Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 23 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Commissie: doorstroomvennootschappen schaden reputatie Nederland
Brievenbusfirma’s leveren de Nederlandse economie weinig op, benadelen ontwikkelingslanden onevenredig en beschadigen de reputatie van Nederland. Dat concludeert de Commissie Doorstroomvennootschappen in haar eindrapport. De balans van deze vennootschappen is ruim vijf keer de omvang van de Nederlandse economie, maar aan de belastinginkomsten dragen ze maar 0,2% bij. 
Lees verder »
NBA-werkgroep: controleprotocol subsidie evenementen niet uitvoerbaar
De NBA-werkgroep Controleprotocollen (Copro) heeft het controleprotocol dat onderdeel uitmaakt van de Tijdelijke regeling subsidie evenementen Covid-19 als niet-uitvoerbaar beoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Is het tijd om over te stappen?

Al jaren werk je met jouw vaste HR- en salarissoftware. Waarom zou je overstappen? Het is niet alleen tijdrovend, maar zorgt ook voor stress op de afdeling. Of niet! Tijdens de inruilweken van Loket.nl is overstappen interessanter dan ooit. Je krijgt zelfs geld terug voor je huidige HR- en salarissoftware. Weten wat jouw oude software waard is? Vul de inruiltool in.

Lees verder »
Curatoren Carillion dagen KPMG voor Britse rechter
De curator van de omgevallen Britse bouwgigant Carillion gaat een rechtszaak beginnen tegen voormalig accountant KPMG. Bij het hooggerechtshof is een claim ingediend van 250 miljoen euro, meldt The Sunday Times.
Lees verder »
Kabinet gaat fiscale knelpunten bij beëindiging veebedrijf in kaart brengen
Het kabinet gaat voor 1 april volgend jaar onderzoeken wat de fiscale knelpunten zijn voor een goede en snelle bedrijfsbeëindiging in de veehouderij en wat de mogelijkheden zijn om deze knelpunten aan te pakken. Een motie daartoe is door de Tweede Kamer aangenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een loodgieter maakt toch ook niet twee keer dezelfde leiding?

Waarom controleer je dan wel dezelfde, terugkerende facturen? Met automatisch boeken van Basecone is dit verleden tijd. Bespaar tijd, boek veilig en efficiënt, automatiseer en loop minder risico op fouten. Klaar voor the next big thing in digitalisering voor accountants?

Download nu »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Denk aan deadline WBSO-aanvraag 2022 voor werkgevers
Begint de periode van het S&O-werk van een werkgever op 1 januari 2022? Zorg er dan voor dat de WBSO-aanvraag uiterlijk op 20 december 2021…
Lees verder »
RVO bij TVL-aanvraag extra geduldig met aanleveren accountantsproduct
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vraagt soms aanvullende informatie op bij een TVL-aanvraag. Voor het aanleveren krijgt de ondernemer twee weken de tijd, maar voor het accountantsproduct kan die termijn met nog eens vier weken worden verlengd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom 70% van de accountants piekdrukte ervaart? Ook met automatisering

Je hebt de vorige btw-maand recent afgerond en voor je het weet begint het weer. De volgende btw-maand. Druk, druk, druk. Automatisering helpt, maar toch. Dan ben je er nog niet. Maar wat helpt dan nog meer? Ontdek het in dit blog.

Lees verder »
PwC ziet nog vaak verkeerde uitgangspunten bij grote overnames
Bij een op de vier grote overnames kijkt de koper niet naar de unieke bedrijfskenmerken van het over te nemen bedrijf. En daarmee wordt de kans op succes een stuk kleiner, constateert PwC.
Lees verder »
Hof zet streep door btw-vrijstelling alternatief therapeut
Een zelfstandig homeopaat, frequentietherapeut, paranormaal therapeut en magnetiseur, geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers (NOAG), rekent over haar diensten geen btw. Ten onrechte, oordeelt het gerechtshof: de btw-vrijstelling geldt alleen voor BIG-geregistreerde zorgverleners en de betreffende registratie is in dit geval niet gelijkwaardig.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
MKB-Nederland wil verder uitstel betaling belastingschulden
Intermediairdagen Belastingdienst opnieuw online
Nauwelijks toename investeringen in september
OPLEIDINGEN
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers (25 november en 2 december)
The Legal Company
25 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
25 november 2021
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
14 december 2021
VACATURES
Supervisor Compilation
CROP
Amersfoort
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Junior Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN