Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 16 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie): ‘Nieuwe maatregelen gaan niks oplossen, we moeten terug naar vertrouwen’
In aanloop naar de kabinetsreactie op de twee recente rapporten over de accountancy vraagt Accountancy Vanmorgen enkele partijen alvast naar hun kijk op de sector. Coalitiepartij ChristenUnie blijkt weinig te zien in nieuwe ingrepen en pleit vooral voor meer vertrouwen, vertelt Kamerlid Eppo Bruins.
Lees verder »
Werkt de accountant thuis vanwege het coronavirus? Nieuwe poll!
Accountancy Vanmorgen vroeg de afgelopen tijd of je verwacht dat jouw kantoor dit jaar meer of minder uitgeeft aan ICT dan in 2019. De uitslag van de poll is duidelijk:
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
Informatie parkeerapp is niet zaligmakend
Enkel en alleen afgaan op de informatie in een parkeerapp over de verschuldigde parkeerbelasting is niet verstandig. Advocaat-Generaal  (A-G) IJzerman concludeerde onlangs in een advies aan de Hoge Raad dat een parkeerder die dat wel deed zowel verantwoordelijk is voor het gebruik van de app als voor kennisneming van de fysiek waarneembare informatie op de […]
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Vergeet niet de deadlines van eind maart
Heb je voor je cliënt vóór 30 september 2019 een intentieverklaring of voorovereenkomst tot geruisloze inbreng met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 aangetekend verzonden…
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Meer dan 5000 bedrijven hebben werktijdverkorting aangevraagd
Al meer dan 5000 bedrijven hebben werktijdverkorting voor het personeel aangevraagd vanwege het coronavirus. Het aantal aanvragen stijgt heel snel, meldt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
Wat is de impact van het coronavirus op het werk van accountants?
Het coronavirus kan op meerdere manieren gevolgen hebben voor de werkzaamheden van accountants, constateert de NBA. In een update van NBA Alert 42 gaat de beroepsorganisatie in op de mogelijke consequenties voor de accountant:
Lees verder »
Hoge Raad: Inkomensafhankelijke combinatiekorting voor co-ouders soepeler
De inkomensafhankelijke combinatiekorting moet bij co-ouders soepeler worden toegepast dan tot nu toe het geval was, oordeelt de Hoge Raad vrijdag.
Lees verder »
Young prof in beeld | Jeffrey Heerschop (27): ‘Maak beroep voor jongeren aantrekkelijker door positieve kanten meer te belichten’
In de rubriek Young prof in beeld brengt Accountancy Vanmorgen een serie portretten van jonge professionals in de accountancysector. Waarom kiezen zij voor de accountancy en hoe ervaren ze het werk in de sector?
Lees verder »
Ondernemers: Verstandige maatregelen, maar zet groter economisch noodpakket klaar
Ondernemersorganisaties steunen de aangekondigde maatregelen van het kabinet in verband met het coronavirus en roepen ondernemers in Nederland op medewerkers thuis te laten werken waar dat kan.
Lees verder »
Transitievergoeding aanwijzen als eindheffingsloon
Als je de transitievergoeding samen met loon betaalt waarop de arbeidskorting van toepassing is, mag je de vergoeding aanwijzen als eindheffingsloon.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | ‘Counta is het enige administratiekantoor in Nederland met eigen programmeurs’

Een administratiekantoor met eigen programmeurs in dienst die koppelingen maken tussen branchepakketten, payment providers en de slimme boekhoudsoftware van Yuki. Dat is Counta. We stelden vijf vragen aan manager Luuk Vaessen over deze vooruitstrevende organisatie en hun manier van werken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Privacy bij faillissement – persoonsgegevens boedel
Werkgever moet vertrouwenspersoon aanstellen
Verbod op doorschuiven bovenwettelijke vakantiedagen bij ziekte mag
OPLEIDINGEN
Dagelijkse administratie en btw
NBA Opleidingen
26 maart 2020
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
26 maart 2020
Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
30 maart 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Zwolle
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Gevorderd Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN