ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-03-2020
Column: Alles beter dan achter gesloten deuren voetballen

Zelfs de samenvattingen zijn vervelend. Voor één potje is het misschien nog wel grappig om te horen dat ook de beste spelers ter wereld in paniek raken van druk zettende tegenstanders en dat ook op topniveau minstens de helft van de tactische aanwijzingen bestaat uit ‘winnen!’, ‘voor jou!’, ‘lopen!’ en allemaal van zulke vrij loze kreten. Maar voetbal in grote, lege stadions is de moeite niet waard.


Lees verder
Interview Foppe de Haan: "Jon kon naar grote clubs in Duitsland en Ajax"

Wie aan sc Heerenveen denkt, denkt aan Foppe de Haan. Als coach leidde de 76-jarige Fries de club vanuit de Eerste Divisie naar de Champions League. Wie waren de vijf beste spelers die hij onder zijn hoede had? "Jon had een sensor waar het doel en de keeper stonden."

Lees verder
Liverpool – Atlético Madrid: Laatste topaffiche van het seizoen?

Dikke kans dat we ons volgende week afvragen wat ons in vredesnaam bezield heeft. De hele wereld zit op slot, maar op Anfield verzamelden doodleuk ruim 50.000 mensen voor een pot voetbal. Duizenden uit brandhaard Spanje. Naja, het is er ook niet zomaar eentje: Liverpool – Atlético Madrid was verleidelijk. En, zo leek het stadion te beseffen, het kon wel even duren voor de publieksingang van het stadion weer openging.

Lees verder
Voor deze ELF voetbalboeken hou je nu tijd over!

We hebben u al voorzien van een paar tips aangaande films voor de komende, voetbalvrije weken. Laten we ook maar hetzelfde doen voor boeken. Misschien heb je er nog een of twee liggen van de feestdagen, misschien moet je ze gauw even gaan bestellen. Hoe dan ook: hier onze tips.

Lees verder
ELF films voor de komende weken

Het sociale leven in Nederland zit op slot. Dit weekend kunnen we (misschien) nog op televisie naar voetbal uit de Bundesliga kijken, al durven we wel te voorspellen dat het gezond verstand daar ook tot een algehele afgelasting gaat leiden. Musea, bioscopen en pretparken gaan ook op slot, de horeca zal ongetwijfeld ook aan de beurt komen. Hier wat trailers voor fijne voetbalfilms!

Lees verder
Hoe het Nederlands voetbal profiteert van monsterzege Manchester United

Manchester United heeft in het eerste duel van het tweeluik met LASK uitstekende zaken gedaan. The Red Devils versloegen de Oostenrijkers met liefst 5-0 en staan daarmee al vrijwel zeker in de kwartfinale van de Europa League. De monsterzege bezorgde daarnaast het Nederlands voetbal goed nieuws. 

Lees verder
Hoe Michel Vlap eindelijk schittert bij RSC Anderlecht

Na een moeilijke fase ontpopt Michel Vlap zich plots weer tot een belangrijke speler bij RSC Anderlecht. De jonge Fries blinkt de laatste weken uit met liefst vijf goals en twee assists in de afgelopen drie duels. Vlap zal dan ook flink balen dat zijn flow de komende weken wordt doorbroken. 

Lees verder
Brama, Anita, Theo Janssen; toen Leroy Fer in Oranje debuteerde

Lang had het hier niet naar uitgezien. Toch: zijn tien jaar als international viert Leroy Fer mogelijk als onderdeel van de Oranje-selectie. Op 11 augustus 2010 debuteerde de middenvelder van Feyenoord in een oefeninterland tegen Oekraïne. Eentje waarin een hoop opvallende namen de kans kregen van bondscoach Bert van Marwijk.

Lees verder
Thomas Müller: van goaltjesdief tot assistkoning

Thomas Müller maakt een bijzondere ontwikkeling door. De Duitse aanvaller blonk in het verleden vooral uit met slimme loopacties en veel lelijke doelpunten. Anno 2020 is Müller de assistkoning van de Bundesliga en zijn goals minder belangrijk voor hem geworden. 

Lees verder
Espanyol Barcelona - Levante UD05-04-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
Equipo Voetbalreizen
 
Valencia CF - CA Osasuna05-04-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
 
Sevilla FC - Barcelona FC05-04-2020
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
 
Atlético Madrid - Real Valladolid05-04-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Paris Saint-Germain - FC Metz05-04-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com