Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 20 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ook zelfstandige accountantskantoren kiezen overnamepad
Adviesbureau BHB Dullemond ziet de consolidatieslag in de accountancy versnellen. ‘In tegenstelling tot andere berichtgevingen in de media is de overnameactiviteit in 2023 juist sterk toegenomen.’ Er is voor ruim een miljard overgenomen. Naast private equity zijn nu ook steeds meer zelfstandige accountancy- en administratiekantoren actief in het overnemen van bedrijven.
Lees verder »
Gemiddelde omzet accountants- en administratiekantoren licht omhoog
Accountants- en administratiekantoren met 5 tot 100 fte in dienst hebben vorig jaar een gemiddelde jaaromzet geboekt van 124.000 euro per fte, concludeert softwarebedrijf Simplicate uit het eigen Accountancy Benchmark Report. Dat is 5.000 euro hoger dan bij de vorige benchmark een half jaar geleden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tientallen nieuwe bankkoppelingen beschikbaar in Yuki

Vanaf nu is het mogelijk om de betaalrekening van tientallen Europese banken te koppelen aan Yuki. Dat betekent dat banktransacties automatisch in de boekhouding terechtkomen en er geen losse bankbestanden meer aangeleverd hoeven te worden. Met de hoge bankautomatisering in Yuki beschikt iedere onderneming nu nog sneller over actuele cijfers.

Meer weten? Lees het hier! »
Genderkloof in uurtarieven fors bij zelfstandige accountants
Het uurtarief van vrouwelijke accountants die als zzp’er werken ligt ruim 27 procent lager dan dat van hun mannelijke collega’s. Daarmee is de kloof in beloning tussen mannen en vrouwen fors groter dan gemiddeld bij zzp’ers, zo concludeert Knab uit onderzoek bij ruim 10.000 zzp’ers.
Lees verder »
Jaarrekening elektronisch deponeren vanaf 2025 voor iedereen verplicht
Alle rechtspersonen zijn vanaf boekjaar 2025 verplicht om hun jaarrekening elektronisch via SBR bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel te deponeren. Het Besluit elektronische deponering handelsregister wordt dit jaar aangepast om dit mogelijk te maken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe werkt het saneren en invorderen van (corona)schulden na 1 april 2024?

Per 1 april 2024 beoordeelt en accepteert de Belastingdienst een schuldsaneringsvoorstel op een andere wijze. In dit webinar op 13 maart gaat de Belastingdienst in op het nieuwe beleid. We bespreken de ervaringen met betrekking tot de tot nu toe ingediende saneringsvoorstellen. En we gaan in op het beleid van het UWV, RVO en de banken bij het saneren van schulden.

Lees verder »
Claim voor PwC dreigt wegens controle boeken Evergrande
De curatoren van het in liquidatie verkerende China Evergrande overwegen een schadeclaim in te dienen tegen PwC. Dat was tien jaar lang de controlerend accountant van de vastgoedgigant.
Lees verder »
Gevreesde hoofdhuisbelasting voor mkb nog toekomstmuziek
De zogeheten Europese hoofdhuisbelasting voor internationaal opererende mkb-bedrijven lijkt voorlopig nog niet aan de orde, zo schrijft staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer. Hij deelt de zorgen van Kamerfracties over de nadelen die een eventuele richtlijn met zich meebrengt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het gevaar van bijlagen voor accountants
Door de toenemende cybercriminaliteit moeten accountantskantoren continu behoed zijn voor dreigingen. Een van de grootste gevaren voor cybersecurity zijn bijlagen, bestanden die vaak worden toegevoegd aan e-mails of berichten. Deze ogenschijnlijk onschuldige bestanden kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de online veiligheid. In dit blog lees je meer over de gevaren en risico’s van bijlagen […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Tien jaar Hix: “Software moet persoonlijk zijn!”  
Op 24 februari 2024 bestaat Hix tien jaar. In die jaren zetten we flinke stappen, en zagen een hoop interessante trends en ontwikkelingen. De grootste les die we daaruit haalden? Dat is dat software persoonlijk moet zijn – voor de accountant én voor ondernemers. Waarom? Arjan van Brakel en Mark ter Steege leggen het uit […]
Lees verder »
Beleggers willen inspraak in klimaatbeleid beursgenoteerde bedrijven
Het duurzaamheidsverslag van beursgenoteerde ondernemingen moet net als de jaarrekening worden vastgesteld door de aandeelhoudersvergadering, zo bepleit vereniging van institutionele beleggers Eumedion. Bovendien moeten aandeelhouders de mogelijkheid krijgen om een voorstel tot aanscherping van het klimaatbeleid als niet-bindend stempunt op de agenda van de aandeelhoudersvergadering te laten plaatsen.
Lees verder »
‘Extra loonkostensubsidie verdient zichzelf terug’
Het loont om te investeren in mensen met een arbeidsbeperking, zo blijkt uit een maatschappelijke kosten-batenanalyse die Cedris en Divosa hebben laten uitvoeren. 250 miljoen euro extra investeren in loonkostensubsidie levert de samenleving 400 miljoen euro op.
Lees verder »
PwC en EY waarschuwden TU Delft voor rommelen met subsidies
De TU Delft heeft er jarenlang een sport van gemaakt om maximaal te profiteren van allerhande subsidieregelingen, schrijft NRC. Accountants PwC en EY waren kritisch, maar kregen onder meer te horen dat er geen sprake was van misbruik, maar van misverstanden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Machtiging incasso voorlopige aanslag ook digitaal aan te vragen
Analyse: komende jaren enorme verschillen belastingdruk spaargeld en beleggingen
Ministerraad stemt in met verhoging drempels voor jaarrekeningcontrole
Het gevaar van bijlagen voor accountants
OPLEIDINGEN
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
1 maart 2024
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Amsterdam
Assistent accountant
Joanknecht
Relatiebeheerder accountancy – Groningen
Moore MTH
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN