Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 11 maart 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Conflict aandeelhouders horecatak Waterland breidt zich uit naar Accountantskamer
Een klein accountantskantoortje mocht de cijfers controleren van de grote horecagroep waar private equity-partij Waterland in investeert, met onder andere restaurantketens Loetje, Happy Italy en Popocatepetl. Maar een al langer slepend conflict tussen de aandeelhouders treft nu ook de controlerend accountant, blijkt uit informatie waarover Accountancy Vanmorgen beschikt.
Lees verder »
NSC wil niet wachten tot nieuw kabinet met box 3-wetgeving komt
Folkert Idsinga van Nieuw Sociaal Contract (NSC) dringt er bij demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën, CDA) op aan om het wetsvoorstel voor een nieuwe belasting op inkomen uit sparen en beleggen snel naar de Tweede Kamer te sturen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount breidt haar opleidingsaanbod uit

Een greep uit het vernieuwde aanbod van Fiscount op het gebied van accountancy: ‘Fouten in de externe verslaggeving’, ‘Voorbereiding op de vernieuwde NBA toetsing’ en ‘Wat er speelt op een accountantskantoor voor assistenten?’. Het zijn online webinars en fysieke bijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land.

Bekijk ons volledige aanbod. »
AFM en BFT: beleid integriteitsrisico’s bij accountants goed, uitvoering kan beter
Middelgrote accountantsorganisaties hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in het opstellen van beleid voor systematische integriteitsrisicoanalyses (SIRA), volgens een gezamenlijk onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Het onderzoek omvatte 18 accountantsorganisaties met een reguliere Wta-vergunning.
Lees verder »
NOAB schorst leden wegens niet nakomen PE-verplichting
NOAB heeft schorsingen opgelegd aan leden die niet hebben voldaan aan de permanente educatie (PE) verplichting voor het jaar 2023. Het bestuur van NOAB heeft deze maatregel genomen nadat elf kantoren ondanks herhaalde verzoeken niet aan hun PE-verplichting hebben voldaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 10 april in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Gemeente vpb-plichtig voor reclameactiviteiten en verhuur brandstofverkooppunten
Per 1 januari 2016 zijn overheidslichamen zoals gemeenten en provincies vennootschapsbelastingplichtig voor zover zij een onderneming drijven. Voor welke activiteiten is een gemeente of provincie nu vennootschapsbelastingplichtig? Inmiddels zijn er een tweetal uitspraken waarin de Gerechtshoven Den Haag en ‘s Hertogenbosch een standpunt hebben ingenomen
Lees verder »
Personalia | Ferdy Van Beest stapt van Flynth over naar CROP
Directeur Duurzaamheid Ferdy Van Beest verlaat Flynth om vanaf 1 mei directeur Duurzaamheid & Verslaggeving bij CROP te worden, meldt hij op LinkedIn.
Lees verder »
Contentpartner
Hoe Microsoft Teams Bellen een gamechanger is voor jouw accountantskantoor
Vraag jij jezelf ook weleens af hoe je als accountantskantoor slimmer en efficiënter kunt communiceren? Microsoft Teams Bellen is een oplossing die allerlei communicatieproblemen aanpakt en tegelijkertijd de communicatiemogelijkheden van jouw team verbreedt.
Lees verder »
Ineke van Oldeniel (CEA): “Ik houd van de beweging, van bouwen”
Op 1 januari 2023 begon Ineke van Oldeniel aan haar nieuwe rol als voorzitter van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding. Daarmee heeft CEA wederom een bestuurlijk zwaargewicht in huis gehaald, bekend met de onderwijscontext en grote uitvoeringsorganisaties.
Lees verder »
EY: vaker wwft-onderzoek banken naar betalingen niet-westerse Nederlanders
Banken onderzoeken vaker betalingen van en aan mensen met een niet-westerse achtergrond dan aan mensen met een Nederlandse achtergrond. Dat  blijkt uit onderzoek van EY in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Lees verder »
Bijna alle mkb’ers moeten deel energiecompensatie terugbetalen
Als gevolg van de lagere energieprijzen blijkt dat ongeveer 95% van de ondernemers het ontvangen voorschot via de zogeheten TEK-regeling geheel of gedeeltelijk moet terugbetalen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant berispt voor te weinig kritische houding
Boekhouder ‘klokjesman’ moet 2,5 jaar de cel in
Belgische Big Four verder met AI dan Nederlandse
Gratis koffiebeker valt onder werkkostenregeling
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
13 maart 2024
Cursus De rol van de HR-adviseur/OR-lid als het gaat om de nieuwe Pensioenwet. Verdiep je kennis.
Accountancy Vanmorgen
23 april 2024
Online cursus Fiscaliteit bij zorg- en welzijnsorganisaties, basis en actualiteiten (vennootschapsbelasting)
Accountancy Vanmorgen
24 april 2024
VACATURES
Gezocht: accountant met nét dat beetje extra
Fiscount
Zwolle
Controleleider – Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Accountant AA
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Geldermalsen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN