Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 9 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Claim oud-medewerker Mazars tegen Staat afgewezen na eerdere schadevergoeding DNB
Een pas aangestelde junior manager financial audit bij Mazars kwam in 2013 niet door een strafrechtelijke screening van De Nederlandsche Bank (DNB) en verloor daarna zijn baan. DNB schikte in 2016 voor een kwart miljoen euro, nadat toenmalig RvC-voorzitter Alexander Rinnooy Kan een aantal klokkenluidersmeldingen van de man over misstanden bij DNB ontvankelijk verklaarde.
Lees verder »
Onderneming hoeft niet op te draaien voor fout accountant bij btw-aangifte
Een door de fiscus opgelegde verzuimboete aan een BV wordt door de rechtbank Noord-Holland geschrapt. Het is niet aan de onderneming te wijten dat een deel van de verschuldigde omzetbelasting niet tijdig werd betaald, voerde het bedrijf aan. De accountant had het bedrijf een onjuiste versie van de aangifte omzetbelasting toegezonden
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 tips van Exact voor succesvol software-advies

Als accountants- of administratiekantoor wil je zo efficiënt mogelijk werken. Daarvoor is het wel handig als je klant werkt op de manier die jij fijn vindt en met de software van jouw voorkeur. Maar hoe overtuig jij je klant om met dezelfde boekhoudsoftware te werken? Pak software-advies slim aan met de tips van Exact.

Lees verder »
Witwasrisico’s in kaart gebracht: weinig zicht op transacties via buitenlandse bankrekeningen
Laagdrempelige mogelijkheden om een buitenlandse bankrekening te openen en ondergronds bankieren behoren tot de grootste witwas- en terrorismefinanciering-risico’s in Nederland. Dat komt naar voren uit nieuw onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Datacentrum (WODC).
Lees verder »
Kleine dorpsaccountant is in Groningen haast niet meer te vinden
De vertrouwde dorpsaccountant met een klein kantoor en een enkele medewerker is in de provincie Groningen bijna uitgestorven. Accountantskantoren gaan – net als in de rest van het land – mee in de trend van fusies en overnames, veelal ingegeven door een gebrek aan personeel en toenemende regeldruk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale ins en outs rond de kapitaalverzekering eigen woning, SEW en BEW

Tussentijdse aanpassingen en omzettingen leveren in de praktijk veel hoofdbrekens op. Dit kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Laat je daarom op 20 april in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de fiscale spelregels en attentiepunten van eigenwoningspaarproducten. Hij bespreekt daarbij concrete polisbescheiden.

Lees verder »
Dga moet zijn schuld aan de BV ook tot verkoopprijs ab rekenen
Een inspecteur heeft bij het bepalen van het vervreemdingsvoordeel terecht niet alleen met de verkrijgingsprijs van aandelen rekening gehouden, maar ook met de rekening-courantschuld die een dga aan de BV had, zo is het oordeel van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Kabinet creëert meer mogelijkheden voor overwerk bij vaste contracten
De kosten van overwerk in de WW-premie gaan per 1 januari 2025 omlaag bij grote vaste contracten. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daarover van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
Kennispartner
Klachtplicht: ook bij loonvordering en concurrentiebeding?
In het Nederlandse civiele recht bestaat de wettelijke klachtplicht: wie iets van een ander tegoed heeft, moet zich daar op tijd over melden bij de tegenpartij.
Lees verder »
Contentpartner
Jaarrekening controleren? “DossierFlow geeft inzicht tijdens het hele controleproces”
Stolwijk Kelderman Accountants en Fiscalisten maakt sinds begin dit jaar gebruik van DossierFlow voor het controleren van jaarrekeningen. We vroegen Hester de Feiter (accountant) en Stefan Stolwijk (manager) naar hun ervaringen tot nu toe. Waarom kwamen ze bij DossierFlow uit? En op welke manier maakt het hun werk makkelijker of anders?
Lees verder »
Impact thuiswerkregelingen met België en Duitsland voor grenswerkers
Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit is in een Kamerbrief onlangs ingegaan op onderzoek naar de impact van thuiswerkregelingen met België en Duitsland voor grenswerkers:
Lees verder »
Van Gaal geeft masterclass over talent, ambitie en EK 2024
Crowe Foederer-uithangbord Louis van Gaal geeft op donderdag 16 mei een interactieve masterclass in het Evoluon in Eindhoven. De legendarische voetbalcoach deelt zijn inzichten over talentontwikkeling, ambitie, authenticiteit en blikt vooruit op het EK 2024 tijdens de masterclass, die is georganiseerd door accountants & adviesorganisatie Crowe Foederer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kabinet biedt alternatieven voor 1,5 miljard euro aan belastingplannen
Gang naar HR over opeisen privé-agenda’s door fiscus baat eigenaar accountantskantoor niet
Staatssecretaris overweegt maatregelen tegen fiscale ‘Heineken-constructie’
Fulltime ondernemer voldoet niet per definitie aan het urencriterium
OPLEIDINGEN
Webinar Copilot Microsoft 365
Yellow Arrow
18 april 2024
Online cursus Groene arbeidsvoorwaarden en de gevolgen voor de loonheffingen
Accountancy Vanmorgen
14 mei 2024
Online cursus Oudedagsvoorzieningen en de ondernemer
Accountancy Vanmorgen
15 mei 2024
VACATURES
Accountant AA
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Geldermalsen
Assistent Accountant Samenstel – Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Gezocht: accountant met nét dat beetje extra
Fiscount
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN