View this email in your browser
Nyhedsbrev 18. august 2021
Kære læser 

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU, der er et nyhedsbrev for alle 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.

Lige nu er sekretariatet efterhånden kommet i gear efter sommerferien, og der bliver for eksempel arbejdet hårdt på en ny projektudviklingsguide.

Den kan man glæde sig til og i mellemtiden måske se til udlandet efter inspiration i arbejdet:

 
Arbejder man med unge som fokus, så se CIVICUS Resourcing Youth-led Groups and Movements playbook med en perlerække af øvelser og lækker inspiration. 
 
En anden spændende guide er denne Solidarity Playbook med cases og best practices.  
 
Et sidste godt link er CIVICUS' samling af fonde. Det er i særlig grad de fonde som støtter demokratiske kræfter og aktivister, der kæmper hårdt for rettigheder.

God læselyst.

Kim Jensen
 
Nyheder fra CISU 

Bliv en del af Nyhedsplatformen

CISU tilbyder medlemsorganisationer, der ikke allerede har et system til at udsende pressemeddelelser og nyheder, en fælles løsning. Gennem Nyhedsplatformen kan man sende nyheder og andet ud til journalister og andre interesserede.

Som en del af platformen kan man også opsætte søgerobotter, der opfanger, når man bliver nævnt andres nyheder, opdateringer eller på hjemmesider. Den kan bruges af alle, men er mest egnet til organisationer, der indimellem udsender nyheder, men ikke har brug for sin egen profil og såkaldte newsroom.

Platformen er gratis at bruge for CISUs medlemsorganisationer, men der er et begrænset antal profiler til rådighed.

Man kan læse mere og mele sig til på cisu.dk/nyhedsplatformen.

CISU for begyndere

  • Hvad er forskellen på en pulje og en støttemodalitet?
  • Er et fyraftensmøde kapacitetsopbygning?
  • Hvad forvalter en forvalter, og hvad rådgiver en rådgiver om?
Selv for 'let øvede' kan nogle af begreber i CISU være lidt forvirrende, og for for nye organisationer og frivillige i medlemsorganisationerne kan det være svært at få et overblik. Heldigvis er der indimellem intro-kurser. Her kan man blive introduceret til begreber, tilbud og netværk.

Næste intro-møde er online 2. september klokken 16.

Læs mere her

Teknologi som drivkraft for udvikling


I løbet af efteråret er der i forskellige sammenhænge ekstra fokus på digitale teknologier og demokratiet.  
 
  • Udenrigsministeriet søsætter en større konference omkring Tech for Democracy koordineret af Globalt Fokus. Globalt Fokus inviterer allerede nu til at interesserede kan blande sig i udformningen af denne store konference.  
  • Man kan også melde sig til en særlig arbejdsgruppe om emnet. Det gør man ved at udfylde en formular her
  • Globalt Fokus leder efter også internationale rådgivere, som skal være med til at styre hvad der skal komme ud af konferencen. Se nærmere her og del gerne linket til dygtige folk rundt om i verden. Deadline er 23. august. 
 Derudover åbner Globalt Fokus en ny tech-pulje, med mulighed for at søge om støtte til projekter fra danske civilsamfundsorganisationer i samarbejde med partnere i det globale syd. Under dette call vil der i alt blive uddelt fire bevillinger på op til 175.000 kr. Projektet skal identificere en klar udfordring for demokratisering i et partnerland, som projektet kan adressere ved hjælp af teknologi. Fokus skal være inden for en af følgende fire underområder: (1) Digital mobilisering, (2) Digital modstandsdygtighed, (3) Digitalt ansvarlighed, eller (4) Digital Divide (problemer der forholder sig til adgang til digitalt space). Der er deadline for ansøgninger senest 31. august 2021. Spørgsmål kan sendes til kapacitet@globaltfokus.dk.
 

Bliv klædt på til PSHEA


14 og 16 september kan man få inspiration og værktøjer til at starte arbejdet med PSHEA (Preventing Sexual Harassment, Exploitation and Abuse) i partnerskabet.
På kurset får deltagerne øget viden om PSHEA, og hvorfor emnet er vigtigt at arbejde med.
KVINFO vil deltage og deler deres viden og erfaringer med at arbejde med PSHEA, og vi introducerer et online læringsværktøj, der vil give inspiration og værktøjer til at starte dialogen og arbejdet med PSHEA i egen organisation og i partnerskabet.

Afhængig af antal tilmeldte vil kurserne foregå den 16/9 i København og 14/9 online eller i Aarhus .

Tilmelding foregår her
 

Global klima-fond har frist 15/9

 
Global EbA-fund støtter innovative tilgange til ecosystem-based adaptation (EbA) to climate change. Fonden modtager løbende projektforslag og udvælger projekter to gange årligt. Sidste frist i 2021 er 15. september.  
 
Fonden prioriterer ansøgere som arbejder med nationale og lokale myndigheder, og som har et solidt kendskab til den lokale kontekst og er inkluderende ift. lokalsamfund. 
Bevillinger skal komplementere og tilføre værdi til eksisterende initiativer for eksempel ved at udfylde et hul i et igangværende projekt, opskalering eller som pilotprojekt for udvikling af et større projekt til en anden finansieringsmekanisme.   
 
Der er intet lande specifikt fokus, og der kan ansøges om beløb fra USD 50,000 till USD 250,000 til projekter med en varighed af maksimalt 36 måneder.  
Læs mere og ansøg her

For mere information kan Marcus Nield kontaktes på marcus.nield@un.org

Styrk sammenhængen med forskning

 
På en konference i november vil Syddansk Universitet styrke relationen mellem forskere og civilsamfundsorganisationer under overskiften 'Addressing the Rule of Law and Welfare in the Sustainable Development Goals'
.
Frem til 25 august kan organisationer med praktisk erfaring på området skrive et såkaldt abstract, der vil blive brugt som udgangspunkt til at udvælge oplægsholdere.

Læs mere her
 

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU

CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
 
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.