Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 29 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Snel voorstellen voor aanpassing Europese BTW-wetgeving
De Europese Commissie komt snel met voorstellen om de ‘gedateerde’ BTW-wetgeving uit 1993 aan te passen. Dat meldt het ANP.
Lees meer
 
 
Combinatie belastingadvies en trustdienstverlening ‘onwenselijk’, schrijft DNB
Belastingadvies en trustdienstverlening staan op gespannen voet met elkaar. Dat vindt DNB, die druk bezig is met onderzoek naar agressieve belastingplanning en klantanonimiteit. DNB heeft bij zeven trustkantoren een ‘on-site’ onderzoek gedaan.
Lees meer
 
‘Om als kantoor relevant te blijven moeten we steeds meer de adviesrol pakken’ Advertorial

‘Ambitie en gezelligheid gaan wat mij betreft prima samen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, dat is niet overdreven. En tegelijkertijd wil ik ook carrière maken. Bij DRV kan dat.’ Ontdek waarom Jacky Quint het zo leuk vindt om bij DRV te werken.
Lees de blog =>

 
Eén keer aftrek goodwill en niet vaker
Een werknemer van een accountantskantoor verkreeg op grond van een relatiebeding een bedrag aan goodwill uitgekeerd, en is dat recht in het kader van zijn eigen onderneming productief gaan maken. Maar hij mocht van de fiscus daar niet op afschrijven, oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De boekwaarde van de goodwill was door zijn eigen toedoen nihil.
Lees meer
 
 
Nederlandse bedrijven goed op weg met digitale transformatie
Nederlands bedrijven zijn minder terughoudend met experimenteren op het gebied van digitale transformatie dan buitenlandse tegenhangers. Ze experimenteren vaker met nieuwe producten, diensten of functionaliteiten op hun website of app.
Lees meer
 
Audits overlaten aan AuditNL West en klant behouden? Advertorial

Ja dit kan: U kunt de (wettelijke jaarrekening)controles aan ons over te laten, dan kunt u de klant behouden voor al uw samenstel- en overige opdrachten en hierin verder specialiseren. AuditNL West (Audit-Only) is geheel gespecialiseerd in audit-opdrachten. Hierdoor treden wij niet met u in concurrentie en leveren wij een hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven.
Neem vandaag nog contact met op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken

 
Ruim helft Nederlanders kent depositogarantiestelsel
Driekwart van de Nederlanders weet dat spaarders hun geld op de bank tot een bepaald bedrag terug krijgen bij een faillissement, blijkt uit onderzoek van De Nederlandse Bank. Met het depositogarantiestelsel – het vangnet voor deze bescherming – is 54% van de Nederlanders bekend.
Lees meer
 
 
Matiging straf door lange duur procedures
Ook als van het bestuursrecht wordt overgestapt naar het strafrecht, begint de klok van een redelijke behandelingstermijn te lopen. Hof Den Bosch vernietigde vanwege de lange termijn het vonnis van de rechtbank in de zaak van de eigenaar van een administratiekantoor. Hij was eerder veroordeeld wegens het (herhaaldelijk) plegen van belastingfraude en valsheid in geschrifte.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

MUIS realiseert automatische koppeling met Knab Contentpartner
MUIS Software heeft een automatische koppeling met online bank Knab gerealiseerd. iMUIS Online gebruikers met een zakelijke rekening bij Knab kunnen gebruik maken van deze koppeling.
 
 
Accept neemt deel aan pilot SBR met BDO en Deloitte
Accept Software neemt deel aan de SBR pilot ‘begeleide implementatie deponering middelgroot’. Deze pilot vindt plaats in de maanden september tot en met november 2017.
Lees meer
 
‘Collega’s en klanten waren gelijk om’ Contentpartner
Ze zochten een goed beveiligd platform voor gegevensuitwisseling en vonden dat in CaseWare Cloud. ‘Het wende razendsnel’, beweren Bart Vogels, directeur van Govers Onderwijs Accountants, en zijn collega Marc Heijligers, accountant. ‘Ook klanten waren meteen om.’
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
Accountant MKB Vacature
Bedrijfsomschrijving Dit middelgrote accountants- en belastingadvieskantoor heeft een aantal vestigingen. In totaal zijn er bijna 100 medewerkers werkzaam in verschillende disciplines. Zij bieden een uitgebreid pakket aan diensten, naast de reguliere accountants- en belastingadvieswerkzaamheden, bieden zij organisatieadvies, juridisch advies, maar kunnen zij ook adviseren en begeleiden in zakelijke  financieringen. Deze diversiteit kenmerkt het kantoor. Hiermee […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn