NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Claim van 410 miljoen tegen DAF om truckkartel
 
MKB-Claim is een bodemprocedure gestart tegen DAF en heeft de truckfabrikant gedagvaard voor schade als gevolg van het truckkartel. Voor de ruim 3.000 aangesloten bedrijven schat de claimorganisatie de schade op 410 miljoen euro.
 
 
 
#
 
CMA CGM onderzoekt mogelijk datalek
 
Bij de cyberaanval op de Franse containerrederij CMA CGM van eerder deze week zijn mogelijk data buitgemaakt. ‘We vermoeden een datalek en doen alles wat in onze macht ligt om de mogelijke schaal en aard ervan vast te stellen’, aldus het bedrijf.
 
 
 
(advertentie)
#  
Tips & tricks om schade tijdens transport te voorkomen
 
In de sector transport & logistiek zien we vaak schade door diefstal, ladingsschade, beschadiging tijdens laden en lossen en schade door het ontbreken van Incoterms.

Bekijk onze tips & tricks om schade tijdens transport te voorkomen.
 
 
 
#
 
Den Hartogh verstevigt positie in China
 
Den Hartogh neemt een meerderheidsbelang in het Chinese Shanghai Xintao Dangerous Cargo Transport (XT Logistics).
 
 
 
#
 
‘Transporteurs wachten met zero-emissievoertuigen’
 
De verkopen van de vrachtwagenfabrikanten hebben een forse tik gehad van de coronacrisis, maar de truckmarkt beweegt mee met de vervoersmarkt, en daar zijn zeker ook lichtpunten te zien, zegt sectormanager Wijnand de Geus van RAI Vereniging. Naast het economisch herstel zijn de ogen van de fabrikanten gericht op verduurzaming. Transporteurs verkeren volgens De Geus...
 
 
 
#
 
Hoe ontmoedig je de stookolie-slurpers?
 
Pakt de politiek door en moeten scheepvaartbedrijven straks emissierechten gaan betalen? Of gooien de beleidsbepalers het toch over een andere boeg en komt er een CO2-heffing op vervuilende scheepsbrandstoffen?
 
 
 
#
 
Haven Amsterdam laat bedrijven onderling stroom delen
 
Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit spreekwoord neemt het Amsterdamse havengebied wel heel letterlijk: havenondernemers die onderling stroom delen. SEP (Shared Energy Platform) is het platform waar bedrijven elkaar helpen op weg naar een lagere CO2-footprint en ze het elektriciteitsnet beter benutten.
 
 
 
#
 
Pas op de plaats
 
Terug van nooit weggeweest: de stikstofcrisis. Want ook in tijden van corona houdt die nog steeds grote delen van het bedrijfsleven in een houdgreep. Havenbedrijf Rotterdam kan erover meepraten. Maar liefst dertig grote projecten liggen onder vuur.
 
 
 
#
 
Vrijdag in uitzending NT TV: stikstofcrisis Rotterdamse haven
 
Vrijdag 2 oktober om 11.00 uur wordt de vijfde aflevering van NT TV live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Nieuwsblad Transport. De uitzending staat in het teken van de stikstofcrisis in de Rotterdamse haven.
 
 
 
#
 
Akkoord KLM over grondpersoneel, vrachtplannen nog onduidelijk
 
KLM heeft op de valreep op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de vakbonden voor het grondpersoneel over de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met piloten is er nog geen principeakkoord, meldt de vliegmaatschappij.
 
 
 
#
 
TNO: Haven Rotterdam mist ruimte voor productie e-fuels
 
Groene waterstof is maar ‘beperkt toepasbaar’ om de CO2-uitstoot in het wegtransport, luchtvaart en scheepvaart terug te dringen. Dat staat in een white paper van TNO, VoltaChem en SmartPort. Samen met enkele marktpartijen, waaronder de havens van Rotterdam en Amsterdam, hebben de drie kennis­instituten onderzoek gedaan naar de marktkansen van nieuwe CO2-arme energiedragers.
 
 
 
#
 
Port of Zwolle: Komst nieuw terrein met windturbines in Kampen
 
Een nieuw terrein met windmolens. Meer fabrieken die grondstoffen hergebruiken. Vrachtautokilometers omtoveren naar waterkilometers. Zomaar een greep uit de groene plannen van het havenbedrijf Port of Zwolle en de regio Zwolle.
 
 
 
#
 
Brussel zet ook streep door Maut-vrijstelling elektrische trucks
 
De Europese Commissie wil dat Duitsland de vrijstelling van de LKW-Maut voor elektrische trucks beëindigt.
 
 
#
 
‘Ramp met ‘Estonia’ veroorzaakt door botsing met duikboot’
 
De ramp met het ferryschip ‘Estonia’ uit 1994, waarbij destijds 852 mensen om het leven kwamen, werd waarschijnlijk veroorzaakt door een aanvaring met een duikboot. Dat heeft Margus Kurm, in het verleden leider van een officieel onderzoek naar de ramp, verklaard naar aanleiding van een nieuwe documentaire van televisiezender Discovery Channel.
 
 
 
#
 
Iveco voorlopig niet in Chinese handen
 
Autobouwer FAW Group, dat eigendom is van de Chinese staat, ziet voorlopig af van een overname van truckbouwer Iveco.
 
 
 
#
 
TLN luidt noodklok over wachttijden Rotterdamse terminals
 
TLN trekt aan de bel over de volgens de wegvervoersorganisatie lange wachttijden voor het containerwegvervoer in de Rotterdamse haven. Volgens de organisatie gaat het ‘op verschillende punten volledig mis’.
 
 
 
#
 
Sennder wil 100 miljoen extra ophalen na koop Uber Freight
 
Het digitale vrachtplatform Sennder wil de komende tijd zo’n 100 miljoen dollar ophalen om de activiteiten in het wegvervoer verder uit te bouwen na de koop deze maand van de Europese vestiging van Uber Freight.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 
De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het proefabonnement voor drie maanden.

Bekijk actie
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam