De plannen van de Amsterdamse coalitie voor nieuwbouw van meer betaalbare en duurzame woningen kunnen juist leiden tot een groter woningtekort, hogere huurprijzen en minder aandacht voor duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten.
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

‘Coalitieplannen nieuwbouw Amsterdam werken averechts’

De plannen van de Amsterdamse coalitie voor nieuwbouw van meer betaalbare en duurzame woningen kunnen juist leiden tot een groter woningtekort, hogere huurprijzen en minder aandacht voor duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten.

Lees meer

Israëliërs kopen dertien Apollo-hotels

De eigenaren van Apollo Hotels hebben de keten met dertien hotels in Nederland verkocht aan het Israëlische beursfonds Fattal Hotels. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Lees meer

Annexum neemt beheer Wieringerwaard Beleggingen over

Annexum heeft de portefeuille van Wieringerwaard Beleggingen geherstructureerd en het beheer ervan overgenomen.

Lees meer
(advertorial)

Flevokust Haven in gebruik

De compleet nieuwe multimodale binnenhaven met industrieterrein bij Lelystad is in gebruik genomen. Door de centrale ligging vlakbij A6, hoofdvaarroutes, vliegveld Lelystad Airport en het spoor ontwikkelt Flevokust Haven zich tot een belangrijke schakel in logistiek Nederland. Lees verder over Flevokust Haven

Ontbijtsessie werpt licht op gasloze woningmarkt

Op de volgende Vastgoedmarkt Ontbijtsessie van 11 september staat de transitie naar een aardgasloze woningvoorraad en – woningbouw centraal. Duurzaamheidsexperts en woningbeleggers zullen het laatste nieuws, hun inzichten en rendabele strategieën delen.

Lees meer

Perial Asset Management koopt Bluewater in Hoofddorp

De Franse asset manager Perial heeft namens het fonds La Participation Foncière Opportunité (OPF) SCPI het kantoor gekocht aan de Taurusavenue 46 in Hoofddorp.

Lees meer
(advertorial)

Ontvang GRATIS de Exploitatiewijzer!

Abonnement: Tijdelijk 15% korting + GRATIS de gids Vastgoedmarkt Exploitatiewijzer 2018 t.w.v. € 185,-. Dé gids voor vastgoed taxaties en exploitatielasten.

Lees meer en profiteer >

Propertunity verkoopt bedrijfsruimte in Venlo

Vastgoedbelegger Propertunity in Hoofddorp heeft de bedrijfsruimte aan de Vasco da Gamaweg 5 in Venlo verkocht aan GLT-Europe.

Lees meer

Prologis verhuurt ruim 70.000 m2 in Venlo

Prologis heeft een built-to-suit-overeenkomst getekend voor meer dan 70.000 m2 met hightech-elektronicafabrikant Arrow.

Lees meer
(advertorial)

Nieuw: Ontbijtsessie Gasloze Woningmarkt

Op 11 sep van 8-11 uur organiseren we aan de Zuidas wederom een inspirerende Ontbijtsessie. Centraal staat de transitie naar een aardgasloze woningvoorraad en woningbouw. Duurzaamheidsexperts en woningbeleggers zullen het laatste nieuws, hun inzichten en rendabele strategieën delen. De sprekers zijn:

  • Jaap van der Bijl, CEO Altera Vastgoed
  • Micha Reusen, CSR & Innovation manager Bouwinvest
  • John Braakman, Oprichter en directeur van ZON
  • Jan Fokkema, Directeur NEPROM

Lees meer en schrijf u in >

Round Hill speelt hoog spel met Ringpark-deal

Round Hill Capital en Boelens de Gruyter hebben kantoor Ringpark in Amsterdam gekocht voor herontwikkeling naar woningen. De kopers hebben eigenaar Fortress Investment Group 70 miljoen euro betaald via een nogal ondoorzichtige constructie. Als woningcomplex van 30.000 m2 bvo kan de beleggingswaarde uitkomen op 120 miljoen euro.

Lees meer

Helder en duidelijk

Ontwikkelaars van woningen klagen in de media steen en been over het gebrek aan ruimte voor de bouw van de 1 miljoen woningen waar Nederland naar snakt.

Lees meer
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Vacature Capital Value: Vastgoedadviseur Woningbeleggingen
Lid Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadlander
Vacature Maarsen Groep: Property Manager (technisch)

HET NIEUWS VAN

Michiel Boonen

Het WK is inmiddels in volle gang en dat is – zeker voor een voetbal- en retailliefhebber als ik – een heerlijke periode om de tv aan te zetten. Dit jaar kijk ik ondanks de afwezigheid van Nederland, dat volgens kenners onvoldoende doorgeselecteerd heeft in de afgelopen jaren, met buitengewoon veel belangstelling naar het WK. De conservatieve Fifa heeft namelijk besloten om met technologische hulpmiddelen (doellijntechnologie en de Video Assistent Referee) het voetbal te vernieuwen en – mogelijk – eerlijker te maken.

Niet alleen daarom is het WK buitengewoon interessant. Het valt mij namelijk ook op dat de reclamespotjes voor, tijdens en na de wedstrijden dit jaar gedomineerd worden door adverteerders die zich vooral op de wat oudere doelgroep richten. Opticiens, audiciens en e-bikespecialisten winnen het dit jaar met verve van traditionele merken als Coca Cola, Nike en Adidas, die in het verleden over elkaar heen duikelden om consumenten via de tv te bereiken. Aan de andere kant wordt de reclame rondom de velden juist gedomineerd door Chinese partijen zoals Hisense en Wanda. Een trend, of een kwestie van goede doelgroepbepaling?

Dat laatste lijkt een feit, want waar het aantal WK-kijkers in Nederland met 33 procent gedaald is tot 1 a 1,5 miljoen per wedstrijd, daar viert het voetbalfanatisme in China en Azië zijn hoogtijdagen. Het gaat zelfs zo ver dat Mengiu (een Chinese zuivelproducent) alleen in het Chinees adverteert op de reclameborden.

De vernieuwing van de Fifa en de doelgroep bepaling van verschillende retailers zette mij aan het denken toen ik het bericht over het faillissement van Men at Work las. Het is duidelijk dat de tv-kijker en de winkelende consument uiteindelijk een en dezelfde persoon zijn. Merken die durven te kiezen en zichzelf onderscheiden, die worden gekozen. En voor de andere merken …? Tja, Nederland is niet voor niets afwezig op het WK.

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.