View this email in your browser


HET IS VRIJDAG!


Tijd voor de Weekafsluiting met korte nieuwtjes, een overzicht van de week & vacatures.

Nieuws en tips zijn welkom via ons online formulier.

 

Klik hier voor de nieuwste game industrie jobs

KORT NIEUWS

Iceberg koop Blazing Sails IP van Get Up Games


Nederlandse uitgever Iceberg Interactive heeft het Blazing Sails IP overgenomen van Belgische developer Get Up Games. "Toen we 15 jaar geleden begonnen met het uitgeven van games, was het nooit onze bedoeling om zelf games te ontwikkelen of IP te verwerven", zegt Iceberg Interactive CEO Erik Schreuder. "Maar in de loop der tijd is het steeds logischer geworden om dat onder bepaalde omstandigheden wel te doen.” 

 

KeokeN Kickstarter komt eraan


Toen KeokeN bekendmaakte dat ze al het personeel moesten ontslaan, gaven ze al aan het nog niet helemaal op te geven. De pagina voor de Deliver Us Home Kickstarter die ze toen aankondigden is nu echt in de maak. Wanneer de campagne live gaat is nog niet bekend, maar je kan het 'upcoming project' hier volgen. 

 

ForsVC helpt Oisoi met investering van 450K


Oisoi, de studio achter Painting VR, heeft €450.000 opgehaald in een financieringsronde geleid door ForsVC en angel investors Thomas & Emmanuel Dewitte. Deze investering zal de studio in staat stellen om het immersieve werk verder uit te breiden. "De innovatieve visie van Oisoi Studio sluit perfect aan bij de investeringsstrategie van ForsVC" aldus een korte verklaring van de investeerder.
 

Tomas Sala verandert uit frustratie titel van game


Spelers bleven, tot grote frustratie van developer Tomas Sala, Bulwark op Steam taggen als strategy game. Daarom besloot hij om de titel van de game te wijzigen in Bulwark: The Falconeer Chronicles, The Creative Building Sandbox. "Bulwark is chille builder die er uitziet alsof het een strategie-game zou kunnen zijn, maar dat is het niet. Mijn artistieke intentie is een sandbox om in te spelen, die er episch uitziet en niet als een cozy sprookje. Sandbox... saaand booox. Zo, nu weet je het", aldus de developer in een tweet.

 

Larian werkt aan twee nieuwe games en opent nieuwe studio


Larian heeft in in Warschau een zevende studio geopend. CEO Swen Vincke over de keuze voor Polen: “Het bezoek aan GIC vorig jaar bevestigde wat ik al een tijdje dacht - er is hier veel talent en veel ontwikkelaars die denken zoals wij. Bovendien willen veel van hen aan RPG's werken, dus het is een match made in heaven. Ons plan voor de Poolse studio is heel eenvoudig. Een team samenstellen dat kan werken aan onze twee - zeer ambitieuze - nieuwe RPG's.”

 

TRAILERTIJD
 

Orange Pixel heeft Heroes Of Loot: Gauntlet Of Power aangekondigd. Release van de game staat gepland voor volgende maand.

Submit je Engelse Micro Mortem op Control 500.



NIEUWSOVERZICHT


Klik op het beeld hieronder om recente artikelen op de Control website te lezen. 

Nederlandse evenementen kan je via de Dutch Game Industry Directory kalender importeren in je eigen agenda.

FLEGA heeft een kalender waarin ook internationale evenementen zijn opgenomen.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 Control Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u bent geabonneerd op deze nieuwsbrief. U kunt zich afmelden via de link boven- en onderaan deze mail.

Our mailing address is:
Control Magazine
Esmoreitstraat 1
Amsterdam, 1055 BX
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp