Klik hier indien deze e-mail niet leesbaar is.

CLB Nieuws editie januari - februari 2020

vrouw, wetenschapper aan het werk
Loopbaansparen mogelijk in enkele sectoren
Loopbaansparen is een maatregel die aan werknemers de mogelijkheid biedt om bepaalde tijdselementen (bv. vrijwillige overuren, sectoraal anciënniteitsverlof...) op te sparen met de bedoeling die later tijdens de duur van de dienstbetrekking als verlof op te nemen. Lees er hier alles over.
vrouwelijke werknemer die lachend telefoneert
Meer tevreden klanten dankzij eenvoudig klantenservice pakket
Hoorde u al ooit van een helpdesk? Kwam u er al eens mee in aanraking? Ongetwijfeld wel. Het doel van een helpdesk is om ondersteuning te bieden aan klanten. Dit om ervoor te zorgen dat klanten geholpen worden en tevreden blijven. Hoe kan een klantenservice pakket ook u helpen?
 
twee mannen met helm aan het werk in opslagplaats
Voorrang deeltijdse werknemers bij vacante betrekking: opgelet voor de responsabiliseringsbijdrage
Een deeltijdse werknemer kan aan zijn werkgever schriftelijk vragen om bij voorrang een voltijdse betrekking of een deeltijdse betrekking met meer uren te kunnen krijgen. Ontdek hier wat uw rechten en plichten zijn.
 
Het logo van Het Poetsbureau
Hoe hoger sociale steun van de leidinggevende, hoe lager de kans op ziekteverzuim
Met een nieuw verzuimprotocol onder de arm, vroeg "Het Poetsbureau" ondersteuning aan de afdeling psychosociale aspecten van CLB Externe Preventie in het opleiden van hun hiërarchische lijn. Een interessante vraag die we met veel enthousiasme omarmden en zo ontstond een boeiend traject.
3 rode, rijpe appels aan de boom, iemand die ze plukt
Veranderingen/aanpassingen in verzekeringslandschap vanaf 1 januari 2020?
Het is een traditie: de lijstjes die opduiken met wat bij de jaarwisseling allemaal verandert. Van afschaffing woonbonus tot brede weersverzekering voor Vlaamse landbouwers, lees ons volledig artikel om op de hoogte te zijn van alles wat er wijzigt in het verzekeringslandschap.
vrouw, ziek in de zetel met allerlei attributen om te genezen
Preventie loont: een zieke werknemer kost meer dan u denkt
Veel werkgevers zijn zich niet bewust van alle kosten die een zieke werknemer met zich meebrengt. Naast de directe kost, het gewaarborgd loon, zijn er nog verschillende indirecte kosten waar u rekening mee dient te houden. Ontdek hier hoe u kosten kan besparen met een preventief beleid.  
Opleidingen in de kijker:
 

GDPR - Wat betekent dit voor uw organisatie? | do 6/02/2020
Leer hoe u de gegevens van uw klanten, werknemers en bedrijf op een deskundige manier kan beveiligen en beschermen, hoe u privacyschendingen en datalekken vermijdt en hoe u zich kan verzekeren indien u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. >>> schrijf u in

Bijscholing hulpverlener | woe 12/02/2020
De jaarlijks verplichte bijscholing draagt er zorg voor dat de kennis en vaardigheden van de hulpverlener steeds actueel blijven. De nieuwste evoluties inzake hulpverlening worden toegelicht en de nodige kennis en vaardigheden worden opgefrist. >>> schrijf u in

6-daagse payroll opleiding | start di 31/03/2020
Bent u nieuw in payroll? Of hebt u al ervaring maar wenst u nog meer verdieping in thema’s zoals arbeidsduur, verloning, vakantie, ontslag …? Dan is onze zeer doeltreffende en praktijkgerichte 6-daagse payroll opleiding zonder twijfel wat voor u! Dirk Deconninck, intussen een begrip in het HR-landschap met meer dan 20 jaar ervaring binnen KMO’s en multinationals, behandelt in 6 dagen verschillende topics. >>> schrijf u in

zaakvoerder en medewerks voor autokruispunt

Klant aan het woord:

Tim Levecke, zaakvoerder

Autokruispunt in Tielt-Winge en Overijse

"De persoonlijke CLB-service is een verademing"

 Lees de volledige getuigenis >