Her kommer det første nyhedsbrev fra CISU efter sommerferien. Jeg håber, du har haft mulighed for at nyde sommeren.
På sekretariatet er vi tilbage og i fuld gang med rådgivninger og kurser. Husk at anmode om rådgivning gennem hjemmesiden her.
CISUs nyhedsbrev bliver sendt til alle omkring 300 kontaktpersoner i CISUs medlemsorganisationer + de godt og vel 2.000 andre, der har meldt sig til.
God læselyst og fortsat god sommer
Kim Jensen
Nyheder fra CISU
CISU blev klogere på lokalt lederskab i Uganda For CISU har lokalt lederskab ('localisation og 'shifting the power') længe været et emne, der har været brug for at blive undersøgt nærmere blandt CISUs egne medlemsorganisationer og bevillingshavere. I den forbindelse rejste to af CISUs rådgivere, Mette Kjærtinge og Rikke Sig Hansen, i foråret 2022 til Uganda for at få mere viden om forskellige typer partnerskaber mellem danske og ugandiske organisationer, og hvordan CISU kan blive endnu bedre til at understøtte lokalt lederskab. Fokus for rejsen var at kigge på, hvordan lighed og samskabelse, inddragelse af målgrupper, kapacitetsopbygning, adgang til netværk og platforme samt fleksibilitet kommer til udtryk i partnerskaber mellem danske og ugandiske organisationer. - Den største øjenåbner for os var både, hvor stærke de partnerskaber, vi støtter, er, men også, at de ugandiske partnere ikke ønskede at have større beslutningskraft. De vil beslutte i samarbejde med de danske organisationer. Det understregede virkelig betydningen og vigtigheden af partnerskabet for os, siger rådgiver Rikke Sig Hansen og fortsætter: - Det var også tydeligt, at de partnerskaber, der bliver understøttet af CISU, allerede er rigtigt stærke. Også i forhold til lokalt lederskab. Formålet med rejsen var i høj grad også at kigge på, om CISU skaber muligheder eller barrierer for partnerskaberne og deres indsatser.
Lancering af Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje, OpEn
I et samarbejde mellem CISU - Civilsamfund i Udvikling, Fonden Roskilde Festival, DeltagerDanmark og The Why Fundation er en ny pulje for oplysning og engagement i global udvikling blevet til virkelighed. Med den nye pulje OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje vil vi gøre globalt udsyn, solidaritet og engagement til en folkesag.
Kom og hør mere til lanceringsevent i Cinemateket den 23. august fra kl. 13-14.30.
Tilmeldingsfristen er 6. september. Link til tilmelding.
Webinar: Naturbaserede løsninger i dansk udviklingspolitik – for mennesker, klima og biodiversitet
I Danmarks udviklingspolitiske strategi, Fælles om Verden, er der et væsentlig fokus på naturbaserede løsninger - ligesom der i regeringens globale klimastrategi prioriteres indsatser, der skal bremse tabet af natur og biodiversitet, og fremme brugen af naturbaserede løsninger.
Sammen med Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima inviterer IDA Global til et arrangement den 24. august fra kl. 17-20 for at præsentere Udenrigsministeriets foreløbige arbejde med naturbaserede indsatser samt for at drøfte konkrete eksempler og udfordringer.
Til arrangementet kan du også høre spændende faglige oplæg ved eksperter i naturbaserede løsninger fra IUCN, WWF Verdensnaturfonden / WWF Denmark, DIIS - Danish Institute for International Studies og CISU - Civilsamfund i Udvikling / Civil Society in Development.
Det er gratis at deltage, man kan melde sig til her.
CISU søger bogholder
Da CISUs nuværende bogholder har valgt at gå på efterløn sidst på året, har vi behov for en ny kollega, der trives med at varetage de mangeartede bogholderi- og regnskabsmæssige opgaver for CISU, inklusiv lønadministration. Medarbejderen vil derudover skulle bidrage til udvikling af de økonomiopgaver, vi har i sekretariatet.