NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Ningbo’s Meishan-terminal weer aan het werk’
 
De Meishan-containerterminal, die ruim een week heeft platgelegen vanwege een positieve coronatest bij een havenwerker, wordt volgens meerdere bronnen weer opgestart.
 
 
 
#
 
‘Berge Stahl’ glorieloos gebeached
 
Een roemloos einde voor de ‘Berge Stahl’. Het schip dat in vroeger jaren indruk maakte als grootste bulkcarrier ter wereld, is in juli ‘gebeached’ in Gadani (Pakistan).
 
 
#
 
Schenk Tanktransport in handen van private-equityfonds
 
Het private-equityfonds Argos Wityu neemt een meerderheidsbelang in Schenk Tanktransport. De broers Harry en Arjan Schenk blijven beide aan als algemeen directeur van het familiebedrijf uit Papendrecht, tot er een opvolger is gevonden.
 
 
 
(advertentie)
#  
Telepass SAT apparaat: 50% korting op de telematics-optie!
 

Tol + Telematics in 1 apparaat! Met de KMaster™ telematics-service kunt u in realtime uw voertuigen volgen, ritten plannen, tolkosten en brandstofverbruik optimaliseren, rij- en rusttijden controleren en via een mobiele app direct communiceren met uw chauffeurs.


Leer meer >>
 
 
 
#
 
Kühne wil fusie overslag Hamburg en Bremen afdwingen
 
Grootaandeelhouder (53,3%) Klaus-Michael Kühne van expediteur K+N dringt in een brief aan het stadsbesturen van Hamburg en Bremen aan op een snelle fusie tussen de overslagbedrijven HHLA en Eurogate in de twee Duitse havensteden.
 
 
 
#
 
Groningse miljardair koopt Amsterdam Logistic Cityhub
 
Vastgoedontwikkelaar CTP neemt het in aanbouw zijnde Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) over van de voormalige afval-en sloopkoning Wim Beelen. Het mega distributiecentrum van 120.000 vierkante meter, verdeeld over verschillende verdiepingen, is voor 307 miljoen euro verkocht aan het bedrijf van de Groningse miljardair Remon Vos.
 
 
#
 
Vrachtvervoerders domineren nu IATA top-25
 
De coronacrisis heeft vorig jaar de mondiale marktpositie van de grootste vrachtvervoerders in de lucht, FedEx, UPS en Qatar Airways, aanzienlijk versterkt. De grote verliezers zijn luchtvaartmaatschappijen als Air France en KLM, die de afgelopen jaren hun vrachtvloot grotendeels afbouwden en sterk zijn gaan leunen op bellycapaciteit. Die keuze is een verkeerde geweest, blijkt uit...
 
 
 
#
 
KiM nog altijd beducht voor Britse verleiding maritieme business
 
Pikt de Britse maritieme sector dankzij de brexit klandizie af van de Nederlandse? Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), verbonden aan het Ministerie van Infrastructuur, vreesde daarvoor 3,5 jaar geleden in het rapport ‘Gaan we het schip in?’ Nu, met inmiddels acht maanden onversneden brexit achter de kiezen, komt het KiM met een vers rapport over...
 
 
 
#
 
Ladingstromen over Noordzee gewijzigd door Brits vertrek uit EU
 
Het goederenvervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk kreeg na het Britse vertrek uit de Europese Unie in de eerste maanden van dit jaar een flinke schok te verwerken. En inmiddels blijken sommige veranderingen in de transportstromen meer structureel van aard zijn. Zo hebben de Ieren zich voor de verbinding met het Europese vasteland deels...
 
 
#
 
‘Toekomst Hamburg Süd was ook bij familie Oetker onzeker’
 
Maersk laat het Duitse dochterbedrijf Hamburg Süd als zelfstandig merk in de containervaart voortbestaan. De naam zal niet verdwijnen zoals eerder wel met het overgenomen Nederlandse Nedlloyd en het Belgische Safmarine gebeurde, stelt de nieuwe Deense topman Poul Hestbaek (60) in een interview met de DVZ. ‘Hamburg Süd is nu meer relevant dan toen Maersk...
 
 
 
#
 
H.Essers heeft restaurant met twee Michelinsterren in huis
 
Slappe witte puntjes met kaas, soep met ballen en kroketten op vrijdagmiddag. Het menu van veel bedrijfs- en truckersrestaurants laat genoeg te wensen over. Nee, dan rundertartaar met ­Osiètra-kaviaar, koningskrab met ravioli al plin en saus van vin jaune, bressekip met portsaus, tarbot met smaakvolle structuren van tomaat, een yoghurt­schuimpje met viooltjessorbet en als dessert...
 
 
#
 
DSV zet koop DB Schenker op het verlanglijstje
 
Na de geslaagde overname van Agility deze week laat DSV nu zijn ogen vallen op een nog groter brok mondiale logistiek. Het wil eventueel DB Schenker, het logistieke paradepaardje van de Deutsche Bahn, overnemen.
 
 
 
#
 
Eeste ZES batterijcontainers voor de binnenvaart bijna klaar
 
Zero Emission Services (ZES) neemt nog deze zomer de eerste twee ZESpack batterijcontainers voor elektrisch aangedreven binnenvaartschepen in gebruik. Op het Alpherium in Alphen aan den Rijn legt het consortium momenteel de laatste hand aan de eerste twee ZESpacks en bijbehorend laadstation.
 
 
 
#
 
DP DHL koopt voor 1,5 miljard drankenexpediteur JF Hillebrand
 
Deutsche Post DHL Group (DP DHL) neemt voor een bedrag van 1,5 miljard euro de grote Duitse drankendistributeur JF Hillebrand Group in Mainz en haar dochterbedrijven over.
 
 
#
 
’t Vliegveld niet meer te verwarren met Brasserie Waalhaven
 
Om een met loeiende sirenes en veel geschreeuw gepaard gaande aanval van gewapende Reclame Code Commissie-­commando’s op de redactieburelen van deze krant te verhinderen, is het misschien verstandig als ik hier wat tegenwicht biedt aan de gratis publiciteit die havencafés hebben genoten bij een van mijn collega-columnisten. Ik denk dat het volstaat om hier te...
 
 
 
#
 
Waberer’s claimt: het lek is boven
 
Waberer’s voerde zijn nettowinst in het tweede kwartaal op naar 6,1 miljoen euro. Daarmee schrijft de Hongaarse transporteur voor het derde kwartaal op rij zwarte cijfers. Het nieuwe operationele model van het bedrijf is daarmee bewezen, stelt de Waberer’s-directie.
 
 
 
#
 
ILT gaat tachograafdata opvragen voor digitale inspectie
 
Transportbedrijven kunnen vanaf deze week een verzoek van de ILT ontvangen om tachograafbestanden aan te leveren. De inspectie gaat deze data digitaal inspecteren.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam