Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Controledossier accountant bij Windhorsts Tennor Holding was vrijwel leeg
Een bijzonder opmerkelijke zitting, maandag bij de Accountantskamer. De accountant die als werknemer van FSV Accountants + Adviseurs uit Zaltbommel de cijfers over 2018 moest controleren van de investeringsmaatschappij van de omstreden Duitse zakenman Lars Windhorst gaf toe dat hij daar vrijwel niets aan heeft gedaan. En dat terwijl de risico’s bij investeringsmaatschappij Tennor Holding, zo […]
Lees verder »
Relevante gegevens voor belastingheffing moeten worden toegevoegd aan dossiers andere belastingplichtigen
Omdat in zijn ogen verpachte grond niet tot box 3 gerekend kan worden en een grondtransactie leidt tot een ongebruikelijke terbeschikkingstelling (tbs) in box 1 legt een inspecteur navorderingsaanslagen op. De Hoge Raad deelt de mening van hof Den Haag wat betreft de terbeschikkingstelling maar vernietigt de navorderingsaanslagen wegens een ambtelijk verzuim.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist Jaarafsluiting boekjaar 2023

De Checklist Jaarafsluiting helpt je de jaarafsluiting soepel te laten verlopen. Zo vergeet je geen belangrijke correcties, controles of analyses bij de overgang naar het nieuwe boekjaar!

Download gratis »
Buitenlandse belastingplichtige niet vrijgesteld van informatieplicht
Aan de informatieplicht moet iedere belastingplichtige en dus ook een buitenlands belastingplichtige voldoen. Dat de inspecteur de gewenste informatie eventueel op een andere wijze kan verkrijgen maakt hierbij niet uit. Het staat de inspecteur namelijk in beginsel vrij om bij een belastingplichtige informatie op te vragen die hij ook langs andere weg kan verkrijgen, zo […]
Lees verder »
Voormalige bankier Fortis de cel in voor dividendfraude
Een ex-bankier van het voormalige Fortis is door een rechtbank in Frankfurt veroordeeld tot drie jaar en drie maanden cel voor zijn rol in de zogeheten cum/ex-dividendfraude.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de eindejaarsdilemma’s bij lijfrenten?

Aan het einde van het kalenderjaar moeten vaak belangrijke keuzes worden gemaakt, zo ook op het terrein van lijfrenten. Wat moet je eind dit jaar nog regelen? En wat moet je nalaten of voorkomen? Erik van Toledo bespreekt op 22 november de do’s en don’ts en geeft belangrijke eindejaarstips op het gebied van lijfrenten.

Lees verder »
Standpunt gepubliceerd over uiteindelijk gerechtigde en dividendstripping
De Kennisgroep dividendbelasting en bronbelasting heeft de vraag beantwoord of op grond van artikel 4, zevende en achtste lid, van de Wet op de dividendbelasting 1965 kan worden gesteld dat een opbrengstgerechtigde niet de uiteindelijk gerechtigde is, indien via een aantal stappen de aandelen in de uitkerende vennootschap worden verhangen tussen twee zustervennootschappen.
Lees verder »
Ontslag op staande voet niet onverwijld gegeven, werknemer heeft recht op vergoedingen
Het ontslag op staande voet van een werknemer is niet rechtsgeldig omdat het ontslag niet onverwijld is gegeven, oordeelt de kantonrechter. Er wordt een transitievergoeding van € 131.308,56 bruto toegewezen en een gefixeerde schadevergoeding van € 37.249,46 bruto.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wil de echte ZZP-er opstaan? Een analyse van de eerste 100 commentaren op het ZZP-wetsvoorstel.
Het nieuwe wetsvoorstel van Minister Karien van Gennip is vrijdag 6 oktober op internet opengesteld voor commentaar. Via deze internetconsultatie kan iedereen tot 10 november 2023 commentaar leveren op het wetsvoorstel. Het reeds gegeven commentaar (inmiddels 582) is niet mals en geeft nu al heel duidelijk een signaal af. Van Gennip heeft haast om de […]
Lees verder »
Onderzoek: deeltijdwerker heeft te weinig aandacht voor pensioen
Bijna 7 op de 10 mensen die recent minder zijn gaan werken hebben niet onderzocht welke gevolgen dit heeft voor hun pensioenopbouw. Deze werknemers vinden het belangrijker om te weten dat ze nu blijven rondkomen in plaats van na pensionering. Dat meldt Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën, na onderzoek.
Lees verder »
Nog steeds meer veranderingen in werk zelfstandigen dan voor corona
Hoewel zelfstandig ondernemers zonder personeel in 2023 veel minder te maken hadden met veranderingen in hun manier van werken dan in coronajaar 2021, ervaren zij nog steeds meer veranderingen dan voor corona. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) van CBS en TNO.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe houdt Nmbrs jouw data precies veilig?
Oktober is European Cyber Security Month. Hét perfecte moment om na te gaan hoe de bescherming van jouw data is geregeld en hoe je zelf kunt voorkomen dat je gegevens in verkeerde handen komen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Miljonairsbelasting is ondernemen afstraffen’
Nieuwe modelovereenkomst voor zzp’ers in de bouw
Rapportage personenmobiliteit: 84 procent bedrijven is er nog niet mee bezig
AFM-onderzoek naar omstreden Duitse zakenman, Gelders accountantskantoor gaf opdracht terug
OPLEIDINGEN
Webinar: Werknemers duurzaam binden ( fiscaal & juridisch )
Fiscount
15 november 2023
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
15 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
7 december 2023
VACATURES
Junior Assistent Accountant Auditpraktijk
Schuiteman
Huizen
Accountant AA
Flantúa
Nieuwegein I Hardinxveld-Giessendam I Geldermalsen
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MKW
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN