View this email in your browser


HET IS VRIJDAG!


Tijd voor de Weekafsluiting met korte nieuwtjes, een overzicht van de week & vacatures.

Nieuws en tips zijn welkom via ons online formulier.

 

Klik hier voor de nieuwste game industrie jobs

KORT NIEUWS

Descenders Next aangekondigd


Descenders, de succesvolle game van RageSquid krijgt een vervolg: Descenders Next. Waar het eerste deel nog draaide om één sport, mountainbiken, pakt het tweede deel het breder aan. Na launch kunnen spelers in eerste instantie de berg - met of zonder sneeuw- af op boards. Later worden er meer extreme sports aan de game toegevoegd. Descenders Next komt in 2025 naar Steam en Game Pass. De reveal trailer vind je onder Trailertijd (scroll naar beneden).

 

My.Games-dochter gebruikt om geld naar Rusland te sturen


Nieuwsuur zegt dat influencer Kirill Fedorov gelt inzamelt via het Nederlandse Boosty om uitrusting te kopen voor Russische militairen. Het bedrijf achter Boosty, Nederlandse BV CEBC, is een dochterbedrijf van de in Amsterdam gevestigde developer My.Games. Volgens een van de experts in de uitzending is er sprake van sanctie-ontwijking en dat is een misdrijf. De uitzending is hier terug te kijken.


 

ForsVC investeert in Oro Interactive


ForsVC investeert in het door Sam De Boek opgerichtte Oro Interactive. "Hun recente succes met Murky Divers, waarvan in de eerste maand meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, bewijst dat er vraag is naar games die zijn gericht content-creators. Wij geloven dat "micropublishers" zoals Oro de toekomst van gaming vormgeven", aldus ForsVC in een verklaring op LinkedIn
 

Game-muziek in het Concertgebouw


Mensen die niet naar gamescom gaan kunnen op 22 augustus in het Amsterdamse Concertgebouw terecht voor een concert met Eímear Noone. Noone, componist voor World of Warcraft, dirigeert het Antwerp Symphony Orchestra in de muziek van de grootste videogames ooit, als WoW, The Last of Us en Fortnite.

 

Early Bird Dutch Game Day loop af!


De eerste sprekers voor de Dutch Game Day 2024 staan op de website. Dit is slechts het begin, want er volgen nog veel meer aankondigingen. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wacht niet te lang, want de korting is slechts tot 15 augustus geldig.

 

TRAILERTIJD
 

RageSquid werkt aan een vervolg op Descenders (voor meer informatie: zie de post in Kort Nieuws hierboven).
Als studententeam lanceerde Pun Intended gratis game Bloody Hell. Met Bloody Hell 2 willen ze het nu commercieel aanpakken.

Submit je Engelse Micro Mortem op Control 500.



NIEUWSOVERZICHT


Klik op het beeld hieronder om recente artikelen op de Control website te lezen. 

Nederlandse evenementen kan je via de Dutch Game Industry Directory kalender importeren in je eigen agenda.

FLEGA heeft een kalender waarin ook internationale evenementen zijn opgenomen.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 Control Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u bent geabonneerd op deze nieuwsbrief. U kunt zich afmelden via de link boven- en onderaan deze mail.

Our mailing address is:
Control Magazine
Esmoreitstraat 1
Amsterdam, 1055 BX
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp