Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 3 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Administratiekantoor gaat over de schreef met advocaatkosten
Hoewel voor een administratiekantoor annex belastingadvieskantoor dezelfde fiscale regels gelden als voor iedere andere ondernemer, is het toch een ongeschreven regel dat je extra kritisch met je eigen aangiften dient om te gaan. Als eigenaar van een administratiekantoor zou je toch moeten weten dat je geen omzetbelasting voor privékosten af mag trekken, nietwaar?
Lees meer
 
 
Ook woningcorporaties hebben moeite met het vinden van een accountant
Kleinere woningcorporaties zijn bang geen accountant te kunnen vinden nu de grotere accountantskantoren bijna niet meer ingaan op hun offerteverzoeken.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
CBS-inspiratiemiddag voor intermediairs over SBR, RGS en CBS-data
Het CBS organiseert op 29 mei a.s. een inspiratiemiddag voor intermediairs over SBR, RGS en CBS-data. Er wordt onder andere toegelicht hoe de CBS-informatie gebruikt kan worden in de accountants- en boekhoudpraktijk. 
Lees meer
 
 
Liet een RA zich beïnvloeden door een vennootschap?
Klagers vinden dat een accountant een rekening courantvordering ten onrechte in de balans van een ex-vennootschap heeft opgenomen. Hierbij liet de accountant zich volgens hen leiden door de belangen van die vennootschap. Vindt de Accountantskamer dit ook?
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
Nico Koppel: UBO-register schaadt privacy rijke familiebedrijven
Het rijkenregister, zo noemt vermogend Nederland het UBO-register. Het register voorkomt anonieme eigendomsstructuren. Dat gaat ten koste van de privacy en vormt een gevaar voor de veiligheid van rijke families, betoogt Koppel Advies. Ook moeten bedrijven onnodige informatie opgeven.
Lees meer
 
 
99% van IB-aangiften kwam online binnen bij Belastingdienst
Van de binnengekomen aangiften bij de Belastingdienst kwam 99% online binnen, waarvan 4% via de App Aangifte 2016.
Lees meer
 
 
Alleen ziekenhuissector kent omzetgroei
Ondanks de toenemende zorgvraag in Nederland is van de vier grote zorgsectoren alleen de omzet van ziekenhuizen in de periode 2011 – 2015 flink gestegen. Dit blijkt uit een analyse van Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, op basis van de jaarverslagen van vrijwel alle zorginstellingen.
Lees meer
 
 
Eumedion redelijk tevreden over eerste ervaringen geïntegreerde verslaggeving
Steeds meer Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen publiceren een geïntegreerd bestuursverslag zoals in 2013 opgesteld door de International Integrated Reporting Council (IIRC). Ook neemt de kwaliteit van deze verslagen neemt ook toe. Dat stelt Eumedion in haar reactie op de IIRC-consultatie.
Lees meer
 
 
SRA krijgt accreditatie begeleidingsdagen Praktijkopleiding MKB
SRA heeft van de Raad voor de Praktijkopleiding een accreditatie gekregen voor de begeleidingsdagen in het kader van de Praktijkopleiding MKB.
Lees meer
 
Compensatie werkgevers voor loonkosten jongeren met minimumloon Contentpartner
Werkgevers kunnen vanaf 2018 jaarlijks een compensatie krijgen voor de loonkosten van de jongeren die het wettelijk minimumloon verdienen: het minimumjeugdloonvoordeel.
 
Verplichte cursus frauderisicofactoren Opleiding
Het bestuur van de NBA vindt het van belang dat de controlerend accountant tijdens de risicoanalyse en planningsfase van de controle expliciet aandacht besteedt aan fraude, mogelijke frauderisico’s onderkent en ernaar handelt. Volgens de NBA blijkt uit een aantal recente praktijkvoorbeelden dat het onderkennen van de frauderisico’s tijdens de risicoanalyse en planningsfase tekortschiet. Dit heeft […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn