Klik hier indien deze e-mail niet leesbaar is.

CLB Nieuws editie mei - juni 2020

CLB Group heropent de deuren op maandag 11 mei 2020!
 
De kantoren van CLB Group waren vanaf woensdag 18 maart gesloten omwille van het Coronavirus. Wij zijn achter de schermen blijven verder werken om uw vragen te beantwoorden en om u te begeleiden.

Vanaf maandag 11 mei 2020 kan u weer terecht in de kantoren van CLB Group. Uiteraard houden we nauwgezet rekening met de nodige veiligheidsmaatregelen. De gezondheid van u en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit.

Check zeker onze website voor meer informatie.
vrouw, wetenschapper aan het werk
Studentenarbeid: enkele aandachtspunten!
De zomermaanden komen weer dichterbij. Misschien neemt u wel studenten in dienst om bijvoorbeeld de afwezigheid van uw vaste medewerkers op te vangen? Daarom zetten we nog even enkele aandachtspunten op een rij in verband met de tewerkstelling van studenten.
 
vrouwelijke werknemer die lachend telefoneert
Hoe succesvol (tele)werken met Microsoft Teams?
Steeds meer bedrijven gaan in tijden van COVID-19 op zoek naar systemen voor telewerken. Wij adviseren u te kiezen voor Microsoft Teams. Deze baanbrekende tool is dé oplossing om uw teamwork en communicatie te verbeteren, ook vanop afstand!

 
twee mannen met helm aan het werk in opslagplaats
Zijn uw bewakingscamera’s al aangegeven in de nieuwe toepassing? De overgangsperiode eindigt 25 mei 2020!
Wanneer u in uw onderneming een camerasysteem heeft geïnstalleerd of van plan bent dit te doen, moet u hiervan aangifte doen. De overgangsperiode einidgt 25 mei 2020.
 
Het logo van Het Poetsbureau
Het is het Coranavirus en niet de Coronabacterie: maar wat is eigenlijk het verschil?
Covid-19, Coronavirus, virologen… allemaal woorden waar de meeste mensen tot voor een paar maanden nog nooit van gehoord hadden. Maar wat is dat eigenlijk, een virus? En wat is het verschil met een bacterie?
 
e-learning beeldschermwerk scherm
NIEUW: Webinar & e-learning
Een webinar is een lezing, workshop of opleiding die gegeven wordt via internet. Deelnemers melden zich aan op het afgesproken tijdstip waarop de trainer de opleiding in real time start.

Een e-learning is een online opleiding die ontwikkeld werd door gebruik te maken van onder andere animaties, filmpjes, voice-overs of een quiz.
3 rode, rijpe appels aan de boom, iemand die ze plukt
Sluit nu een brede weersverzekering af en krijg een subsidie van 65% van de premie!
Vanaf dit jaar vergoedt het Vlaams Rampenfonds geen openluchtteeltschade door ongunstige weersomstandigheden meer. Wilt u voor zo’n schade toch een vergoeding, dan zal u dus zélf een verzekering moeten afsluiten.
vrouw, ziek in de zetel met allerlei attributen om te genezen
De artsen van de werkende mens (deel 2)
De werknemer wordt in zijn loopbaan met verschillende dokters geconfronteerd. Vanuit de arbeidssituatie zijn dit voornamelijk de adviserend arts van de mutualiteit en de raadsarts van de arbeidsongevallenverzekeraar. Ook deze artsen hebben hun eigen taken en hun eigen verantwoordelijkheden. 
Preventieadviseur Frank Verheggen, Zolderse Dakprojecten

Klant aan het woord:

Frank Verheggen, preventieadviseur

Zolderse Dakprojecten

"Mijn baas is heel blij dat ik CLB Externe Preventie binnenhaalde"

 Lees de volledige getuigenis >