View this email in your browser
Nyhedsbrev 12. oktober 2022
Kære læser 

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU.

CISUs nyhedsbrev bliver sendt til alle omkring 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.

God læselyst.

Kim Jensen
Nyheder fra CISU 

Ny støtteform for klimatilpasning i høring - Valget udskyder formel godkendelse

CISU arbejder for tiden på højtryk for at få CCAM, den nye støttemodalitet til klimatilpasning på plads. Lige nu er retningslinjerne for eksempel i høring .

Udviklingspolitisk Råd har indstillet støttemodaliteten til godkendelse  af den nye støttemodalitet med midler der kommer fra Finanslov 2022 samt yderligere midler fra et særskilt forlig i september, som man kan læse om her. Den sidste, formelle godkendelse er dog blevet blev udskudt på grund af udskrivelsen af folketingsvalg. Men det ændrer ikke foreløbigt på planerne om at have første ansøgningsrunde 8. februar  2023.

- Vi arbejder videre på retningslinjerne som planlagt, og vi opfordrer interesserede til at gå i gang med at udvikle projektidéer, siger klimarådgiver Maria Graversen.  

Hun har også en klar anbefaling til organisationer, der allerede er i gang med at planlægge en indsats.

- Vi opfordrer ansøgere til tidligt at starte dialog med deres partnere og i god tid begynde at anmode om rådgivninger hos CISU, siger hun.

Læs mere om CCAM her
 

OpEn-overblik er på vej 


Ved den første ansøgningsfrist på OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje den 5. oktober modtog CISU 94 ansøgninger til selve OpEn. På grund af det store antal kan man mod sædvane endnu ikke melde ud, hvad det samlede beløb, der er søgt for, er.  
  
- Det er et overvældende stort antal ansøgninger, som CISUs forvaltere nu er i fuld gang med at tjekke. Derfor ved de endnu ikke, om de alle sammen skal tælles med. Jeg forstår godt, at man kan være utålmodig med at få svar, men jeg vil gerne opfordre til ikke at tage kontakt for at spørge ind til ansøgningerne. Det tager tid fra selve sagsbehandlingen. Vi melder mere ud, så snart vi kan, siger Camilla Bøgelund, kommunikationsansvarlig for OpEn og engagementsrådgiver.  
  
Udover de 97 ansøgninger til selve puljen, er der i skrivende stund kommet 16 ansøgninger til formidlingslegater.

5. oktober var der også frist på Oplysningspuljen. Her var der 12 ansøgninger. 

Ny guide til at projektudvikling

CISU har i samarbejde med Dorte Skovgaard Mortensen og organisationen Dreamtown, udviklet en helt ny guide til at udvikle og gøre sig klar til at implementere et projekt.
 
- Vi oplevede et behov for at opdatere og videreudvikle vores tidligere projektguide, som byggede på LFA, Logical Framework Approach, siger rådgiver Mette Kjærtinge.
 
Guiden tager læseren igennem de tre første dele af projektcyklussen – analysefasen, designfasen og påbegyndelsesfasen (inception).
 
- Guiden kommer blandt andet med bud på metoder til at lave en god målgruppeanalyse, og hvordan man kan få det bedste ud af Theory of Change og koble det til en mere klassisk resultatramme. Vi kommer også med et bud på, hvilke skridt man bør tage, inden man rigtig begynder at implementere sine aktiviteter, siger hun.
 
Man kan downloade guiden via CISUs FABO site om emnet. Sitet er under udvikling, og der vil på sigt blive udbygget med undersider med værktøjer og gode råd til alle dele af projektcyklussen.
 
- Vi håber meget at CISUs brugere og deres partnere vil få noget ud af at bruge den i deres samarbejde. Vi glæder os i hvert fald til at komme i gang med at bruge den, siger Mette Kjærtinge.
 
CISU afholder kurset ’Hvordan designer man et godt civilsamfundsprojekt?’ d. 12. og 13. november i København. Kurset tager udgangspunkt i guiden og er kun for CISUs medlemsorganisationer.
Man kan tilmelde sig her.
Hvis man vil høre mere om guiden, kan man tage fat i Søren Asboe Jørgensen (saj@cisu.dk) eller Mette Kjærtinge (mek@cisu.dk) 
 
 

CISU søger studentermedhjælper til digital kommunikation


CISU søger lige nu en studentermedhjælper til at assistere med digitale kommunikationsopgaver.

Opgaverne vil være at bidrage til: 
  • Produktion af indhold til CISUs sociale medier – Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram  
  • Herunder indsamling af billeder, tage billeder, mindre grafiske opgaver, indhente citater og promovering af kurser 
  • Assistere med drift af hjemmeside
  • Ad-hoc opgaver i relation til CISUs kommunikation

Læs mere her

 

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU
CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.