Columns, inspiratie en expositietips

2 years ago


Text only:

Heb je problemen met het lezen van deze email? Klik hier
Beste Kunstliefhebber,


Wil je een werk winnen van een kunstenaar? Doe dan met de prijsvraag in deze nieuwsbrief. Deze maand is er een werk te winnen van
Yvonne van Weegberg.Daarnaast blijven we je graag inspireren met mooi werk van onze Nederlandse en Belgische kunstenaars en vind je onderaan deze nieuwsbrief expositietips.


Prijsvraag
Columns en kunstenaarsMaak kans op het werk 'het naaktmodel' van
Yvonne van Weegberg.Yvonne van Weegberg (1947) heeft haar opleiding gehad aan de Academie der Schone Kunsten te Arendonk (België). Haar werk bestaat uit schilderijen (olieverf) en tekeningen.
Zij schildert portretten, stillevens en strandgezichten. Het zijn ogenschijnlijk vluchtig geschilderde momenten uit het leven van alledag en portretten van stilte en eenvoud, rust en sereniteit, die uitnodigen tot stilstaan. Door het uitbeelden van sfeer en/of karakter en kleurgebruik is het haar streven het werk boven enkel realisme uit te tillen.Om kans te maken op dit werk horen wij graag van jou waarom jij dit werk zou willen winnen.Mail je antwoord en adresgegevens voor 11 juli naar prijsvraag@exto.nl.Deze maand is hetzelfde werk te winnen als vorige maand. In de vorige nieuwsbrief stond een verkeerde afbeelding vermeld, daarom wordt de inzendtermijn voor deze prijsvraag verlengd tot 11 juli. Heb je al meegedaan? Dan hoef je niet opnieuw te reageren, de inzenders van vorige maand maken ook nog steeds kans op dit werk.


Columns

Heksen en Homo's


Waar is het feestje?

Kunstenaars aan het werk

'Dromen van Leonardo D' - Djef Blok


The making of The Mosaic - Agnes Frijlink

InspiratieManon Lemaire
Marije van Toledo
Herman Smorenburg
Steven Blad
Sonja Andela
Peter Meuleners

Expositietips
Marten en Oopjen - Rijksmuseum
Rembrandt schilderde de huwelijksportretten op 28-jarige leeftijd in opdracht van de twee jong gehuwden Marten Soolmans en Oopjen Coppit in 1634 in Amsterdam. De meer dan twee meter hoge portretten verbleven vervolgens bijna 400 jaar in privébezit. Begin dit jaar werden de twee portretten gezamenlijk gekocht door Nederland en Frankrijk, een unicum. De komende drie maanden krijgen Marten & Oopjen een ereplaats naast de Nachtwacht.
Om Marten & Oopjen te verwelkomen in Nederland en iedereen in de gelegenheid te stellen de topstukken te bewonderen, opent het Rijksmuseum op zaterdag 2 juli gratis zijn deuren van 9 tot 21 uur. Kun je met je paspoort bewijzen dat je Marten of Oopjen heet, dan mag je op vrijdag 1 juli al naar binnen.
Meer informatie over Marten en Oopjen.


Vrouwen die lezen
Eduard de Vries exposeert zijn werk van boeken lezende vrouwen In Amsterdam in het OBA Olympisch Kwartier. Meer informatie.


Kleur Explosie
Bekijk het kleurrijke werk van Yvonne Zomerdijk bij de kunstuitleen in Voorburg. Nog te zien tot en met 9 juli. Meer informatie.


U hebt dit bericht ontvangen, omdat dit emailadres newsletter@newslettercollector.com is opgegeven bij exto.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.Exto.nl

Categories: Art
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018