ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-06-2023
Collins John start aan nieuwe uitdaging: "Ontdekken of technisch manager iets voor me is"

Hij was een succesvol profvoetballer. Collins John brak door bij FC Twente, scoorde in de Premier League voor Fulham en heeft bij NEC een cultstatus door zijn doelpunt in de Europa League tegen Udinese. De tweevoudig Oranje-international pakte daarna het zaakwaarnemerschap op en zette zijn eerste stappen op trainersgebied. Nu komt daar een nieuwe functie bij. Sinds dit seizoen is hij ook technisch manager. "Als dit goed bevalt, sluit ik niet uit dat dit mijn toekomst wordt."


lees verder
In memoriam Apollonius Konijnenburg: Ploon gooide de deur van de Serie A open voor Nederlandse spelers

Excentriek, slim en markant, maar zeker ook vrijgevig, sympathiek, energiek en een levensgenieter. Apollonius Konijnenburg wierp zich in Nederland op als een van de eerste zaakwaarnemers met veel invloed. Hij bracht Nederlandse spelers naar de Serie A, zorgde ervoor dat Vlamingen in het Italiaanse walhalla terechtkwamen en kende een goede band met Silvio Berlusconi. Donderdagochtend overleed hij op 84-jarige leeftijd in Italië, waar hij in Ceggia woonde.

lees verder
ELF Voetbal 6/7 zomereditie: Op reis, over de pioniers van het Nederlandse voetbal

De zomervakantie staat voor de deur. De tijd dat strand, terras en koffer overheersen en voetbal een minder prominente rol in het leven speelt. De wereld ontdekken hoort daar ook bij. Voetballers gaan tijdens hun actieve carrière voortdurend op reis en zien enorm veel landen. Daarmee is het thema van ELF Voetbal 6/7 verklaard: Op Reis. Spelers delen hun tips over het land waar ze voetballen. Daarnaast komen diverse avontuurlijke landgenoten aan het woord. Denk aan trainers Thomas Rongen en Pieter de Jongh alias The Champ, aan André Krul, aan Ricky van Wolfswinkel, aan Steven van Dijk en anderen!

lees verder
Maken deze spelers van AZ en Feyenoord de overstap naar AC Milan?

Er gaat geen dag voorbij zonder een vers of sappig geruchtje in deze - eigenlijk nog te beginnen - transferperiode. Zo is het nu ook weer volop raak: volgens verschillende media wil AC Milan shoppen in de Eredivisie! De Italiaanse topclub, die dit seizoen de halve finale van de Champions League haalde, wil een gevestigde speler van AZ wegplukken en een groot talent van Feyenoord.

lees verder
Wout Brama: "Aanbod afscheidswedstrijd FC Twente is natuurlijk gaaf"

Na ruim vierhonderd wedstrijden in het shirt van FC Twente, en in totaal achttien jaar als profvoetballer te hebben geleefd, kwam er zondag een einde aan de prachtige carrière van Wout Brama. De 36-jarige middenvelder krijgt als dank voor zijn bewezen diensten en immer positieve instelling een afscheidswedstrijd aangeboden. Op vrijdag 8 september spelen om 19.30 uur twee teams vol oud-ploeggenoten tegen elkaar in de Grolsch Veste.

lees verder
Kroos blijft: zo ziet het beestachtige middenveld van Real Madrid eruit

Real Madrid is De Koninklijke in het doorselecteren. Zeker op het middenveld heeft Real Madrid de afgelopen seizoenen uitstekende zaken gedaan. De laatste aanwinst is toptalent Jude Bellingham, maar ook oude vedette Toni Kroos maakte woensdag bekend nog een seizoen bij de Spaanse topclub te blijven. De toppers van morgen kunnen zich dus optrekken aan de bazen op het middenveld van vandaag.

lees verder
Maakt Jong Oranje voor het eerst sinds 2008 weer kans op de Olympische Spelen?

Over twee dagen is het zo ver. Nederland Onder 21 trapt tegen onze Zuiderburen af op het EK Onder 21 in Georgië. De kwalificatie voor het eindtoernooi was weer een opluchting. In 2015, 2017 en 2019 wist Jong Oranje zich immers drie keer op rij niet te plaatsen, maar na de vierde plaats van twee jaar geleden, toen het toernooi in Hongarije werd gehouden, liggen er nu mogelijk kansen om eindelijk weer eens de Olympische Spelen te bereiken.

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target Anton Gaaei

De toekomst van Jorge Sanchez in Amsterdam ziet er niet rooskleurig uit. Ajax schijnt namelijk alweer op zoek te zijn naar een nieuwe rechtsback. De Mexicaan, die ondermaats presteerde in de Johan Cruijff Arena, zou daarom alweer mogen vertrekken. In de zoektocht naar een vervanger is Ajax wederom in Denemarken uitgekomen. Daar heeft het de twintigjarige Anton Gaaei op het oog.

lees verder
Monstersalarissen in de woestijn: Deze 5 spelers volgen Karim Benzema en Cristiano Ronaldo naar Saoedi-Arabië

Nadat Qatar het WK al naar het Midden-Oosten haalde, is nu ook Saoedi-Arabië zich steeds meer aan het mengen in de voetbalwereld. Deze zomer wordt er volop geïnvesteerd om zoveel mogelijk Europese supersterren naar de woestijn te halen. Met Karim Benzema en Cristiano Ronaldo lopen er nu al twee van de beste spelers van het afgelopen decennium rond, maar voor de clubs in Saoedi-Arabië is dat niet genoeg. Deze spelers sluiten binnenkort aan.

lees verder