View this email in your browser
Nyhedsbrev 3. marts 2021
Kære læser 

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU.

Det er et nyhedsbrev, alle kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer modtager automatisk, og som man kan skrive sig op til, hvis man vil høre nyt fra CISU og de næsten 300 medlemsorganisationer.

Denne gang kan du balndt andet læse to (!) stillingsopslag*, en opfordring til at melde sig til generalforsamlingen og om muligheden for adgang til fonde.dk.

God læselyst

Kim Jensen

*Ja, ok. Det ene stillingsopslag er et vikariat, og det andet er til en plads i et bevillingsudvalg, men der er altså tale om henholdvis en rådgiverstilling og en plads som repræsentant for en medlemsorganisation i CISUs oplysningspulje. Begge dele er rasende interessant, hvis man skulle spørge.
Nyheder fra CISU 

Ministeren mødte medlemsorganisationer


Mere end 125 deltog, da CISUs torsdag den 25. februar afholdt online debatkonference om indhold i en ny udviklingsstrategi for alle interesserede.

På konferencen fremlagde Dreamtown, FANT – Football for A New Tomorrow og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi på vegne af medlemsorganisationerne nogle af hovedbudskaberne fra CISUs fælles skriftlige bidrag til en ny udviklingsstrategi for udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

De tre udviklingsordførere Daniel Toft Jakobsen fra Socialdemokratiet, Christian Juhl fra Enhedslisten og Katarina Ammitzbøll fra Det Konservative Folkeparti lyttede også med ved medlemsorganisationernes fremlæggelse.

- Vi havde lagt vægt på at udvælge budskaber, der vedrører overordnede politiske temaer, der både bredt set er relevante for medlemsorganisationerne samt i forhold til den politiske dagsorden, siger Camilla Bøgelund, Engagements- og Kommunikationsrådgiver i CISU.

Læs hele nyheden ved at følge linket her

Tilmelding til CISUs generalforsamling er åben

Det er nu muligt at tilmelde sig årets generalforsamling den 24. april via kursusoversigten. Tilmeldingsfristen er 16. April. (Husk at kontingent for 2021 skal være betalt for at kunne deltage og være stemmeberettiget.)

Generalforsamlingen bliver igen i år online, og selvom det ærgrer forperson Katrine Skamris, at den ikke kan foregå fysisk, ser hun meget frem til den.
- Vi skal blandt andet i gang med arbejdet for en strategi for perioden 2022 til 2025, og det vil vi gøre med nogle workshops. Sidste år gjorde vi os nogle erfaringer med at afholde så stor en begivenhed online, og vi vil gøre vores bedste for at skabe en god dag, siger hun.

Indbydelsen samt eventuelle forslag til vedtægtsændringer vil blive sendt ud senest 24. marts til kontaktpersonerne for CISUs medlemsorganisationer. 
 
Frem til generalforsamlingen vil cisu.dk/generalforsamling løbende blive opdateret.

Engagementspuljen er tom

Engagementspuljen har nu bevilget penge til så mange spændende initiativer, at den er tom.

CISU arbejder på at skaffe flere midler, fordi mange stadig henvender sig med gode idéer. På cisu.dk/engagementspuljen kan man følge det arbejde.

Hvis man har planlagt en engagementsindsats, som har elementer af oplysning, kan man overveje af søge CISUs Oplysningspullje

 

Stillingsopslag: CISU søger rådgiver og BU-medlem

 
CISU søger engageret rådgiver, der brænder for at videreudvikle danske organisationers arbejde for en mere retfærdig og bæredygtig verden. Det kan man læse mere om her: Link til opslaget

Derudover søger CISU en repræsentant fra en medlemsorganisation til oplysningspuljens bevillingsudvalg.
Det kan du læse mere om her: Link til opslaget

Kom på webinar om fundraising

På online kurset 'Intro til Fundraising' 18. marts kommer deltagerne på to timer rundt om det vigtigste, man skal vide for at komme godt i gang med fundraising.
Vi kigger på støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde og ser på, hvordan man med fordel kan se fundraising i sammenhæng med en bredere mobilisering af ressourcer til sit projekt/sin foreninger. 
Nordea-fonden deltager og fortæller om deres Lokalpuljen og giver indblik i, hvordan en fond tænker og arbejder. 
  
Tilmeld dig her via linket her
 

Få CISU mellem ørerne

CISU findes også som podcast, og som det er med så meget andet i CISU bliver den i høj grad tegnet af CISUs næsten 300 medlemsorganisationer.
cisu.dk/podcast kan man finde en række af podcasts produceret af CISUs medlemsorganisationer og fremover lejlighedsvist podcasts fra CISUs sekreatariat om temaer fra den folkeligt forankrede del af udviklingssamarbejdet.

Lige nu kan du lytte til historier om

  • Seksualitet og grænser blandt unge nepaleser
  • Vestsahara - Afrikas sidste Koloni
  • Sport og Udvikling

CISU Mellem Ørerne findes naturligvis også i de fleste podcast-udbydere.

Hvis man har en idé til en podcast til CISU Mellem Ørerne, kan man skrive til Kim Jensen på kj@cisu.dk.

CISUs medlemsorganisationer har adgang til fonde.dk

 
CISU har netop forlænget aftalen med fondsdatabasen fonde.dk, sådan at CISUs medlemsorganisationer kan få gratis adgang til databasen, hvor man kan finde informationer om et væld af danske og internationale fonde. Et vigtigt værktøj, som gør det muligt at målrette sine ansøgninger til de rette fonde – et must for et positivt resultat. 
  
Skriv til info@fonde.dk med dit fulde navn samt din forenings navn. I emnefeltet skal der stå "CISU". Derefter vil I modtage loginoplysninger direkte fra fonde.dk med anvisninger til, hvordan I kommer godt i gang med funktionerne.

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU

CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2019 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk eller kommunikationsmedarbejder Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.