View this email in your browser
Nyhedsbrev 4. maj 2022
Kære læser 

Her kommer nyhedsbrev fra CISU. Det er et nyhedsbrev for alle 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.

Siden sidst har der været generalforsamling, og du kan derfor læse om både et nyt bestyrelsesmedlem og modtageren af årets initiativpris.

God læselyst

Kim Jensen
Nyheder fra CISU 


Nyt ansigt i bestyrelsen

På CISUs generalforsamling I Odense var tre bestyrelsespladser på valg, og det udløste en enkelt udskiftning, idet Runa Bruun, RAW, trådte ud, og Signe Bøgelund Vahlun, Operation Dagsværk, trådte ind.

I år var der valg til af tre af pladserne, og mens Runa Bruun, RAW, ikke stillede op, blev både Camilla Legendre, 100 % for børnene, og Andrew Julius Bende, CCCF - Civil Connections Community Foundation, genvalgt.

Torsten Malmdorf, Seniorer uden Grænser, og Mette Vinqvist, Preferred by Nature, blev henholdvis første- og andensuppleant.

 


AfriCAN modtager initiativprisen

Organisationen AfriCAN modtager CISUs initiativpris 2022.
I Indstillingen lyder det:

"AfriCAN skiller sig ud ved et meget stort potentiale i at nå nye grupper og få dem med ind i udviklingssamarbejdet ved en ihærdig netværksindsats. Det er god kommunikation med langtrækkende perspektiver. Det er en god fortælling om, hvordan diasporagrupper bidrager til en bedre verden. En vigtig fortælling om, at man både kan vise kærlighed til der, man har rødder, og samtidigt deltage aktivt i det danske foreningsdemokrati. AfriCAN fortjener at vinde prisen, fordi de tager fat i et emne, som har potentiale for at skabe stor forandring, som rækker langt ud over deres egen organisation."

Prisen blev overrakt af Tobias Simonsen fra CISUs bestyrelsen.
Dorothy Antwi Boasiako fra AfriCANs sekretariat og Charlie Houkjær Klausen fra bestyrelsen tog imod.

Deltag også online i Dialogforum: Hvordan bliver vi så Fælles om Verden?


Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udgav den 21. april sin skriftlige redegørelse af udviklingsstrategien Fælles om Verden, som giver en status på udviklingen i Danmarks udviklingssamarbejde. 
 
Nu på tirsdag den 10. maj fra kl. 14-17 holder CISU et event, hvor civilsamfundet kan have en dialog med hinanden om redegørelsen samt komme med input til den til udviklingsministeren, som deltager i eventet. 
 
Du kan følge med online i Facebook-eventet her.
 
Det er også stadig muligt at melde sig til at deltage fysisk i eventet hos Demokrati Garage. Tilmelding til det skal ske her.
 
Man kan tilmelde sig det fysiske event eller live streamingen her.  
 
Deltagelse er gratis.

Crossing Borders tog årets foto


Vinderen af CISUs fotokonkurrence blev afsløret på årets generalforsamling, og blandt de indsendte, som man kan se  på linket her, var det Garba Diallos flotte billede fra Jamestown, Accra, der vandt.

Som begrundelse for at kåre netop det foto, lyder det:
"Fotografiet er valgt fordi det fremstår som et lille stykke kunst. Når det betragtes på afstand ligner det ikke umiddelbart noget fra den virkelige verden. Farverne er legesyge og leder tankerne hen på noget animeret og kompositionen er som på et klassisk portrætmaleri. Når det betragtes tættere på, bliver det omvendt meget virkeligt. Der er intet opstillet eller uvirkeligt at ane. Man får et indtryk af, at udtrykket i kvindens ansigt fortæller en historie om netop den virkelighed hun står med – mellem sine hænder netop nu – og i livet generelt."
Garba Diallo repræsenterer Crossing Borders, og billedet bliver i år brugt som en særlig CISU-plakat.
 
Plakaten kan man downloadesom pdf her.

Høring om retningslinjerne for den nye pulje OpEn

CISU skal i samarbejde med Foreningen Roskilde Festival forvalte Udenrigsministeriets nye Oplysnings- og Engagementspulje OpEn. Læs mere her. 
  
I den sammenhæng inviterer CISU nu alle interesserede til offentlige høringsmøder i Aarhus og København hhv. den 16. og 19. maj for at diskutere og give inputs til retningslinjerne.  
 
Retningslinjerne for OpEn vil også komme i skriftlig høring fra den 9.maj til den 20. maj 2022.  
  
Så snart høringen er åben, kan man læse høringsmaterialet og give input på cisu.dk/engagementspuljen.  
 
Du kan melde dig til høringsmøderne her.

Tag med på kursus om forebyggelse af krænkelser

Kom på kursus og bliv klogere på, hvordan man arbejder med at forebygge krænkelser og overgreb i partnerskaber og CISU-støttede projekter 
  
Kurset foregår11. maj kl. 16:30-19:30 på Vartov i København. 
 
Det kan være svært at vide, hvor man skal starte henne, men på kurset får deltagerne en indføring i arbejdet med safeguarding, og man får inspiration og værktøjer til at starte dialogen omkring safeguarding i egen organisation og i partnerskabet. På kurset får du også viden om de mest væsentlige tiltag, man kan bruge i forebyggelsen af krænkelser og overgreb.  
  
Kurset vil indeholde oplæg fra CISUs ansatte, dilemmaspil og mange andre øvelser.   
  
Du kan tilmelde dig kurset via dette link

Bliv klogere på monitorering

23 og 24 maj af holder CISU et kursus for alle, som er i gang med et projekt og kan bruge inputs til planlægning af monitorering, evaluering og læring (MEL). Kurset er målrettet personer, som har ingen og kun lidt erfaring med området.  
 
På kurset bliver man præsenteret for de vigtigste begreber og metoder, både de klassiske og de mere kreative. Bliv også inspireret til at gøre MEL overskueligt og vigtigste af alt brugbart og inspirerende for alle parter og bliv obs på, hvordan man kan undgå de værste faldgruber. 
 
Kurset vil være en blanding af oplæg og gruppearbejde, hvor man arbejder med eget projekt. Deltagerne skal derfor vælge projekt inden kurset og tage centrale dokumenter med, hvis de er klar på nuværende tidspunkt. Det er også helt fint at arbejde med projekter på et tidligt stadie eller mere generelt med MEL i organisation og/eller partnerskaber. 
 
Tilmelding her

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

På opslagstavlen kan alle medlemsorganisationer slå relevante beskeder op.
Kommende arrangementer hos CISU
CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle.
Oversigten findes også her
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2021 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.