansøgninger.

Call'et, der åbnede fredag den 30. august, er designet til at støtte initiativer, der adresserer de akutte behov i området på grund af opblusning af den igangværende konflikt.

Interesserede organisationer opfordres til at handle hurtigt, da ansøgninger vil blive behandlet løbende efter først-til-mølle-princippet.
Ansøgningsfristen er sat til den 23. september kl. 12.00.


Læs mere her

Forventning om mange ansøgninger til sidste runde af Udviklingsindsatser


Onsdag d. 11. september klokken 12:00 er der sidste ansøgningsfrist for Udviklingsindsatser (UI) under de nuværende retningslinjer for Civilsamfundspuljen.

- Vi forventer, at der bliver stor søgning til UI-runden, og vi forudser også, at der kommer rigtig mange ansøgninger under 1 million kroner, siger puljeleder Iben Westergaard Rasmussen.

I henhold til Civilsamfundspuljens retningslinjer friholdes ansøgninger under 1 million kroner fra prioritering og bevilges, hvis de findes støtteværdige. Dermed er de ikke i konkurrence med ansøgninger over 1 million kroner (Civilsamfundspuljens retningslinjer s. 32).

- Det betyder, at vi kan komme til at stå i en situation, hvor der ikke er midler nok i puljen til at kunne finansiere alle støtteværdige ansøgninger under 1 million kroner, siger Iben Westergaard Rasmussen.

I det tilfælde vil ansøgningerne blive bevilget ud fra de principper, der gælder for ansøgninger over 1 million kroner. Det betyder, at ansøgninger, der ligger i direkte forlængelse af en eksisterende bevilling, vil have forrang til bevilling.

- Det bliver gjort ud fra et ønske om at tilgodese langvarige partnerskaber. Derudover vil bevillinger med det mindste budget prioriteres først. Det gøres ud fra et ønske om at tilgodese så mange partnerskaber som muligt, siger Iben Westergaard Rasmussen.

Hvis ovenstående prioritering blandt ansøgninger under 1 million kroner bliver nødvendig på grund af knaphed på midler, vil det samtidig betyde, at der ikke kan gives nogen bevillinger over 1 million kroner i denne ansøgningsrunde.

Fra 1. januar 2025 træder de nye retningslinjer for Civilsamfundspuljen i kraft, som du kan læse mere om på CISUs hjemmeside.

Bliv klædt på til rejsesikkerhed


CISU afholder i efteråret to kurser fokuseret på rejsesikkerhed, specielt designet til små, mindre og mellemstore organisationer med aktiviteter uden for Danmarks grænser.

Det første kursus, "Intro til sikkerhed," giver deltagerne en introduktion til sikkerhedsforanstaltninger og forberedelse til udfordringer, som de kan møde under rejser. Kurset foregår online den 11. september.

Det andet kursus, "Bliv klog på sikkerhed, før du får brug for det," tilbyder en dybdegående indsigt i sikkerhedsforanstaltninger specifikt for rejsende. Kurset omfatter emner som trusler, risikoperception, rejseforberedelse, og situationel opmærksomhed. Deltagerne får mulighed for at arbejde med og referere til egen indsats gennem gruppeøvelser og plenumdiskussioner. Det afholdes den 25. september i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup.

Kurserne kan tages uafhængigt af hinanden, men de er også designet til at komplementere hinanden, hvilket giver en omfattende forståelse af sikkerhed i internationale arbejdsrelationer.


Find det online kursus her
Find det fysiske kursus her

CISU søger systematisk studentermedhjælp med godt overblik


CISU søger en studentermedhjælper til administrative opgaver i forbindelse med forvaltningen af CISUs puljer.
 
Studentermedhjælpens opgaver vil være: 
  • Registrering af ansøgninger til puljerne 
  • Opfølgning pÃ¥ deadlines for bevillinger 
  • Sagsforberedende arbejde, f.eks. screening af regnskaber 
  • Administrativt og praktisk arbejde i forbindelse med afholdelse af kurser 
  • Løbende opdatering af hjemmeside 
  • Arkiveringsopgaver 
  • Indsamling af data til monitorering 
  • Ad-hoc opgaver 

Der er ansøgningsfrist 30. september, og stillingen ønskes besat fra 14. oktober 2024 eller snarest muligt derefter. 

Læs hele opslaget her

Webinar: Lær at skrive et effektfuldt debatindlæg


25. september kan kommunikationsansvarlige og andre, der arbejder med interessevaretagelse i CISUs medlemsorganisationer, deltage i et webinar om kunsten at skrive effektfulde debatindlæg.

Deltagerne vil lære, at det ikke nødvendigvis kræver kunstneriske evner at skabe et overbevisende debatindlæg. Ved at følge nogle enkle retningslinjer kan man udforme indlæg, der ikke alene fanger læserens interesse, men også effektivt formidler budskaber og understøtter organisationens mål.

Webinaret vil dække grundlæggende teknikker for at skrive debatindlæg, herunder brugen af retoriske kneb,  digitale hjælpemidler og strategier for at maksimere indlæggets pÃ¥virkning.

Læs mere og find tilmelding her

CISUs opslagstavle

PÃ¥ cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
CISUs medlemsfordele
Man kan læse om fordelene ved at være medlem af CISU  her. Fordelene spænder bredt fra kapacitetsopbygning til gratis adgang til Altinget.

Man behøver ikke være medlem af CISU for at søge CISUs puljer - men det hjælper indimellem. Man kan nemlig også få rådgivning og sparring i forbindelse med ansøgninger.
Kommende arrangementer hos CISU
CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2024 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til nyhedsbrevsredaktør Kim Jensen pÃ¥ kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.